Alkohol a jídlo na svatbu pro cca 70 lidí? Kolik asi?

Ahojky! S přítelem plánujeme svatbu doma na zahradě s tím, že si všechno (jídlo i pití) nakoupíme sami. Na svatbě (nebo spíš na odpolední party) bude cca 70 lidí. Máte některá z vás zkušenosti s tahle velkou svatbou? Potřebovala bych poradit, kolik nakoupit např. obložených míst a alkoholu pro tento počet lidí. Vůbec totiž nedokážu odhadnout, kolik se toho v tolika lidech sní a vypije. Za všechny rady a typy předem děkuji...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Taky jsme si všechno zařizovali sami a měli jsme cca litr nealka na osobu, to vyšlo docela dobře. Pivo a víno se těžko odhaduje, záleží dost na počasí, kolik je těhotných, dětí, babiček, řidičů..... My jsme jeden sud piva vraceli (za tu kupní cenu, takže se vyplatilo vzít piva víc - nevím, jestli to jde všude) a víno se nezkazí (to nám taky zbylo). Počítali jsme to tak, že jsme odhadovali člověka od člověka, kolik toho asi tak může vypít. Tvrdý alkohol jsme neměli vůbec. S jídlem se to taky těžko odhaduje, my jsme měli guláš (ze 100 g masa na osobu a mohlo ho být i víc), boršč, těstovinový salát, maso na gril (cca 130 g na osobu, něco zbylo a snědlo se druhý den), utopence a nakládaný hermelín (při nakládání jsem to krájela na menší kousky a počítala jsem na každého půl hermelínu a půl buřta - něco zbylo, ale bez problémů se to rozdalo), dort + menší dorty (vycházelo to tak, že každý mohl mít dva kousky - trochu zbylo, takže jsem mohla mít i po svatbě :-D ) a zákusky (takové, co jdou nakrájet na menší kousky a počítala jsem to tak, aby si každý mohl vzít zhruba tři - taky trochu zbylo a nejvíc se toho snědlo pozdě v noci) a další studené (uzeniny, sýry, zelenina, ovoce) - doporučuju to nepřehánět s chlebíčkama (neměli jsme vůbec) a mísama - je to drahé a rychle to osychá.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nechávala jsem si dělat přibližný rozpočet z hotelu kde budeme mít raut cca pro 60 lidí a vychází to následovně. Raut pro cca 60 lidí: slané rautové pečivo 60 ks variace českých sýrů zdobená ořechy a hroznovým vínem 4 kg uzeninová mísa 4 kg zeleninová mísa 3 kg pečivo 120 ks A grilování počítáno na osobu: 200 g hlavního jídla s přílohou 50 g grilované zeleniny 150 g zeleninového salátu 100 g příloha 1 porce dresing 2 ks pečivo + v tom nejsou sladkosti a dort, ty nejsem schopná odhadnout a s cukrářkou jsem ještě nemluvila. A nápoje, předpokládáme že tvrdý alkohol si bude každý platit sám a na pivo,víno a nealko dáme nějaký limit. Snad ti to aspoň trošku pomůže ;-)
Odpovědět
no já se přidávám, chtěla bych tak 90 lidí a nevím jestli catering, nebo se o to pokusit sama, a kolik toho?bojim se že caterign bude děsná garda. ideální by byl nějaký kuchař k pronájmu, neznáte?nebo písněte alespon další odhady na množství..
Odpovědět
no já být tebou zajdu za nějakým hospodským, každý člověk od "fochu" ti řekně kolik čeho potřebuješ, sama to neodhadneš, zbytečně se s tím natrápíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mít hostinu v restauraci na sokolovně a paní majitelka mi řekla, že si nemám (podotýkám od nich) dělat studené mísy, že mě to vyjde dráž než kuřecí mini řízečky. Ty studené mísy lidé tolik nejí a musí se tam toho strašně moc dát, aby tam vůbec něco bylo.. Chlebíčky jsou také drahé. Ten guláš je super nápad, lidé se z něj hodně nají a mezitím nevyjde tak draho. Další jsou dobré různé těstovinové saláty nebo zelenina (obzvlášť levná bude z vlastní zahrádky).. Porce nevím, asi bych to porovnala s běžnými porcemi v restauracích a kolik druhů jídla budete mít. Ještě mě napadá udělat si menší rodinou oslavu (nebo večeři pro dva a pořádně se najíst) se stejným jídlem a podle toho vynásobit na počet lidí. Sama bych počítala, aby mi vyšly tak dvě porce na osobu po asi 200 g nebo čtyři po 100 g nebo jedna po 200 g a dvě po 100 g. Cukroví a dorty jsem někde četla, že měly být po 6 kouscích na osobu. Tady ale záleží, jak velké budeš mít jednotlivé cukroví. Pokud to chceš na kila tak 2-3 kg cukroví a cukrářka mi řekla, že z 5 kg je 40 porcí dortu, tak v tvém případě bych počítala asi 7,5 kg dortu. Jinak já počítám litr vína nebo pět piv na osobu. Záleží, jestli jste více pivaři nebo vínaři anebo raději něco tvrdého, v tom případě bych počítala asi jednu láhev tvrdého na 4 lidi. U pití je vždy lepší mít jej více. Nealka bych asi počítala raději 1,5 nebo 2 litry na osobu. Když se nakoupí nějaké levné vody třeba za 6 korun litr a půl, tak to nevyjde tak draho. K tomu ještě nějaké kofoly nebo v rámci úspor levnější coly... Snad jsem pomohla. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
teda to je super. take planujeme oslavu na hrišti a budem si to delat sami. tak to se mi hodi a bude vedet co a jak. mi budeme mit hodddne piva. jsou tam vsichni pivari.
Odpovědět
Já bych si asi sehnala k ruce nějakýho známýho kuchaře, číšníka, prostě někoho z oboru, aby poradil zaprvé s tím, kolik čeho nakoupit a pak to pomohl zrealizovat ;-) guláš je dobrá volba, dá se udělat dopředu, grilování prasete taky, hoodně piva, to by bylo přesně podle mýho gusta... :-D jestli to je spíš v tomhle duchu, pak bych volila míň sladkýho, k pivu se to moc nehodí a aspon mám takovou zkušenost, že na to nikdo neměl chut...s těma sudama, když jdou vrátit, to je dobrý, my osobně jsme tohle teda nikdy nepotřebovali :-D co se nevypije, se dožahne druhej den ;-) obložený mísy jsou fajn, já mám tenhle druh občerstvení ráda, ale pro tolik lidí, to by byla pěkná darda...a dělat si to sami, tak jo, to vyjde levněji, ale kvalitní sýry a uzeniny taky nejsou levná záležitost...navíc to musí bejt kde skladovat, aby to neokoralo a tak....
Odpovědět
Tak počítá se obecně 200 g masa, 150 g zeleniny, 100 g ovoce, ½ porce sýrů, 1 porce moučníku a 3 porce příloh (chleba, pečivo). Z nápojů počítáme s aperitivem, 0,3 l piva, 0,2 l nealkoholických nápojů, 0,3 až 0,5 l vína. Samozřejmě můžeš mít nějakou rezervu, podle mě teda sladkého se sní více než jeden kousek a taky bych dala nějakou přílohu..zhruba 100gr na osobu (nepočítaje pečivo)
Odpovědět
Profilova fotka
holky super téma, taky nás zřejmě čeká oslava vlastními silami pro cca 70lidí, hlavní tedy bude prasátko aimirin, ukládám si tvůj rozpis gramáží, přijde mi docela vyhovující, jen mi nesedí 0,3l piva???? to u nás tu desetinou čárku budu muset posunout :-) a nealka taky počítat víc
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, také se zapojuji do diskuze - také budeme mít raut na zahradě vlastními silami. Jestli můžu přispět se zkušenostmi, tak určitě vím že prasátko ne - je to sice krásný jak se opéká ale dosti nepraktický. Je z toho spoustu odpadu a masa nic moc a dlouho se čeká než je dobře propečené. Teda jde o to jak bude velký. My tedy volíme dvě kýty z makra, možná tři - ještě uvidíme dle lidu. Pak obalované řízečky a grilovaný kuřecí a krkovička. Spoustu zeleniny a hlavně píííívo.Tak to jen tak z mých zkušeností a rad. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem si schvalne otevrela stare soubory s rozpoctem a realne jsme ve 30lidech (z toho 2deti) zkonzumovali: 65piv, 16l kofoly, 5l dzusu, 8l mineralek, tvrdeho jsme meli asi 5flasek (ale nepamatuju si, jestli se vypilo vsechno :-D ), vino jsme meli svoje, takze nevim, kolik jsme vypili, ale pocitali jsme pro jistotu 0.7l na osobu. Co se tyce jidla, tak obed byla klasika, takze i klasicke gramaze. Odpoledne na raut 1kg salamove misy, 1kg syrove, 1kg zeleninove, 1.5kg sopskeho salatu, 5kg minirizecku, 1.5kg ovocneho salatu a pecenou veprovou kytu (tam jsme pocitali c. 0.25kg na osobu). Plus pecivo (asi 3ks na osobu, ale to nevim presne, prubezne nam to doplnovali, kazdopadne pecivo stalo asi 250kc, byla tam smes peciva) , kolacky (3ks na osobu), minizakusky (3ks na osobu) a kazdy host 1porci dortu. Bylo to tak akorat, zbylo toho malinko, par kolacku, ze sladkeho hlavne minizakusky, troska salatu, a par porci te kyty. Snad ti to trosku pomohlo.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahojky - já mám svatbu 17.9.2011 moc Vás prosím - kolik mám koupit alkoholu? Budeme to mít na myslivecké chatě -jídla se nebojím 9kilo malích řízečků, 40kg předuzené prase, tlačenka, prejt, zelenina,ovoce apod... Ale co pití? Kolik flašek pro cca 60 lidi? vodka,becher, fernet,zelená, rum, bílý rum,myslivec - kolik flašek ,kolik litrů - MŮŽE MI PROSÍM NĚKDO PORADIT? KUPUJEME 3 SUDY A 20L B.VÍNO A 20L Č.VÍNO MOC PROSÍM O POMOC A NEVÍTE KDE SE DÁ PŮJČIT STAN - VOJENSKÝ? :-. :-. :-. :-. :-.
Odpovědět
no jak tak koukám, tak to bude docela mazec, svatbu máme za necelý měsíc a budeme mít grilovačku po hostině , kde bude cca 70 lidí, včetně asi 10-ti dětí... naplánované máme : JÍDLO 2 předuzené kýty 2x 3,5 kg chléb asi po pěti sáčkách brambůrků oříšků, bake rolls, tyček, atd. 1mísa zelného salátu s koprem( osvědčená pochoutka z podobných akcí) 1mísa šopáku po kyblíčku hořčic, kečupu, křenu velkou zavařovačku okurek a kozích rohů pár chlebíčků 1000 ks malého svatebního cukroví 3+1 dort 200 věnečků + 200 trubiček PITÍ: 2 sudy piva 10l BV+10l ČV 3-4x "tulamorek" 5l slivovice 4-5 lahví sladkého alkoholického pití "lepidel" 40l nealka - včetně perlivých/neperl/jemně perl/ coca coly, dzusy.... kafe, mlíčka, čaje.... Tak nevím... snad jsem trochu pomohla...
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu před měsícem..hostina bylo pro 60lidí a na chatě,vše jsme si dělali sami..U nás se v 60-ti vypilo 2,5 sudu piva,1 basa nealka piva,6l zelený,8l rumu,2l slivovice a jen 5litrů červeného a tři bílého..hodně se pil tvrdej..2 balíky coca-coly,balík spritu,balík fanty a tři kartony minerálek..takže pokud nemáte šanci vrátit tak stím opravdu neblázněte..doporučim víc tvrdýho..Oni si všichni pak najdou to svoje a když něco dojde,pijou zas něco jiného:)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme tvrdý uplně zavrhly, prostě se na naší svatbě nepodává, Pouze pivo, víno, voda s citronem ( žádné coly, sprite apod.)+ káva, čaj příští týden vám řeknu kolik jsme toho vypili. Máme asi 150 přátel na odpoledním opékání prasete.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj, plánujeme svatbu v jedné hospůdce. Nechceme platit tvrdý, jen pivo, víno a nealko. V té hospůdce mají klasický malý flašky nealka - malý Cappy džusy atd. a mě přijde, že to vyjde dost draho, chtěla bych je požádat, jestli by nám prostě nenakoupili velký krabice a rozlévali to. Máte s tím některá zkušenosti, povolili případně nepovolili vám to už někde? Nevíte kolike stojí cca sud piva, 12 st.? A na kolik může vyjít tak 12kg kýta?
Odpovědět
Profilova fotka
sarkar : nám to dokonce v jedné restauraci sami nabídli, že nám obstarají džusy, minerálky atd. ve velkých PETkách, že je jim jasné, že by se nám to prodražilo, a že i oni by měli mnohem víc práce, pokud by museli pořád nosit nealko po třetinkách, a takhle dají džbánek třeba s litrem džusu an stůl, a mají klid. ale záleží na restauraci, jestli ti to nabídnou. jinak sud piva jsme kupovali na silvestra tuším za nějakých 1200- 1300, záleží na značce, a je tam asi 100 piv...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Zdravím všechny nastávající :) téma alkohol na svatbu byl na naší hostině, kde jsme měli 90 hostů velký problém. Při takovémto počtu je těžké odhadnout množství alkoholu i občerstvení. Přes jednu kamarádku jsem dostala tip na pána, který mě s tímto problémem neskutečně pomohl. Při našem prvním setkání jsme probrali složení hostů a hned začali tvořit seznam a počet potřebných nápojů. Pán má kontakt na velkoobchodní ceny jak alkoholických tak i nealkoholických nápojů což znamená, že ceny jsou velice sympatické. Další a pro mě klíčovou výhodou využití jeho služeb bylo, že alkohol, který se nevypil jsme měli možnost vrátit a zaplatili jsme tedy jen to co jsme potřebovali. Celé mi to ušetřilo spoustu času i nervů a hlavně peněz. Kontakt na něj je sos.svatby@gmail.com doufám, že se nebude zlobit za zveřejnění a věřím, že vám pomůže stejně jako to bylo u nás. :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Zdravim vas. S pritelkyni jsme se rozhodli take pro svatbu timto zpusobem az na ubytovani ktere bude v chatkach. Pocital sem i vice masa na osobu ale dejme tomu ze 200g by melo stacit. Nejlevneji jak ho sehnat je podle meho domaci zabijacka kde vas 1kg prasatka vyjde cca na 40 kc. Griluji jen kytu a krkovici ciste maso bez kosti nalozene maso vydrzi i v mrazaku pokud by ho bylo moc a nemuselo se grilovat. Dale pocitam alespon 6-8 kurat pokud by nekdoo nechtel jist veprove. Co se tyce piti myslim ze nam pet becek 30 l vina a asi 1,5 l nealka na osobu bude stacit. Salamy a ostatni uzeniny nejlepe od soukromeho reznika ma lepsi ceny nez obchody a hlavne je to kvalita. V obchode budeme kupovat jen syry a to nealko. Pecivo z pekarny a zeleninu pokud to pocasi dovoli tak ze zahradky a pokud ne tak primo od pestitelu. Nejsem si jeste jisty ale myslim ze nas svatebni hostina vyjde max na 12 000 - 15 tisic. K tomu ubytovani v chatkach kde bych poprosil aby si krom svedku a rodicu kazdy tu stokorunu zaplatil. Pokud to vse vyjde ozvu se jak to dopadlo. Jeste jsem zapomnel na sladke to je v planu nasledovne sestra upece dort jedna maminka svat. buchticky druha rolady a teta slane rolady. A trubicky od soukromnika. To je asi vse pokud jsem na neco zapomnel prosim o rady. Dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?