Svatební koláčky - ingredience levně

Ahoj, poradíte kde sehnat v Praze (Praha-východ) levně ingredience na svatební koláčky? Nevíte jak to má třeba Makro? Hlavně se mi jedná o ořechy.
Odpovědět
v Makru mají vlašské ořechy kolem 400 Kč za kilo, jinde to není o moc lepší. Pokud chceš dobrou náplň, pak nezbyde než investovat, protože hotová náplň je sice levnější, ale dobrá není, má malý podíl ořechů a je to mazlavá hmota... . Zrovna na tom moc neušetříš, jinak tvaroh, povidla a mák tam seženeš také :-) Ale na druhou stranu, svatební koláčky pečeš pro sebe snad jednou za život, tak ať jsou poctivé a výtečné ;-)
Odpovědět
@itty moc děkuju..rozhodně nechci náhražky.. Seženu někoho s přístupem do Makra. Moc děkuju. Ještě mě napadlo, že by je mohli mít v Globusu..
Odpovědět
@edithh ořechy má Globus, Kaufland i jiné, ale v menším balení a to vyjde i dráž. Makro mám ráda,tam se tohle zboží přeci jen víc "točí" a doplňuje, v jiných obchodech se kupuje spíš kolem Vánoc, minule jsem měla z Kaufu a byly žluklý, takže tam už nekupuji. Někoho ze známých s přístupem sehnat snad nebude problém, můžeš si zapůjčit jen kartu, ani tam s Tebou nemusí :-D a nakoupíš i ostaní včetně pořádné flašky rumu :-D
Odpovědět
@itty :D Tak ten není k zahození, ale mám objednanou mandlovici a ořechovici :) A to je pak jiná liga :) Díky za zkušenosti, beru teda Makro :)
Odpovědět
@edithh :-) myslela jsem na ty koláčky, já je máčím v másle s rumem a to je pak dlooouho vláčná dobrota.. na to rum nemá chybu x-)
Odpovědět
@itty Asi už mám z těch příprav vymytej mozek :-D Tak tenhle rum mám :) Ale trik neznám..to jako upečeš koláčky a pak je namočíš? Nebo před troubou? To slyším prvně :)
Odpovědět
Profilova fotka
@edithh Vytáhneš je upečené z trouby, potřeš rumem a pak máslem a nakonec obalíš v cukru... Mňam :-)
Odpovědět
Záleží jaké koláčky peču, je jich spousta druhů. Dělám české, mrňavé a ty se po upečení namočí celé do rozpuštěného másla s rumem a obalí ve vanilkovém cukru smíchaném s moučkovým. Dělám si i svůj cukřík s vanilkou, koláčky jsou úžasné prý i po půl roce :-) ale to nikdy nevyzkouším, protože jsou hned pryč. Na Moravě jsou koláčky s několika náplněmi, jinde vázané, stříhané, s drobenkou či drobenkovými kuličkami... a ty všechny po upečení pomašluji máslem s rumem a pocukruji, ty s drobenkou se necukrují, nechá se tuk s rumem vsáknout a pak už dle uvážení jak kdo má rád.. takže záleží na tom, kdo je odkud, ale rum tam prostě musí být ;-) Jo a to rupuštěné s rumem hned smícháš a s tím šupky na koláčky
Odpovědět
Profilova fotka
Také máčím koláčky v másle s rumem a poté obaluji. Jsou vynikající a vždy se po nich jen zapráší. Když jsme u toho rumu, tak teď ho mají do dneška v kauflandu 1L za 179,- ;-) . Ořechy se pohybují v kaufu, globusu a lidlu kolem 80-90,- za 200g, což je masakr. Takže pokud máš možnost jet do makra, určitě doporučuji ;). Kostkové tvarohy mají také každou chvíli v akci. Zkus kouknout na www.kupi.cz zadej si tam své město a do hledáčku co hledáš-máslo-tvaroh, ukážou se ti akce. A pokud zrovna nic nebude, dej si hlídat zboží a budou ti chodit na email slevy ve tvém okolí které se chystají.
Odpovědět
Přidávám se k diskuzi tvaroh mají v makru balený po 1kg a je tuhý je v něm málo vody já mám s tím dobré zkušenosti je to mezi bílým jogurtem v regálu a je to v plastovém pytlíku cena je taky vžy super
Odpovědět
@vercule89 Jee, děkuju, kupi vůbec neznám. Všem děkuju za tipy :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?