Svatební koláčky i hostům, kteří přijdou na raut?

Ahoj holky, máme asi 10 kamarádů, kteří přijdou až na raut. Nevybavuju se, že bychom dostali od nějakého z nich koláčky (taky jsme byli zváni jen na raut). Je nutné těmto lidem vozit koláčky taky? Mám docela strach. Mají malé děti. Někteří mají děcka v takovém tom školkovém věku. Bojím se, že budou mít v době, kdy za nima přijedeme, třeba nějakou dětskou nemoc a já už si taky nepamatuju, které dětské nemoce jsem měla a které ne. :-D Každopádně tím nechci ohrozit svoji svatbu. Možná to je přehnaný, ale když si představim, že koláčky rozvážet budeme 2 týdny před svatbou dejme tomu...a ty děti budou nějak nemocný a nakažlivý.. :-| :-D Naštěstí hosty na oběd s děckama nemáme. :-D Jenom ty co jsou na raut.
Odpovědět
Profilova fotka
Na to me napada jen: Pane boze, v co si dal zivot...
Odpovědět
Ono se MUSÍ rozvážet koláče??? 🤣 A doufám, že tazatelka s tímhle přístupem nikdy nebude mít děti.
Odpovědět
@dubnovanevesta20 Tak to abyste si i se snoubencem vzali na rozvážení koláčů roušky, neb i dospělí můžou být nemocní. Opravdu je ten dotaz myšlen vážně? Vy budete u každého pozvaného, komu vezete koláče, 2 hodiny besedovat, že se bojíte nákazy? Budete rádi, že je během 10 minut předáte mezi dveřmi a jedete dál.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je vtipné :-D Teď uvažuji jak to dělají nevěsty které mají své vlastní děti 🤔 Preci je měsíc před svatbou nezavrou do karantény... Chápu, že se bojíte, aby jste na své svatbě nebyla nemocná, to si nepreje zadna nevesta, ale to bohužel neovlivnite. Kolacky se predavaji jen u dveri a zase se jede dal, takze se s detmi mozna ani neuvidite. Mmmy kolacky nepovezeme vubec, takze to je taky moznost...
Odpovědět
Profilova fotka
Co nevesty s detmi doma🤨😮 Nebo to se bat jen vyjit z domu nebo z bytu. Nedej boze jit nakoupit nebo jet mhd. To tak radsi nikam nevychazet uz 4mesice pred svatbou a s nikym se nestykat, protoze nektere nemoci maji delsi inkubacni dobu.
Odpovědět
Já bych zrušila svatbu .... cholera, mor, slintavka číhají na každém rohu v převleku za malé děti :-p :-p :-p
Odpovědět
Přesně jsem čekala, že se ozvou potrefené matky s děckama, které vůči tomuhle absolutně nebudou mít pochopení. :-D Těm co odpověděly slušně samozřejmě děkuju. Třeba nedokážeme s mámou přijít na to, zda mám nebo nemám za sebou neštovice. A sorry, ale riskovat dva týdny před svatbou neštovice fakt nechci. Nejde tu o blbou rýmu, panebože.
Odpovědět
@iviiiii Hele já přesně nějakou takovou "vtipnou" čekala, takže....je mi to fakt jedno, co si o tom kdo myslí. :-)
Odpovědět
Tyjo, já měla asi před svatbou přestat chodit do práce :-D vlastní nemám, ale v práci jich denně potkám 30. A věř tomu nebo ne, dítě s neštovicemi můžeš potkat i v MHD nebo v obchodě, nejvíce infekční je člověk ještě před tím, než se u něj nemoc přímo projeví... Tohle už je dost nesmyslná paranoia.
Odpovědět
Profilova fotka
@dubnovanevesta20 Tady jde spíše o to, jak absurdně to zní. Já to úplně chápu, ale neštovice můžete chytit i někde v obchodě, protože děti mohou být infekční ještě před tím, než jim vyskočí první pupínek. Taky proto se neštovice mezi dětmi tak rychle šíří. To by jste se musela už měsíc před svatbou zavřít doma a nevycházet. Hele, já bych se tím opravdu zbytečně nestresovala, kdyby nějaké dítě vašich známých neštovice přeci jen mělo, tak věřím, že by vám to dali vědět, už kvůli tomu, že jej asi nebudou brát na svatbu mezi další děti. Koláčky normálně rozvezte, než je budete vozit, stejně budete všem psát jestli jsou doma, tak to pojměte zdvořile a optejte se jak se mají a zda jsou všichni zdraví a jestli se v tolik a tolik hodin tedy můžete stavit s koláčky. Všichni si pomyslí, jak je hezké že se zajímáte o jejich zdraví a pravdu nikdo vědět nemusí a vy budete v klidu....
Odpovědět
@dubnovanevesta20 Věcně k dotazu: Všichni hosté, kteří jsou pozvaní na svatbu (celou, nebo i jen na večer), jsou alespoň pro mě rovnocenní. Rozvezla bych tedy koláče buď všem, nebo nikomu. Nejbližším můžete dát víc kousků, kamarádům míň, jak uznáte za vhodné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?