Svatební koláčky. Kolik jich balíte na osobu?

Holky kolik svatebních koláčku balíte na osobu ?A kolik cukroví?DÍky
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na tom, jestli je budeš dávat i do výslužky.. My máme na osobu asi 25. ale čekáme že nám i zbyde. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak my budeme dávat jen koláčky a to spolu se svatebním oznámením a poté budeme dávat výskužky a to po svatbě,až budou odcházet a to budeme dávat krabice se svatebníma koláčkama a minizákuskama :-)
Odpovědět
@spygy Prosím o počet????Ptala jsem se kolik koláčku se dává...
Odpovědět
Profilova fotka
no, tak uvidím kolik se mi jich vejde do košíčků, ono totiž záleží, jak bude košíček velkej :-( do malého může být třeba jen deset, ale do toho většího klidně dvacet...
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme se ptali informativně jedné paní, co vdávala loni obě děti, kolik a kam čeho :-). Tak jsem si poznamenala: Na tabuli: 5 zákusků a 5 vdolečků na hlavu, do výslužky - kterou dávala den předem - deset, dvacet, třicet kusů podle důležitosti :-). Nejvíc třicet kusů do výslužky do krabičky dávala samozřejmě nejbližší rodině, míň dávala kolegům a známým atd. Ale nevím, jestli se podle toho budeme řídit :-) PS.Dodávám, že to byla svatba tzv. vesnická :-)
Odpovědět
@spygy No košíčky nebudou ,bude jen celofá a naaranžované.Kdyby bylo na mě vyprdnu se na to úplně.Stejně mi to příjde trochu zbytečné.A zase další penízky. ;-)
Odpovědět
@becicka No tak to se tam asi bere jinak ,ale děkuji mooc alespon za info. ;-)
Odpovědět
My budeme péct svatební koláčky s mamkou a sestřenkou samy. Budou se rozdávat se svatebním oznámením asi měsíc před svatbou po sousedech a příbuzných, kteří nejsou zvaní n a hostinu a budem je balit do celofánových pytlíků. A kolik se jich tam vejde netuším, asi dost záleží na velikosti koláčků i pytlíčku, ale počítala bych tak 3 ks na osobu. A co se týče výslužek po hostině, tak ty se budou dávat svatebním hostům a pak do práce a tam bych těch zákusků a koláčků počítala na osobu určitě víc, aby v těch krabičkách něco bylo :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Do malé krabičky (pro kamarády, fotografa, kameru) jsem dávala asi 6 ks koláčků a 6 ks zákusků a do velkých krabic pro rodiny nebo důležité osoby kolem 15 ks koláčků a zákusky jak se vlezli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nwa kukni mi do alba příprav, my dělali výslužky podel počtu osob, 90% z lidí, co ji dostali byli i na svatební hostině a napapali se i tam a při odchodu dostali výslužky - většinou to bylo balené pro páry, takže 2 ks rolády, 2 ks od každého druhu cukroví (2x7=14 ks) a 8-10 svatebních koláčků. Dali jsme to na tácek s ubrouskem v barvě svatby a zabalili celofánem a stuhou. Když byla výslužka pro více lidí, tak samozřejmě ten počet větší. +- na osobu rozmezí zůstalo stejné. Jen rodině se pak ještě rozvezlo to, co zůstalo po hostině a kus dortu, co nám zůstal a to samé do práce.
Odpovědět
Já budu koláčky dávat do papírových košíčků a rozdávat spolu s oznámením, počítám kolem 15 ks malých koláčků do košíčku, uvidím jak budou nakonec velké. Do výslužek je asi dávat nebudu, spíš budou na stolech během grilovačky.
Odpovědět
Holky díky..Už to mám pořešené
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
S oznamenim budeme davat do malych kosicku na vysluzku 16 (od kazdeho druhu 4). Jinak nebudou, vysluzky delat nebudeme.
Odpovědět
tak,budu dávat větší krabice-do rodin blízkých, asi (120)ks,krabičky menší(80ks) výslužky do košíčků-20ks na na svatební stůl kol 1000ks-celkem asi 3200ks-no,to si dám s prací
Odpovědět
Holky nemáte některá fakt osvědčený recept na dobré koláčky? Nejlépe nějaké z jižní moravy :-D
Odpovědět
@blanule76 Koukni se do mého profilu, mám tam koláčky na fotce. Vlastní výroba. Když tak ti pošlu recept. ;-)
Odpovědět
@lenda26 koláčky vypadají nádherně, můžu poprosit recept? děkuji
Odpovědět
@lenda26 takové koláčky jsem viděla poprvé v životě!
Odpovědět
@jarmilka1 Týjo, to je množství, které si vůbec nedokážu pohromadě představit. Ani ty na tom stole ne. Vlastně si to nedokážu představit ani kdyby šlo o cukroví a to počítám, že i malé koláčky jsou stále větší než cukroví. Jak nad tím přemýšlím, nedokážu si představit ani košíček s 20 koláčky. To je musíte mít fakt extrémně malilinkaté...
Odpovědět
@aurinko Moravské. U nás se dělají buď klasické otevřené nebo tyhle zavřené. ;-)
Odpovědět
@lenka26 aha, děkuju. u nás se dělají jakože šátečky, po obvodě mají asi 1,2 cm. jsem si říkala, že některé počty koláčků do košíčku se mi zdají nízké...
Odpovědět
@aurinko Já právě váhám, jelikož celá moje rodina žije na Moravě a já mám svatbu v Čechách, jestli je mám pro rodinu roznést i s oznámením ( jelikož na Moravě, je to něco jako pozvání na svatbu a ke stolu), nebo jestli po svatbě mám rozvést, ale to nestíhám, jelikož hned v pondělí odjíždíme na svatební cestu.
Odpovědět
@lenda26 Část přítelovy rodiny žije taky na Moravě a na tradice si potrpí. Takže bychom jim tam určitě měli koláčky dovést. Záleží, jak si na to potrpí vaše rodina. Podle mě to ještě stíháte, ale ještě do toho chystat na cestu zavazadla... Spíš teda ne... Kam odjíždíte?
Odpovědět
@aurinko Do českého ráje. Asi je ale rozvezu před svatbou a bude jenom oznámení. Snad to tetky a strejdové pochopí.
Odpovědět
@lenda26 Určitě to musí pochopit, když bydlíte daleko. My sice studujeme v Brně, ale k Hodonínu jedeme taky jen jednou za rok, víc se prostě nestíhá. Snad budete mít hezké počasí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?