Holku chci se zeptat budu si nějaké cukroví péct na svatbu sama, chci se zeptat Kdy si udělám těsta cca měsíc dopředu a dám je do mrazáku nestane se těstu nic? Dík za nazory
Myslím, že ne, ale radši bych to nejdřív vyzkoušela na nějakém vzorku, každé těsto se může chovat jinak. Nám dělala koláčky máma a dávala je do mrazáku už hotové. A byly perfektní! :-)
Nemělo by to vadit, tedy pokud to není těsto kynuté. To může drcnout, ale také bych volila hotové koláčky do mrazáku :) jsou vláčnější :) ať se jedná o jakékoli těsto :)
@vladuska7 Jako zkušenost s mražením nemám, ale např. před vánoci v supermarketech mají udělaná těsta a leží jim tam v lednici klidně 2 měsíce ... Já jsem to dělala tak, že jsem pekla ve volných chvílích zhruba 2/3 měsíce před svatbou (dávala jsem trochu cukroví do výslužek) - linecké, moka oválky, kokosové plněné košíčky, oříšky ... Vše jsem nazdobila, nechala odležet do změknutí a pak zhruba na měsíc dala do mrazáku (měli jsme malou svatbu). Vím, že to tady hodně lidí odsuzuje, ale mám zkušenost s vánočním, že to není problém a chuťově to není poznat (je potřeba pečlivě uzavřít).