Svatební koláčky, kolik jich dáváte do košíčků?

Profilova fotka
Ahoj holky, poraďte mi prosím, kolik dáváte svatebních koláčků do košíčků? Díky :-)
Odpovědět
1
2
@wedding2013 budeme dávat 3 na osobu. Poku by byl někdo sám, tak pak5, at to nevypadá blbě:)
Odpovědět
Profilova fotka
@teresa7 jo takhle to děláš? takže pokaždý máš jiný počet
Odpovědět
Nene, ale pokud budeme dávat do rodiny, tak máme 3 koláčky na osobu. Jenže třeba pokud je člověk sám, tak je blbé mu dát balíček jen se třemi koláčky, takže proto 5:)
Odpovědět
Profilova fotka
my dávat koláčky zvlášť nebudeme, dáme je do výslužky s drobným cukrovím a nějakým řezem nebo roládou. Asi tak 3 kousky. Jsem se ptala a prý se už moc nedává, od každýho kusu jeden kousek, tak nevím, ale vychází mi do výslužky zhruba 20 kousků a pokud je rodina větší, tak přidáme - prostě úměrně velikosti rodiny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde, že už se to také moc nedělá. Rodiče chtějí dávat koláčky i do ulice (jsme z vesnice) a k tomu i oznámení. Jelikož budeme mít oznámení s fotkou malýho, tak mi přijde blbý to oznámko dávat lidem, který vlastně nejsou ani příbuzní. Proto jsem myslela, že jim dám jen koláčky, jenže mamka zase říkala, že je blbý dávat jen koláčky. Proto nevím, jak to mám počítat, když bych dávala i sousedům. Jestli do košíčku cca 10-15 koláčků
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat koláčky cca po 20ti. A moje tchýně je chce rozdat taky snad všem. Dělá pedikúru a snad všem zákaznicím je chce dát....:-D No jo, nechávame si péct a platit je budou tchýně s tchánem, tak ať si jich nechá udělat kolik chce...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@spoldi jo taky mám dilema..jenže mi si koláčky budem platit samy ... a když mi tchýně oznámila že ona musí mít do práce aspoň 50kusů tchán taky aspoň 50 kusů a pak že musej dát ještě babičkám (od přítele) a ty musej mít každá přibližně 100 kusů tak jsem teda vyvalila oči.. k tomu ještě prej musí dá něco lidem v baráku...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, pocet je individualni podle velikosti kosicku/krabicky a take kolacku, protoze kazda pekarna dela jinak velke. Na vysluzky a do prace jsem mela kolace z cukrarny geigher, kde do krabicky se veslo tak 8-10 kolacku. Kolacky od tchyne byly daleko mensi, takze sousedum se davalo tak 12 kolacku. celkove jsem kupovala asi 8 kg kolacku a pak jeste co upekla tchyne. Ty ktere jsme nesnedly na hostine, tak skoncily na mesic v mrazaku a manzel si pak rad zavzpominal :-) Jinak na vysluzky jsme nemeli klasicke kosicky, ale ozdobila jsem pruhledne krabicky. Bylo to originalni a prakticke na transport.
Odpovědět
Profilova fotka
@vercas01 Cena kolacku je hodne odlisna, takze doporucuji si udelat pruzkum v okoli, protoze ja jsem platila cca 220kc za kilogram, ale neni problem zaplatit 500-600kc v nekterych cukrarnach/pekarnach.
Odpovědět
Hmmmm, inspirující diskuze. :-) My dostali koláčky minulý týden a bylo jich tam tuším 8 a asi 8 kousků cukroví... Taky budeme dělat dost výslužek (hodně známých, navíc bydlíme na vesnici), uvidíme, ale oznámení k tomu určitě dávat nebudeme...
Odpovědět
Profilova fotka
@marketaaj jo tak to teda budu muset udělat průzkum :) moc díky...protože mě to dost překvapilo že babičkám jich máme dávat každý 100kusů..přeci jenom ostatní babičky z důchoďáku neznáme... al jestli se to tak dělá tak to asi budeme muset tak udělat no hold se nedá svítit...
Odpovědět
Profilova fotka
@vercas01 Tak jim nepripravujte klasickou vysluzku, ale dejte babicce krabici s kilem cukrovi a ona to bude moci nabidnout pri nejakem spolecnem sezeni s kamaradkami/spolubydlicimi. Takhle jsem treba davala krabici mamine do prace. to kilo je 80-120 kocku
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@marketaaj já bych to tak nejraději udělala, jenže tchýně si to tak nepřeje... a zase si nechci dělat "zle" když sem se obořila, že to stejně budeme platit my tak to moc nepomohlo a ona byla akorát uražená a měla spoustu prupovídek ...takže asi tak..
Odpovědět
Profilova fotka
Tchyne je kapitola sama o sobe skoro uplne vzdy... ja ji po tech 13 letech znam pomerne dobre, takze jen tak neprekvapi, ale u kolacu jsem se fakt vytocila dost. Nejdriv rekla, ze kolace na vysluzku u nicj necha upect u nejake kamaradky, ktera se tim zivi. Kdyz zjistila, ze chce 550 za kilo, tak jestli bychom neobjednali i pro ni. Coz me pobavilo a kolace jsem objednala. Tyden pred svatbou, protoze byla zrovna bez prace, tak se rozhodla kolacky upect, takze nakonec byl dvojnasobek kolacu a vycitky, ze ji boli zada a ze ty kupovane nejsou dobre. . . takze vsude neco a ber to s usmevem:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketaaj to děs opravdu... :( aspoň, že v tom nejsem "sama" :)
Odpovědět
Profilova fotka
@vercas01 No to nezávidím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@vercas01, já bych to pro ty babičky také udělala tak, že bych dala do krabice a ať si pak babičky udělají s ostatními sezení. Holky my asi si upečeme koláčky, sice se v okolí koláčky pohybují do těch 250kč za kilčo, ale jsou větší, je jich asi 80ks v kile. Tak když jsem to spočítala, tak mě vyjde lepší si ty koláčky upéct. Už jsem je i zkoušela, jsou výborné. Rozhodně lepší, než kupované. Z kila se jich udělá asi 350ks, což je velký rozdíl. A to, že já jich potřebuju cca 1500ks, tak těch 5kilo mě nezabije upéct. Hlavně ta úspora. Sice teda celý den v háji, ale pak to stojí za to. Je teda fakt, že si musím připočítat i spotřebu elektriky, ale stejně jsem v plusu. Jestli některá bude chtít recept, ráda pošlu.
Odpovědět
Profilova fotka
@wedding2013 Určitě budu ráda ze recept :) Jestli bys mi ho poslala do IP? Děkuji.
Odpovědět
@wedding2013 Jaké koláčky to budou? malé (čtverečky) nebo klasické kulaté? Na ty první bych taky brala recept..:)
Odpovědět
Profilova fotka
@wedding2013 Vidíš,to je dobrý dotaz od @elyn :)
Odpovědět
@wedding2013 Já bych taky byla vděčná za recept :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koláčky rozhodně kulaté, vykrajovala jsem podle panáku 3,5cm.
Odpovědět
@wedding2013 prosím o zaslání receptu, děkuji :-)
Odpovědět
@wedding2013 do košíčků jsem dávala 20ks koláčků,vel 3cm a 4druhy
Odpovědět
@wedding2013upeču ,pokud budete někdo chtít,pekla jsem na svatbu-4000ks
Odpovědět
Profilova fotka
@vercas01 jo o lidech v baráku mi ani nemluvte... Na to jsem valila oči taky, že prej se to dává. Naštěstí jsme v baráku jen tři rodiny..:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@wedding2013 Ahojky, mohla bych taky poprosit o recept? Děkuji
Odpovědět
Ahojte,tak já dávala 20koláčků do ozdobných košíčků,vložené do celofánových sáčků a vázané stuhou-v barvě svatební a sklidila jsem neuvěřitelnou pochvalu.Bude-li mít někdo zájem,ozvěte se.
Odpovědět

Odpovědět

Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?