Vícepatrový svatební dort pečený doma, musím dát výztuhy?

Rozhoduji se, jestli si dort nechat upéct u cukrářky, nebo si ho upéct sama. Peču velice ráda, takže si myslím, že bych to měla zvládnout, pokud se nic nepokazí. U cukrářek mě odrazuje ta cena a hlavně, že většina z nich dost šidí a dává do dortu margaríny a různé náhražky. Pokud bych se rozhodla dělat vícepatrový (3 patrový) dort, musí se do dortu dát nějaké výztuhy, aby se mi patra do sebe nepropadla, nebo myslíte, že to půjde i bez toho?
Odpovědět
Profilova fotka
Vše lze zvládnout doma. Otázka je jak tolerantní jsi k výsledku a zda jsi pekla vic než jen třeba nějakou buchtu. Dort 3 patra je strašně široký pojem. Pro kolik to máš osob a máš představu o kremu ? a taky zaleží kdy máš svatbu. V zimě vydrží skoro každý krem, ale v létě je to horší. Máš v plánu potahovat marcipanem ? ta vyztuha je to nejmenší. Je to prakticky jen podložka pod jednotlivými patry a kolíky.
Odpovědět
@vercav89 Ahoj, taky si budu péct dort sama. I když nás bude na hostině asi jen cca 20 budu dělat dvoupatrový, tj. tři patra. Budu plnit převážně šlehačkovým krémem, ale z rostlinné šlehačky, která je mnohem tužší než živočišná a z ganache, kde to podrží čokoláda. Průměry asi tak 28, 21 a 14 cm. Svatbu mám v sobotu, ve středu večer upeču korpusy, pak mám dva dny dovolenou, takže ve čtvrtek namažu, v pátek ráno potáhnu a dozodobím. Budu potahovat Montanou a ozdobím jen modrou krajkou, monogramy a srdcem. Možná nějaké drobné modré kvítky. Když se dort dobře vychladí, není potřeba žádná výztuž nebo můžeš pod jednotlivá patra dát lázeňsku oplatku nebo jen suchý oplatek, abys měla jistotu. Já tam nechci žádné kolíky, nevypadá to pěkně při krájení.
Odpovědět
@vercav89 Pokud máte svatbu v létě a budeš mít dort nějakou dobu na svatbě vystavený mimo lednici, tak bych tam ty kolíky( plastové brčka) a separační podložky mezi patra dala. Už jsem tady viděla mnoho fotek ze svateb, kdy bylo vidět , jak se patrový dort z tepla hroutil. :-|
Odpovědět
Tak my mame svatbu v srpnu.Hostu budeme mit cca 50.jinak s pecenim dortu nemam problem..doma pecu pokazde,kdyz ma nekdo narozeniny..spis se bojim toho potahovani fondanem..ale urcite bych ho chtela mit potazeny.Jinak kremy je urcite dulezite zvazit,ale urcite bych se vyhla maslovym. Vystuhy jak vidim by asi byly vhodne..
Odpovědět
Profilova fotka
kamarádce pekla její sestra na svatbu medovník a vyřešily to rafinovaně. Upekla jednoduše víc normálně velkých medovníků, jeden krásně nazdobila, ten pak novomanželé nakrajovali. Ostatní byly už přichystané v kuchyni a obsluha je nosila rovnou nakrájené. Přijde mi to jako suprové řešení, ale pokud máš vysněný opravdu více patrový dort, tak ti to asi stačit nebude.
Odpovědět
@vercav89 To potahování si můžeš nacvičit třeba na obrácenem hrnci. :-D
Odpovědět
@vercav89 Záleží taky, čím budeš potahovat, jakou hmotou, ale na internetu najdeš spoustu návodů i videí, jak potahovat.
Odpovědět
@gwenka vidíš, to není ale vůbec špatný nápad..je to naprosto skvělé :) díky za radu..budu nad tím přemýšlet
Odpovědět
@radkaja děkuju take za skvelou radu, urcite se bude hodit :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@gwenka Ahoj mohla bych poprosit o fotku toho nazdobeného medovníku? Chystám se ho dělat na naši svatbu, ale pořád si lámu hlavu nad zdobením. Předem moc děkuji! :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?