Bude stačit 2patrový dort pro 50 osob?

Profilova fotka
Ahoj, budu mít 2patrový dort pro cca 50 osob... vy co už jste svatbu měli, měli jste pouze svatební dort nebo ještě jeden kdyby náhodou? přemýšlím zda to bude na to množství lidí stačit a zda nemám ještě 1 pro jistotu přiobjednat... je mi jasné že se najdou tací kteří si dort nedají ale těch zas tolik nebude, ze zkušenosti se na ten dort všichni většinou těší... Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska Na svatbu jsme zvali též 50 osob , víme, že již někteří nedorazí , takže nás bude cca 40 - 45 a mám 3 patrový dort. Každopdádně , pokud budeš mít čtvercová patra, tak by stačit mohl... Zeptala bych se cukrářky, jaký bude dělat průměr dortů a na kolik je to porcí , jelikož jsem se setkala i s většími formami a tedy z nich by bylo více porcí...
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska Myslím, že stačit by měl. Taky budeme brát jen dvoupatrový pro zhruba stejný počet osob:-)
Odpovědět
jak se psalo výše, tak než se ohlížet na počet pater, zeptejte se dortařky a ona ho navrhne podle váhy a forem které má. my budeme mít dort pro cca 45 lidí, je spočítaný na + - 11 kilo a patra budou tři s tím, že to třetí je takové pidi.
Odpovědět
ono záleží jak velké kousky nakrájíš...mi sme to měli tak, že dort byl třípatrový a menší průměry. Pro hosty sme měli zákusky, které byli jako dort (vypadaly uplně stejně). Dort sme si rozkrojili jen pro sebe a rodiče (tzn. první patro) a ostatní hosté dostali "dortový zákusek". Rozdíl vůbec nikdo nepoznal. Kousky byly stejné - nakrájené od cukrářky. a bylo to i rychleji rozneseno hostům, nemuseli sme čekat než to obsluha nakrájí. Zbytek dortu sme si pak s rodiči rozdělili :-)
Odpovědět
Myslím si, že ano my měli 80 lidí a třípatrový a vím, že nám spodní patro určo zbylo. Měli jsme, ale celkově hodně jídla a dort se krájel až hoodně odpoledne.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska Pro 50 lidí to bude u kulatého dortu dost natěsno, při porci 150 g na hosta potřebuješ 7,5 kg dortu (lépe 8 kg), to je 5 kg dole, 3 nahoře. Raději mrkněte po hranatém, dají se nakrájet stejnoměrné porce.
Odpovědět
Profilova fotka
Dort bude dělat moje mamka, je vyučená cukrářka, ale už nějaký rok je z oboru. asi raději pořídím jeden rezervní protože 3 patrový dělat nechce, na to si už netroufá. ale zas udělá vyšší ty korpusy každého patra. asi tím rezervním dortíkem nic nezkazím...dyštak se pak rozdá.
Odpovědět
mysím, že stačit bude. Ne každý si dort dá a hlavně stačí každému malý kousek, než pak nedojedené vyhazovat. Přidat si může každý později.
Odpovědět
Propána, 150g dortu na osobu? To by jeden každý svatebčan musel puknout! Polovinu.
Odpovědět
@markarola my máme z cukrárny také napočítáno 150g na osobu, je to takový klasický slabší plátek, z toho myslím nikdo nepukne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola 150g je normální porce to nikdo nepukne....:) (pro me je teda normalni porce tak 250 :'D ale ja jsem otesanek :-D)
Odpovědět
@zuzka0011 @pokyska přesně, zeptej se cukrářky... my třeba budeme mít dvoupatrový a bude mít kolem 12 kg, což někdo nemá ani třípatrový... takže se neřiď dle pater, ale dle váhy :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@pokyska teď čtu, že ho bude péct Tvá mamka... když bude kulatý větší a bude hutný a poctivý, jakože domácí bude, tak bych se nebála :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@januliik15 jj bude ho dělat máma, je vyučená cukrářka ale už se tím leta neživí, ale dorty nám k narozeninám a tak dělá pořád, svatební pro ní bude premiéra. chce obě patra udělat dvojité, jednou takové než co se normálně dělá, takže by to snad mohlo stačit.
Odpovědět
@pokyska Tak přesně tak bychom to měly mít taky, že ta patra budou vyšší, takže bych se toho nebála :-)
Odpovědět
Holky @pokyska @januliik15 a jak budete ty vysoké patra porcovat? To ho napřed napůl podřežete, aby jste získaly normální výšku a pak budete krájet dílky - ty ale podle mně budou nevzhledné bez okrajů, nebo budete krájet uzoučké vysoké dilky- ale to myslím zase bude neproveditelné. Nebo jak to tedy budete dělat, aby jste získaly potřebný počet porcí ?
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja patra budou jen o něco zvýšená, rozhodně z dortu nebudem dělat mrakodrap :-D napůl podřezat???!! to slyšim poprvé :D
Odpovědět
@pokyska No psala jsi, že budou dvakrát tak vysoké, tak to je skoro dvacet cenťáků, to budou plátky přes velký talíř. :-D Proto mě to zaujalo, jak to budete řešit.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja no hele nevím, asi si na to vezmu motorovku a úhledně to naporcuju :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my pro 50-60osob budeme mít 4patrový.. tří už nedoporučuje, aby to hezky drželo
Odpovědět
kamarádka měla 3 patrový dort pro 55 lidí, ani se celý nesnědl, pro všechny případy měli i ještě jeden ovocný, ale i ten jim zbyl. Družba na svatbě se přímo hostů zeptal kdo chce a kdo nechce dort a tím to bylo pěkně vyřešený. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je uplny nesmysl to brat podle poctu pater, kdyby mel jednopatrovy dort velikost europalety, tak staci pro 150 lidi uplne v pohode. Pocitejte tak 15-20dg dortu na hlavu a nereste nejaka patra atp... ;-) Zkuseny cukrar patra navrhne sam.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to spodní patro bude mít alespon 35cm a na výšku 12cm a další patro bude 28cm, tak by to mohlo stačit. Já měla pro 45 lidi 3 patra, ale zase o neco menší
Odpovědět
Částečně souhlasím s lahvanem. Nezáleží na patrech ale ani na gramáži, záleží jen na počtu porcí. My budem mít 3patrový pro 40 osob. Dokonce i cenu nám počítají na počet porcí, ne na kila - různá těsta krémy mají různou hustotu a váží jinak
Odpovědět
@pokyska Měli jsme 52 lidí, 2 dorty jednopatrové na stole, rozkrájel se jeden celý a asi půlka toho druhého, zbytek jsme pak rozdali v krabičkách s výslužkou, takže dvoupatrový větší dort ( kolem 5 kg) by mohl stačit, vychází to 100g na osobu....ale jistota je jistota, vzala bych ještě jeden nějaký menší dortík... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?