2 vegani na svatební hostině plné masožravců

Ahoj holky, řeším teď takový trošku problém s hostinou. Chceme po obřadu klasický oběd a až večer raut. Ale moje dvě drahé sestřenice přestaly jíst maso atd a daly se na veganskou stravu. Řešily byste to domluvou s restaurací, jestli bude ochotná připravovat extra kvůli dvěma lidem čiště veganské menu nebo byste se na to vykašlaly?? Mně osobně je blbý, aby tam byly o hladu nebo si nosily něco svého, chtěla bych se pokusit domluvit s koordinátorkou v restauraci, ale ostatní lidi (100% dotázaných cca 15 lidí včetně naší společné babičky i jejich rodičů) mi radí, ať se na to vykašlu, že to je jejich problém, že prý zblby tak ať si jí co chtějí.... S večerním rautem už to není problém, tam bude i zelenina atd... Jak byste to řešily vy? Případně co dělat kdyby mi restaurace odmítla připravovat extra 2 menu pro vegany?? Děkuji za názory :)
Odpovědět
@petitki Já bych se v restauraci zeptala, to je to nejmenší. Pokud by nebyl problém, tak bych kvůli tomu asi i drobně připlatila, přeci jen bych pro své hosty ráda udělala co nejvíc. Pokud by to ale problém byl, asi bych je na to upozornila a dál to neřešila. Z tvého příspěvku je ale cítit trochu despekt tvůj i tvého okolí, jakože že jde snad o jakousi pubertální akci či co... Což samozřejmě může být, ale já bych se asi stejně trochu posnažila...
Odpovědět
Profilova fotka
@petitki Myslím, že pro restauraci nebude vůbec problém udělat 2 vegan menu. My měli na svatbě jednoho celiaka a jednoho s intolerancí na mléko a na 2 rozlišné menu nám udělali návrh a uvařili zvlášť, všichni byli spokojení. Pokud by to pro restauraci byl problém, vyřešila bych to potom přímo se sestřenicemi jaká je situace a ty to musí pochopit, to že podle rodiny by se měli zařídit samy, mi přijde dost kruté. Ale věřím, že Vám restaurace ráda vyjde vstříc když tam máte hostinu.
Odpovědět
Já bych se taky zeptala v restauraci, snad to pro ně nebude problém. My taky budem mít celiaka a když jsem se ptala, tak v pohodě. Hospodu bych kvůli tomu ale neměnila :)
Odpovědět
Já bych jim to zařídila, kdyby měly nějakou alergii na lepek či na laktózu, tak byste jim taky přece objednali něco zvlášť. Sice tohle není alergie, ale něco co si vybraly, ale mělo by se to respektovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petitki ja bych jim urcite vyhovela pro restauraci by to urcite nemel byt v dnesni dobe problem..take mame na svatbe nekolik hostu kteri nejedi maso zeptala jsem se jich co si tak davaji v restauraci co maji radi a pak jsme jim spolecne s restauraci vymysleli specialni obedove menu..me to nic neudelalo a oni nebudou o hladu...vic by mi prislo lito zaplatit jim 300kc/os obed a jidlo by zustalo netkle a vyhodilo by se ..
Odpovědět
Omlouvám se za velmi kategorický názor, ale nechat je o hladu by se zdálo pěkně sprosté. Já taky řeším diety, pro jednu kamarádku chystám jídlo bez lepku a bez mléka a je to pro mě samozřejmost. Každá restaurace dnes umí vyjít vstříc, i kdyby měly holky dostat dva talíře s jídlem pouze pro sebe i v rámci rautu. Pokud by se to objevilo na rautu pro všechny, může se lehce stát, že by jim to někdo snědl...
Odpovědět
Profilova fotka
Nejsem vegan, ale naprosto se nestotožňuji s názorem, že děvčata "zblbla", ať si dělají, co chtějí apod.:-D Situace: jsem vegan, jdu na hostinu, hostitel (ženich s nevěstou) ví, že nejím maso, ale přesto se nikdo jaksi "neobtěžuje" a jsem tam o hladu, mi připadá přímo absorudní. Hanba by mě fackovala:-) Být Tebou bych se určitě snažila domluvit s restaurací, neměl by to být sebemenší problém;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně vegan menu. Chápu, že to asi bereš jako pubertální výstřelek, který holky přejde, ale je to jejich rozhodnutí, ne tvoje a nevyhovět jim by bylo naprosto neodůvodnitelné a dětinské. Pro restauraci to problém nebude, zvláště když jim přímo s požadavkem přidáš i návrhy - s těmi ti sestřenice určitě poradí, případně mrkni na můj fotoblog, my jsme měli veganskou svatbu od první jednohubky do posledního kousku svatebního dortu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě, kde byla jen jedna vegetariánka a přesto měla "speciální menu". My ostatní jsem měli šunkovou rolku s křenem, vývar s játrovými knedlíčky a svíčkovou. Na naší svatbě bude taky pár vegetariánů a jedním z nich je i moje svědkyně. Takže pro ně samozřejmě budu mít speciálně polívku a na rautu (nemáme pak už klasický oběd) další vegetariánský jídla. Kdybych byla vegetariánem a někdo mi řekl, že mě teda jako zve, ale nebudu mít jaksi moc co jíst - asi bych se s díky omluvila a po obřadu přišla pak později do rozjeté zábavy (pokud by to bylo možné). Už jen pro tu šílenou trapnost chvíle, kdy sedím u prázdnýho talíře, zatím co ostatní obědvají.
Odpovědět
Myslím, že to rozhodně není vaše povinnost, přecejenom vymyslet jedno jídlo tak, aby ho jedli všichni je dost náročný. Je taky rozdíl mezi alergií a vymyšlenou dietou. Na druhou stranu hosty určitě potěší, když na ně budeš myslet a necháš připravit jiné menu :-).
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v rodině vegetariánky a kuchařovi to vůbec nevadilo. těch pár porcí na víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme na svatbě vegetariána (ženich) a vegana..nebyl problém jim nachystat jiné jídlo..:-) a rozhodně bych je nenechala o hladu..:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Rodina mojí tety je vegetariánská a naše restaurace s tím nemá žádný problém. Dostanou jídla, která mají normálně na jídelníčku. Vařit vegansky je pro někoho, kdo se v tom orientuje, trochu složitější, ale kdo hledá, inspiraci na internetu/ve veganské restauraci/přímo u sestřenek najde. Nepřipravit pro členy rodiny na hostině jídlo mi přijde krajně neslušné.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli na svatbě 2 vegany a 1 vegetariána. Od začátku jsme s nima počítali a brali jako samozřejmost, že pro ně bude speciální menu. Domluvili jsme se s majitelem cateringu a ten nám nabídl několik vegan jídel na raut (měli jsme pouze raut). Nebyl to absolutně problém. A ta jejich radost, vzpomínka jak děkují, že naše svatba je první, na které se opravdu dobře najedli...za tu trošku námahy stojí. Nekašlete na ně....stejně jako nekašlete na ty ostatní "masožravce".
Odpovědět
Profilova fotka
Upozornila bych na to restauraci, ta si poradí. Jestli to halt slečinkám nebude vonět, je to pak jejich problém... Stejně jako masožravců, kterým nebude chutnat něco z normální hostiny. Všem se stejně nikdy nezavděčíte na 100 % :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Věty typu, že zblbly, tak ať si jí co chtějí je typicky starší generace :) Na hostině mám 1 vegetariánku, nikdo jiný už nemá žádnou speciální stravu nebo alergie (a to jsem se všech hostů ptala, abych případně nachystala i jiné jídlo) a i kvůli této jedné osobě mi uvaří něco jiného. Každý má nějaké přesvědčení a životní styl a já ho respektuji. Myslím, že není problém uvařit 3 jiné porce pro žádnou restauraci. Mě pan provozní, řekl, že to je v pohodě a domluvíme se akorát co přesně. Určitě bych je nenachala hlady nebo jim na stůl nepoložila svíčkovou, ať se koukají :-S
Odpovědět
Ahoj, my máme jednoho vegetariána a jednu vegánku. Na svatbe je chceme, tak proc by si měli nosit krabičky? Domluvili jsme se na špízu z tofu,zeleninou, zampiony s opekačkama, které máme i my k vepř.panence. Polévku budou mít zeleninový vývar, my hovězí s knedlíčky. A na raut se dá od těstovinových salátů po sojové věci, grilované zeleniny, špízů, příloh...placiček z ďobáčků...necháme toho dělat více, protože ze zvědavostí i další určitě ochutnají.
Odpovědět
Profilova fotka
urcite sa to vyriesit da... v mojej casti rodiny je niekolko vegetarianov vratane mna a nikdy sme s nicim nemali problem, vzdy to slo po dohode s restikou... takze zisti u bab co by chceli a je to... preotze je bezne ako nahle niekto povie ze neje maso naserviruju mu smazak s hranolkami :-D tak aby si sa vyhla tomuto "vegetariankemu" trapasu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych jim teda taky vyhověla, v restauraci by to neměl být žádný problém, vždyť když vaří pro normální hosty restaurace tak taky né jen jedno jídlo..Taky jsem přestala jíst maso, někteří mi do toho neustále kecají a dělají s tím zbytečné cavyky.. Celkem mě to vytáčí když jedeme někam na oběd třeba k rodině a oni ví, že maso nejím a oni ho určitě taky nejedí každý den, ale zrovna když ví, že máme s přítelem přijet vymyslí si řízky, kachnu nebo něco podobného, abych mohla co nejvíce dostat najevo jaká jsem přítěž a že kvůli mě musí vyvařovat speciální jídlo 8-( Ale už to neřeším, když máme takhle někam jet uvařím si doma a vemu si to ssebou a vzkážu ať mi nic nechystají :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@smea Přesně, od té doby co nejím maso jsem si všimla, že v některých restauracích se člověk vůbec nenají..Už i v pitomém těstovinovém salátu je šunka nebo kuřecí maso :-S Zrovna jsem to, že všude si jde dá tak akorát smažák vyprávěla kamarádce se kterou jsme šli do jedné restaurace a přišla číšnice tak jsem se ji ptala jestli mi může doporučit něco vegetariánského a ona na mě- Nooo tak to asi třeba tady ten smažený sýr..tak jsem dostala záchvat smíchu a chudák holka nechápala co se děje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@barter Smažák je ještě docela úspěch:-D jednou jsem se ptala, jestli v nabízeném smaženém hermelínu náááhodou není šunka. Odpověď: Néé, není. A samozřejmě mi přinesli smažený hermelín plněný šunkou:-D
Odpovědět
@petitki Já si osobně nedokážu představit, že bych se na své svatbě na někoho vykašlala s jídlem. Sestřenky jsou veganky, tak prostě s restaurací domluvím dvě veganská menu a hotovo. A pokud by mi v restauraci řekli, že to není možné, hledala bych jinou. V dnešní době musí restaurace na tyhle požadavky umět reagovat, pokud ne, přichází o kšefty. Prostě zákazník chce to a to, tak buď mu to poskytnu, nebo musím počítat s tím, že půjde jinam, kde jsou vstřícnější. Z toho důvodu si myslím, že restaurace nebude mít v žádném případě problém. :) A rozhodně bych se s nimi domluvila, co přesně bude toto menu obsahovat (aby to nebyl ten již zmiňovaný smažák :) ) My s restaurací řešili jednu cukrovkářskou dietu, menší porce pro děti a pro některé další hosty nealko přípitek a vše bylo samozřejmost. A já bych se sestřenicemi počítala i při tom rautu, alespoň pár veganskými jídly, aby to nedopadlo tak, že budou celý večer jen chroupat okurku... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Co je tohle proboha za dotaz? Samozřejmě, že se máte postarat, aby měly co jíst 8-( . To už je menší prasárna je vůbec nezvat, než je nechat o hladu "za trest, protože zblbly". Ony totiž nezblbly, jen mají na jisté věci jiný názor. Já jsem sice masožravec jako řemen, ale když o někom vím, že je vegan, nebo vegetarián, tak ho respektuji. Je to každého volba a že se na tohle vůbec musíte ptát, je stejně smutné, jako ostudná reakce Vaší rodiny :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@brokolicenoblhoch Naprostý souhlas, reakce příbuzných je s prominutím typicky buranská a to, že ve vzduchu visí možnost nechat sestřenice, ať si jedí, co chtěj (tzn. třeba taky nic celý den), mi připadá absolutně neuvěřitelný.
Odpovědět
doporučila bych hlavně zjistit, jestli jsou veganky nebo vegetarianky. Vegan (neji nic zivocisneho puvodu), vegetarian (neji jen maso, ale vejce, syr, maslo, mleko) ji normalne.... uprava jidelnicku pro vegetariany je vetsinou problem jen maly, u veganu vetsi..
Odpovědět
Svatbu planujeme az na rok 2016, ale mezi hosty budou vegani, vegetariani i lide na raw strave. Budeme to resit rautem a bude od kazdeho neco - pro masozrouty i kytickozrouty :) Ja se take snazim omezit maso, ted jsem najela na to, ze ho jim pouze o vikendu. Myslim, ze se musime naucit nahlizet na zivotni styl ostatnich s toleranci a pochopenim. Nekteri lide se stanou veganem treba kvuli svemu zdravotnimu stavu a je to jedina strava, na ktere mohou existovat. Nastesti je dnes spousta vybornych receptu. Nase babicky a rodice to asi nepochopi, ale to je holt generace, ktera byva k temto vecem hodne uzavrena.
Odpovědět
Profilova fotka
@barter klasika.... ale raz sa mi stalo ze priamo za mnou prisiel sam kuchar ci by som sohlasila so zeleninou na masle a k tomu zemiaky... som cumela ako puk na taky full servis :-)
Odpovědět
My na naší svatbě jsme řešili 2 vegetariánky, 1 celiaka, dva židy (jí jen košer jídlo) a jednoho blázna, co jí jen maso (můj tchán, kterého mám strašně ráda, ale v tomhle je prostě magor :-D ). Ani na vteřinu mě nenapadlo řešit, proč to tak mají nebo zdali je to jen dočasný výmysl. Respektuji jejich názor (kromě celiaka, tam není co respektovat) a prostě jsme vymysleli takové složení rautu, aby se najedli dosyta všichni. Dokonce i to košer jídlo jsme zajistili (prostě skoro celý raut - kromě vepřových řízku a alkoholu - byl košer a nazdar...ti, co neví, co je košer, si toho ani nevšimli :-D)!! A to my židé nejsme, jen tak mimochodem. Wow, někdy se divím netoleranci lidí vůči jinému rozhodnutí. Jsou to mí hosté, tak jim vyjdu vstříc, nebo je nepozvu. Ale nechat je o hladu nebo jim říct, ať si donesou vlastní krabičky...já bych se prostě strašně styděla.
Odpovědět
Nechala bych jim pripravit specialni menu, to je snad zaklad. Alergikovi bys prece taky nenutila jist to, co nemuze, tohle je v podstate stejne. A zaridit to ti zabere minutu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petitki moje už švagrová je vegeteriánka, manželova sestřenka je alergická na veškerou kořenovou zeleninu a babička manžela je adventistka a nejí vepřové maso = vyšla jsem jim vstříc a nechala jim připravit jídlo na míru :) ty tři porce t 60 mě fakt nijak nevzušovaly :) a určitě to stojí za to, tolik slov chvály, že jsme jim vyšli vstříc jsem dlouho neslyšela.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?