Živé květiny na dort

Ahoj, chci se zeptat na Vaše zkušenosti s živými květinami na svatební dort. Plánuji svatební kytici s modrými hortenziemi a chtěl jsem je i na svatební dort. Dnes jsem se ale dozvěděla, že jsou jedovaté. Cukrářka mi řekla, že pokud chci živé květiny na dort, tak stejně nemůže ručit za to zda jsou jedlé, nebo nejsou ošetřeny nějaký pesticidem nebo jedem na hmyz. Zaručit že se z květin nic nevyplaví nedokáže. Tedy dá mi na něj i ty hortenzie, ale nemáme je jíst. Nemáte někdo seznam květin, které lze na dort dát? Nechci sebe ani hosty ničím otrávit.
Odpovědět
Profilova fotka
Se seznamem květin by určitě mohli kolegové floristi. Ale napadá mě, přicházela by pro vás v úvahu varianta s realistickými květinami vytvořenými cukrářem? Některé bývají opravdu k nerozeznání od živých :-)
Odpovědět
Hortenzie udělá sikovna cukrářka .Nejsou tak těžké. Chce to jen správne vykrajovátko,floristické drátky a pásku.
Odpovědět
Profilova fotka
Při výběru květin, které chcete použít k ozdobě dortů nebo v gastronomii, mějte na paměti dva důležité body. Za prvé se ujistěte, že květy, které chcete použít nejsou jedovaté. Pokud jste na pochybách, poraďte se s odborníkem (každá kvalitní floristka to musí znát) nebo nahlédněte do spolehlivé příručky (na webu je toho spousta) např. zde: http://www.beskyd.cz/vyrobky/66-jedle... My Vám zde napíšeme květiny, které jsou nejedovaté a v kombinaci s jídlem je můžete použít bez obav: Karafiát, maceška, fialka, brutnák lékařský, chryzanténa, pelargonie, chrpa, růžová pelargonie, šater, levandule, měsíčník zahradní, gladiola, frézie, denivka (hemerocallis), hrachor vonný, lichořeřišnice, zimolez, šípková růže, zahradní růže. Používejte jen květiny vypěstované bez pomoci pesticidů a jiných chemických postřiků. Vždy se informujte u kvalitní floristky! Přejeme ať se dort paní cukrářce podaří ! :-) ;-) :-) Zuzka & Angel :-)
Odpovědět
@lenka_kubova Šikovné cukrářky dokážou udělat cukrové hortenzie snad ještě krásnější než ty živé. Můžete pak i každému hostu dát při krájení jednotlivý kvítek na jeho porci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?