Výběr svatebního dortu - zkušenosti

Milé dámy :-) do začátku přeji dobré ráno! Máme dlouho předvybranou jednu prý vyhlášenou cukrárnu v Praze (ve Vinoři). A hrozně moc mě zklamal neprofesionální přístup, který tam měli. Dort vyrobit není problém, ale byl trochu problém vyrobit vzorek. Prý v té laskonce je přeci krém, který bude i v dortu a v té roládě ten tmavý krém - jak to, že mi to nestačí, když si tam představím, že tam budou ještě maliny nebo višně??? Když jsem jim řekla, že chci ochutnat malý vzorek svatebního dortu předem, tak že to nejde. Pak že mi teda vytvoří dva malé dorty - jeden tmavý, druhý světlý (asi 13 cm minimálně) a bude to stát něco přes tisícovku. Já myslela, že vzoreček stojí třeba dvě stovky :-D vždyť to je třetinová cena dortu a já chci jenom ochutnat na vidličku!!! Nehledě na to, že mi to přivezou, ale všechno si pěkně zaplatím... já nevim - nechám jim tam takových peněz a koukaj na mě, jako vrány a ještě jim asi vadilo, jak jsem se pořád na něco ptala :-( podle přítele. Ale aspoň jedna paní z prodavaček se trochu snažila. Té druhé jsem se bála těch jejích pohledů :-D Já si představuji, že se mě někdo ujme a převezme iniciativu a bude se mě ptát a nabízet... a nebo jsem spadla z Marsu??? Prosím, jaké máte zkušenosti vy?
Odpovědět
Jo a kolik jste platili zhruba za svatební koláčky? Mě v té cukrárně nabízeli jeden za 4,20 Kč. Není to moc? Za jednu výslužku cca 57 Kč (10 koláčků v malé krabičce, zabalené v celofánu)
Odpovědět
@lucyluc24 Já teda absolutně vložila důvěru ve vybranou cukrarku. To je tak, když člověk s bezmlecnou dietou jde sám vybírat dort :-D Ale pokud bych chtěla, dali by mi ochutnat jak krémy, tak korpusy, fondany a podobně. Když bych si něco vybrala a chtěla kombinaci, tak mi to upecou na jiný den, nevím, jestli to něco stojí, ale myslím, že maximálně cenu klasického zakusku, protože zbytek dortiku dají klasický na pult.
Odpovědět
Já si také myslím, že by si to někdo určitě koupil...
Odpovědět
Profilova fotka
Vyzkoušejte místo figurek nevěsty a ženicha na dort elegantní písmena. Více na mém webu
Odpovědět
Ahoj,já jsem řešila podobný problém.Nakonec jsem našla skvělou cukrářku,ochutnávka zdarma,skvělá domluva.Paní jsem řekla co všechno chci,vše jsme probrali a dohodli,včetně koláčků.Při ochutnávce jsme vyřešili i podobu dortu a koláčků.Musím říct příjemná dohoda a profesionální přístup a cena také super.Paní má i vebovky dorty od Rozárky a má tam své dortíky,moc pěkné,jak svatební tak i ty ostatní.Dle mého názoru je dobře,jak paní říkala,že se věnuje jen dortům a ne ničemu jinému okolo cukrařiny.Přeji ti hodně štěstí s hledáním a určitě to dobře dopadne,já jsem nejprve propadla beznaději,než jsem potkala paní Lucku.
Odpovědět
@kacka319 Děkuji moc za tip. Koukala jsem na stránky a teda jsem nadšena :-) dorty vypadají mnohem lépe, než ve "vyhlášené cukrárně" 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste mrknout na Anna Magdalena. Bereme si dort od nich. Ochutnávka byla možná bez problému, jen je potřeba se objednat, aby ji mohli pro Vás připravit. Dorty vynikající a ceny normální. A ještě musím vyzdvihnout moc milý,příjemný a kreativní přístup, velké množství nápadů a rad. Jen upozorňuji, že nemají klasickou cukrárnu, kde se posadíte u kávy. Jedná se o o výrobnu dortů na zakázku.
Odpovědět
Ja som mala fantastickú cukrárku z Jílového u Prahy. Pripravila sama ešte na prvej nezáväznej schôdzke niekoľko ochutnáviek - z dortu, z krémov, makronky. Všetko o čo sme javili záujem a ešte ju mrzelo,že som nepovedala, že som alergická na mlieko - pripravila by niečo ešte extra. Domluva skvelá, všetky koláče fantastické a vysoko kvalitné.
Odpovědět
Profilova fotka
Nespadla jsi z Marsu. Jak spravne rikas, meli by se o tebe prat jako o zakaznika! A delat ti co ti na ocich vidi. Platis jim za to slusne, tak by se meli alespon kurna snazit. Tenhle pristup me taky vytaci. Jdi k nekomu jinymu pokud mas alternativu ;-)
Odpovědět
Děkuji za tipy, holky! ;-) :-)
Odpovědět
@sasaalexandra Určitě vyžiji tipy, co holky poslaly. Fakt tamto bylo neskutečný. Nikdy u nich už nic nekoupím. Dorty jsme tam kupovali obyčejné a byly výborné. Podle mailové komunikace se to zdálo dobré, ale pak skutečnost... :-) chudák majitel...
Odpovědět
U nás byl problém s tím, že nám nikdo nechtěl náš sen vytvořit. Nechceme pečený a protože nemáme svatbu v létě, není problém ho uchovat v chladu. V jedné cukrárně nakonec můj plán pochopili, ale od ledna je zavřená. Takže si nakonec dorty udělám sama, už jsem ho připravila nanečisto a nechápu, co je na tom těžkého.
Odpovědět
Článek se načítá
@lucyluc24 mam stejnou zkusenost tady na morave....vyhlasena cukrárna a přístup otres....pry jako kvuli md nebudou pict nejaky zvlast maly dortik....no katasrofa..... potom jsem narazila na jednu vyhlasenou cukrarku, tak ze ochutnavku udela....bylo to sest pripalenych mufinu a na nich naplne za 300,- hruuuuza...psala jsem ji ze teda ani jeden krem nas nenadchl a ona ze s tim a tim vyhrala nejakou soutez a co bych si jako jeste predstavovala...no taky katastrofa.... A pak jsem nasla jinou cukrarku a tu nam poslalo samo nebe....vse na jednicku....chovani super :-) Oni ti "vyhlaseni" jsou ofrklí jako svina :-)
Odpovědět
@simona007 jako jak to řešili jiní novomanželé?? Přece jim to neodkývali a že jim tedy budou věřit? :-D Ale ať si vyhlášené cukrárny trhnou. Oni ti menší cukráři jsou kolikrát šikovnější!
Odpovědět
@lucyluc24 no asi odkyvali a verili....
Odpovědět
@simona007 Tak to jsou frajeři :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ochutnávka je přece uplně normalní požadavek. Nebudeš kupovat zajice v pytli. Můžou mít zakusky super, ale dorty hnusne. Pokud se ti nelibi jejich přístup už ted, tak utíkej od nich a hledej cukrářku co splní tvé představy. Vzorky peču standartně. Bud si manžele dopředu třeba pro někoho objednají dort k narozeninám nebo nachystam jen pidi vzorek těch 10cm a jednoduše nazdobím. Jde o to, aby zjistili jestli krem a korpus je to co si představovali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?