Vydrží svatební dort teplo?

Ahoj, Doma se s partnerem nemuzeme shodnout. Svatbu mame v zari. Dort chceme tripatrovy naked pro cca 45 lidi. Vyzvedneme ho v patek odpoledne, uskladnime d o ma v lednici, protoze v restauraci na to nemaji lednici. Dort prevezeme do nasi restaurace v sobotu rano pred obradem. Bude v ramci moznosti v chladu. Po obede bych chtela, aby nam ho prinesli, my se s nim vyfotime a pak rozkrajime. Zbytek nechame zase odnest. Pritel tvrdi, ze v zari muze byt jeste teplo a za tu dobu, co bude na stole a nez se rozkraji, tak se rozjede a zborti. Dort prece musi neco vydrzet. Tak ja nevim no... poradte :-)
Odpovědět
@vendy_s3 Tak ať vám přítel vysvětlí, jak si myslí, že to dělají nevěsty v červenci a srpnu - nemají dort? :D Taky jsme měli naháče, teplo bylo, ale když je dobře uskladněný, tak se s ním prostě nemůže nic stát. Však na tom stole bude chvíli a v podstatě se hned sní.
Odpovědět
To je blbost, že nemají na dort místo. Běžně se dort veze v pátek do restaurace a dává se do jejich lednice. Doma se vám ani nevleze, jedině, že dáte úplně všechno pryč. A v sobotu se vám bez lednice rozjede. Loni jsme byli kamarádce na svatbě, sice v červenci, dort byl v lednici, pak ho ale nachystali na stůl, výzdoba a tak a při krájení se celý drolil, že museli dort nabírat velkou lžíci. Trapas jak hrom :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hlavní je aby to bylo kvalitní dort, některé to snáší líp, některé hůř, hodně záleží co je tam za krém jaké těsto... Půl dne při nižší pokojové teplotě by měl dort v klidu vydržet, nemusí být úplně nutně v lednici... No a když se pak naháč z tepla trochu nakloní, protože je víc vysoký než široký, tak se prostě nakloní. Ničemu to nevadí pokud skvěle chutná :D
Odpovědět
@cigaro Tak tomu bychom se na svatbě zasmáli, jak novomanželé, tak hosté. Ale tak já zvala na svatbu lidi, kteří nepomluví každý detail, že.
Odpovědět
Profilova fotka
@vendy_s3 Jenom dejte pozor, když ho budete mít doma, aby s ním v lednici nebyly jiné potraviny. Dorty rády "načuchnou" - proto na ně v restauracích mají speciální lednici. Jinak souhlas s Malinaphoto. Držím palce, ať to výjde :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme taky nahac, svatba v srpnu. Dopoledne byl v lednici, potom jsme ho vyndali a byl venku asi hodinu? Nevim, ale vydrzel cely svedkuv projev, nase krajeni a pak cele rozkrajeni...jeste dalsi den jsem posilala kousek do klastera, protoze nas knez dort uz nestihl, a porad byl v celku...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme neměli úplně nahý, ale byl natřený jen tenkou vrstvou jakéhosi krému... pobyl si asi 3 hodinky u nás v lednici, pak absolvoval cca 30 minut převoz autem v třicetistupňovém vedru, z auta putoval rovnou na stůl v maštali, kde bylo kolem 23°, tam vydržel cca 4 hodiny do krájení v naprosto dokonalém stavu jak vzhledově tak chuťově. Zbylý kus se ještě chvíli válel v maštali... netuším, kdy někoho napadlo ho uklidit, ale ještě druhý den byl super :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi na tom, jaky bude krem. Kdyz mekci varianty - tvaroh, mascarpone, urcite nevydrzi byt dlouho venku a mit idealni tvar, krem zmekne a muze i tect (chape to asi kazdy)). Kdyz zvolite variantu nahace s maslovym kremem, ten vydrzi docela dlouho. A nemuzete vedet dopredu, jake bude pocasi, i v zari muzou byt tropy...v restauraci proste musi zajistit misto v lednicce nebo chladici mistnosti ;-(
Odpovědět
@mybakery Teda to je zvláštní, já mám naprosto opačnou zkušenost. Na jedné akci jsem měla cupcakes se 2 typy krému, první byl máslový a ten se v teple po nějaké době začal roztékat, úplně ztrácel původní tvar. Naopak krém z mascarpone byl sice také měkký, ale stále držel tvar jako původní. A to to byly jen krémy navrchu cupcakes, být to v dortu, kde korpusy zatěžují náplň, tak si myslím, že by to mělo ještě rychlejší průběh. Od té doby volím do tepla vždy raději odlehčené krémy z mascarpone :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?