Těsto do mrazáku

Holku chci se zeptat budu si nějaké cukroví péct na svatbu sama, chci se zeptat Kdy si udělám těsta cca měsíc dopředu a dám je do mrazáku nestane se těstu nic? Dík za nazory
Odpovědět
Myslím, že ne, ale radši bych to nejdřív vyzkoušela na nějakém vzorku, každé těsto se může chovat jinak. Nám dělala koláčky máma a dávala je do mrazáku už hotové. A byly perfektní! :-)
Odpovědět
záleží jak moc má těsto vody, všechno linecké a podobné to vydrží v pohodě
Odpovědět
Profilova fotka
Nemělo by to vadit, tedy pokud to není těsto kynuté. To může drcnout, ale také bych volila hotové koláčky do mrazáku :) jsou vláčnější :) ať se jedná o jakékoli těsto :)
Odpovědět
Koláčky si nechávám péct. Mám namysli třeba linecké, pudinkove těsto. A i když je tam syrové vajíčko tak to nevadí ano?
Odpovědět
Tak linecké vydrží dlouho dopředu udělané i hotové. Naopak mu to prospěje. Na Vánoce je to první, co dělám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vladuska7 Jako zkušenost s mražením nemám, ale např. před vánoci v supermarketech mají udělaná těsta a leží jim tam v lednici klidně 2 měsíce ... Já jsem to dělala tak, že jsem pekla ve volných chvílích zhruba 2/3 měsíce před svatbou (dávala jsem trochu cukroví do výslužek) - linecké, moka oválky, kokosové plněné košíčky, oříšky ... Vše jsem nazdobila, nechala odležet do změknutí a pak zhruba na měsíc dala do mrazáku (měli jsme malou svatbu). Vím, že to tady hodně lidí odsuzuje, ale mám zkušenost s vánočním, že to není problém a chuťově to není poznat (je potřeba pečlivě uzavřít).
Odpovědět
Profilova fotka
četla jsem "tělo do mrazáku" =-) :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?