Svatebni dort za 10000?

Damy, mam desne dilema. Vybrala jsem si specificky dort, na ktery si temer nikdo netroufne. Po mesici jsem nasla dva dodavatele, kteri jsou sto mi ho udelat. 1) pani, co pece doma, ma slusne reference, ale v portfoliu ma dorty, ktere neodpovidaji me predstave. Coz je ale dano poptavkou. Kazdopadne ma velmi priznivou cenu a zda se, ze tomu fakt rozumi. V pripade, ze by se ale dort nepovedl tak jak si predstavuju, nemam nic v ruce. Cena 6500 za 60 porci. 2) zavedena cukrarna, co ma jmeno a dela fajnsmekracky dorty. Cukrarky s referencemi z top hotelu v Praze. Vetsi jistota, ze bude dort fakt peknej. Nedovoli si riskovat spatne reference. Cena 9500 za 60, 8300 za 50 porci. Pry pocitaji vetsi porce nez je obvykle. Chutnej bude urcite od obou. Mame pozvanych 68 dospelych plus cca 10 deti vcetne mimin. V case krajeni dortu ale uz nekolik mamin s miminama bude pryc a pritel tvrdi, ze jeho kamosi si dort k pivu spis nedaji. Predstava, ze mi tam okoravaj treba 3000 me desi :-) Takze se ptam, jak byste se rozhodly vy? A jake mate zkusenosti, furt slysim, ze se to pak nesni. A nechci davat lidem dort jako vysluzku. Budeme mit minivinka...
Odpovědět
1
2
ahoj,ja dort jenom nakrojim a bude se jist zakusek...dor si vezmem pak domu my....a jako vyslušky budou takové mini dortíčky...100,-/kus...na 1 rodinu 1 dortík....dělám to tak právě pro to že ne každý by dort chtěl. :-)
Odpovědět
no to je hezke, ale moc jsi mi neporadila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jak si pamatuju svatby, dort vetsinou kazdej druhej rozrejpe a jeste zbyde. Ja bych 10 000 za dort nedala, ale pokud je to tvuj sen tak si ho porid. :) Jen si poradne spocitej ty porce, udelat muzou i mensi ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera Výběr cukrárny je určitě na Vás, v tom Vám nikdo neporadí. A co se týče porcí, nakrájejte jen tolik kousků kolik tam bude v tu dobu hostů a zbytek hoďte doma do mrazáku. Vyřešeno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli 60 hostů. 46 dospělých a asi 15 dětí včetně mrňat. Tohle mě nenapadlo řešit. Záleží, co budete mít k obědu a v kolik hodin - jak dlouho po obědě budete krájet dort. Já to brala spíš tak, že musím mít pro každého porci. I kdyby mělo zbýt. Na svatbě je slušnost, aby každý ochutnal dort. Dali si i chlapi, kteří pili pivo. Ale měli jsme to udělané tak, že jsme měli každé patro jiné. Vrchní nejmenší - my + rodina, další patro dostávali spíš ženy, další patro piškot, tavaroh ovoce, hlavně pro děti a dietářky, další patro spíš pro chlapy. Zbyla asi polovina posledního patra. Něco jsme si vzali my na snídani, kousek rodičům. Pak zbyl jen malý kousek a ten jsme dali známým v ulici, co nebyli na hostině. Jinak dort měl 4 patra a stál 10 tis.
Odpovědět
@video_majek Jenze tam bude vic hostu nez porci :-) takze nevyreseno :-) :-)
Odpovědět
A je blby vyzvat hosty at si prijde kdo chce dort a nedavat jim to rovnou na stul i kdyby nechteli?
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera I takhle se to někdy dělá. Nevím jaký ten dort bude a v čem bude specifický. Pokud je však pro 60 lidí a Vás bude o 10 víc, tak snad není problém ukrojit menší porce. Spousta nevěst dělá chybu v tom, že krájí dort hned po obědě aby měli hosté ke kafe. To pak opravdu nikdo nejí a hodně toho na stolech zbude.
Odpovědět
@ambera Tak já bych se osobně rozhodovala podle svých priorit a rozpočtu. Pokud by mi na dortu záleželo, byl to můj sen a v rozpočtu by to neznamenalo katastrofu, pořídila bych si ho - i za cenu, že třeba zbyde. Jak bylo napsáno výše, dáš ho pak do mrazáku na později, nemusí okorat. Podle mě ti ho v restauraci rádi schovají, domluv se s nimi. Na jednu stranu je to hodně peněz, na druhou stranu každý se na své svatbě těší na něco jiného a podle mě by měl investovat do věcí, o kterých snil a které chce. Co se týče porcí, tak bych to asi riskla - s tím, že bych krájela prostě malé porce. Nebo bych pořídila ještě nějaký maličký do zálohy, kdyby náhodou. Ale osobně já za sebe bych to asi riskla a krájela prostě malé porce.
Odpovědět
@ambera Jo, ještě s tím říkáním, kdo chce dort - taky jsem to zažila a podle mě je to naprosto v pořádku. Kdo chce dort, ať si přijde/přihlásí se a dostane.
Odpovědět
Dekuju za rady...uz jsem polorozhodnuta ;-)
Odpovědět
diky, diky tobe jsem si uvědomila, ze vlastne dort ani nechci, nez stat nad hostama a nutit je jist dort, aby nahodou neokoral... :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Nevim, jaky dort mas vymysleny, ale sla bych urcite do dortu z cukrarny. Tyhle pani, co pecou doma jsou treba sikovne, ale nemaji zdaleka tolik moznosti, zkusenosti jako cukrarny a ja osobne bych nejake takove pani zrovna svatebni dort nesverila. No a cena mi za pocet porci pripada uplne v poradku, my platili za 30 cca 4500,-. Co se tyka porci, zalezi urcite na druhu, ale lidi vetsinou ji mensi porce nez cukrarny kalkuluji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera Na posledních svatbách, co jsem byla, tak měli teda extrémně hnusnej dort potaženej fondánem, kdy jsem měla pocit, že se krmim ztuženým cukrem. Na pohled byly ovšem fenomenální. Takže pak na stole před novomanželama bylo rozbagrovaný torzo, který nikdo nechtěl a před každým druhým svatbčanem ooobrovskej kus rozjedenýho dortu, kdy se každej pokoušel vyjíst ten vnitřek a umělýho okraje se pokud možno ani nedotknout. Předpokládám, že za tyhlety peníze bude dort chuťově výbornej, přesto bych radši volila tu menší variantu. Zvláště pak, pokud víš, že to mají být "větší" porce" a někteří na sladký nejsou. Beztak určitě budete mít hodně dalšího jídla, takže vopravdickej klín dortu si dá málokdo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
osobně bych šla do té větší jistoty. Jak si říkala, nemáš nic v ruce, když se paní dort nepovede...Není ta druhá varianta fajnšmekráckých dortů náhodou Prague city cake? :) Od těch jsme měli dort my, 60 porcí kolem 10 000. Byl potažený pár milimetry fondánu a byl neskutečně dobrej. Už jsme zdaleka neměli 60 hostů a snědl se skoro celý. Měli jsme dvě patra, jedno čokoládové a druhé red velvet a často ochutnávali od obojího a ovace, že lepší dort nikdy neměli, bylo fajn poslouchat :) A to dort nefungoval jako zákusek, ale měli jsme ho jako na zahájení rautu. Podle mě lepší aby ti chvilku okoraval kus dortu, než aby na některého svatebčana nezbylo ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera pardon v příspěvku výše jsem tě zapomněla označit....koukala jsem do tvého alba a dort chceš také s 3D kytkou, třípatrový a s jemnou krajkou :D :D :D jako my :))) skoro bych vsadila boty na Prague city cake :))
Odpovědět
Ahoj, my měli dort v ceně přes 10 tis. Každé patro mělo jinou příchuť a hosté chtěli ochutnat od každého. Zbylo jen minimum, a to jsme pak snědli doma k snídani. Přitom jsme počítali dvě porce dortu na osobu. Dost mě to překvapilo. Podle mně, pokud chceš, aby dort vypadal skvěle, tak to musíš zadat někomu, kdo s tím už má zkušenosti, umí třeba udělat pěkně ostré hrany dortu apod. My měli dort také od Prague City Cake. Nevím o nikom další, kdo umí takhle pěkné dorty.
Odpovědět
@ambera Co třeba, že by jste si nechali u té domácí cukrářky vyrobit jeden menší dortík na zkoušku. Třeba by měl jednu malou pivoňku a ten vzor z prostředního patra, nebo pokud by se to vešlo, půl obvodu vzor s prostředního a půl ze spodního. Takhle by jste už měli slušnou představu, jak by dopadl ten svadební.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych nechala dort udělat spíš o něco menší a kvalitní (od profesionální cukrárny). Ještě jsem nebyla na svatbě, kde by se dort snědl... Myslím že po obědě stačí dát každému ze svatebčanů menší kousek s tím, že si pak každý může přidat, když bude chtít. My jsme měli dělaný dort pro 50 lidí, 50 nás také bylo a i přesto celé spodní patro (ze tří) nám zbylo. Zas tak nám to nevadilo - dort se dojedl další den při posezení s rodinou.... Ale když se bojíte, že by se dort vyhodil, rozhodně bych raději udělala menší a kvalití variantu ;)
Odpovědět
@ambera Ja tedy nevim, ale 10.000 za 60 porci mi prijde jako hodne vysoka cena, my mame z cukrarny za 3.500 pro 65 lidi! A krajka a 3D kytky mi zase neprijdou tak slozity, aby to nikdo nezvladl levneji :-) Podivej se na FB na Natalii Harrisovou, ta by vam zvladla udelat jeste hezci, nez mas v albu ;-) Jinak na svatbach, kde jsem byla, se dort krajel hned po hostine a od obsluhy dostal kazdy host. A vzdycky to fakt vsichni dojedli (minidortik nebo malou porci dortu). Takze u dobreho dortu bych se nebala, ze zbyde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera at se rozhodnes jak se rozhodnes, tak jedno doporuceni mam. Dort zakrojte, nechte se u toho vyfotit, ale samotne krajeni uz nechte ns nekom z obsluhy a upozornete ho, kolik ma byt porci. Oni spis dodrzi krajeni stejne velkych kouskou a nevadi, kdyz se umaznou pri manipulaci narozdil od tebe ve svatebnich satech :-) jinak ja jedla dort az druhy den, protoze po obede jsem na nej nemala silu a jeli jsme se fotit. Obsluha dort prinesla z lednice tesne, pred krajenim a pak zbytek opet odnesla do lednice - nekdo nechava vystaveny dort v prubehu cele hostiny, ale to je pak teply, takze promysli i tohle.
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera taky jsem měla dilema zda zavedenou cukrárnu nebo to dát paní která dělá dorty doma (moc hezké). Taky šlo o cenu a o přístup obou dodavatelů. Pokud si nebudeme hrát úplně na Ameriku tak na dortu tolik nezáleží... Ano musí vypadat dobře a chutnat ještě lépe ale nestojí to na tom. A pokud si kamarádi dají radši kus masa než sladký a nechcete dávat dort do výslužek tak bych asi měla jasno a nebála bych se věřit té paní. Je možné že pokud máte na dortu nějaké prvky které běžně nedělá tak že je doma natrénuje... A je mi to milejší i cenově. Tak přeji dobré rozhodování.
Odpovědět
@ambera Když jsem byla loni na svatbě, dostali jsme každý jen takovýhle kousek...Normálně by mi to stačilo ažaž, dorty nemusím...ale protože byl naprosto famózní, snědla bych i víc :-D Takže pokud bude stejně výborný, určitě nezůstane ;-) A kdyby měl být menší, dají se z něj nakrájet i hodně tenké plátky...
Odpovědět
@denca89 Jojo, PragueCity Cake mi dali kalkulaci 14000 takze bohuzel... ale to uz je jinej level. Hezci jsem nevidela.
Odpovědět
Profilova fotka
@ambera není divu no, ta 3D kytka stála kolem litru :) ale dort určitě stojí za to ;)
Odpovědět
Tak koukam, ze je to 50na50 :-@ Napad s testovacim dortem je super, ale bohuzel uz neni cas. Uz ted maji vsichni nacpane objednávky a jsem rada, ze mi tito dva kyvli i co se tyce terminu. Ale kytky ma pani perfektni, tech se vubec nebojim. Celej problem myho dortu je metalicky stribrny povrch ze stribrnych v platu. Je to drahe a nikdo to nechce delat... Achjooo...tak ja uz zas nevim. Pocet porci uz neresim teda. Bude cisnik krajet mensi a radsi aby bylo na pridani. Ted jestli riskovat nebo priplatit a jit do jistoty...
Odpovědět
Profilova fotka
my měli 29 lidí - z toho 4 děti - 2 patrový dort a vyšel nás na 2000 Kč - edortiky.cz - lepší jsem nejedla a cena a domluva super ... to co píšeš, mi příjde předražené...
Odpovědět
Ahoj. Počítám s cenou dortu do 5000 Kč a počet lidí na svatbě 60-80. Cena za porci jak vychází u Vás tj. 150 Kč na osobu mi přijde zcela mimo realitu. U dortů co mám nabídky tak se cena pohybuje 50 - 100 Kč za porci. Chci dort potažený marcipánem, žádný fondán a umělé cukrové hmoty. Původně jsem chtěla na dort vymodelované figurky, když jsem ale viděla ceny za figurku 300 - 500 Kč za jednu, tak se bez figurek z marcipánu obejdeme. Chápu že to někdo vyrábí několik hodin, ale pak přijdou děti a je po figurkách...
Odpovědět
Těžko říct, co vybrat. Já bych nešla ani do jednoho - na mě je to moc drahé. Ale pokud máte vyšší rozpočet, vzala bych ten dražší.
Odpovědět
@ambera nečítala som príspevky ostatných, takže ja by som sa rozhodla takto - najprv by som si spravila ochutnávku od tej prvej pani, aby som si bola istá, že pečie skvele. A ak by som bola spokojná, tak by som do toho šla a ak nie tak do toho drahšieho, pokiaľ ti tak záleží na tom špecifickom dorte. U nás sa dort zjedol, ale ja som vedela, že sa zje, poznám svojich hostí. Ostal len malý kúsok, ktorý som dala niekomu domov (nebola to vyslovene výslužka, bolo to naviac, pretože to tomu dotyčnému moc chutilo)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?