Svatební dort, koláče, cukroví a zákusky - moc sladkého?

Profilova fotka
Tak nějak nevím jak to udělat se sladkým na svatbě. Na stole jsme chtěli mít koláče a cukroví, až si každý zobe, kdy chce. Zároveň budou objednané mini zákusky (4ks na osobu), které se naservírují po obědě. A tak si říkám jak to pak udělat se svatebním dortem, který jsme chtěli rozkrojit a rozdat. Nepřipadá vám, že je sladkého moc? Jak to plánujete vy, nebo jak jste to udělali na vašich svatbách . Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na stole jen koláčky a ke kafi rozkrojíme dort. Nejsme tolik na sladký :-)
Odpovědět
My plánujeme po obědě rozkrojit dort = dezert a co se týče sladkého potom, to taky teď řeším... svatba v červnu v klasické hospodě, určitě budou malé svatební koláčky a ještě jsem měla představu minizákusků, ale mám strach aby to přežily =D tak taky nevím.... =/
Odpovědět
Když jsem byla po podzim na svatbě, tak na stole měli koláčky a cukroví. Po obědě jako dezert byla roláda a svatební dort dostal každý kousek domů :-)
Odpovědět
Na hostinu postačí 3-5ks koláčků a 3-5 ks zákusků na osobu. Doplnila bych to lineckým cukrovím - které není náchylné na teploty. Dort rozkrojit po obědě a dát tomu, kdo by chtěl. Pokud není předimenzovaný(velmi těžký - na osobu postačí 100-150g) mělo by se vše sníst.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáte někdo zkušenost s něčím jiným než jsou koláčky a cukroví? Nás napadlo čerstvé ovoce. Jednak máme svatbu v červenci a říkáme si, že toho sladkého bude možná až zbytečně moc a krom toho, že kopa ovoce osvěží a je originální (alespoň doufám), přijde na zlomek ceny oproti makronkám a cupcakům. Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
@luczik Kolacky jsme nabidli svatebcanum jako pohosteni pri prijezdu. Dort jsme meli hned po obede, cca ve 3, kdy jsme ho zakrojili a jeli se fotit. Minizakusky se nastole objevili az pozdeji, k vecernimi rautu. @mikey_von_dricka Ovoce jsme meli po cely den a lide ho mohli prubezne konzumovat. Ale je potreba volit ovoce tak, aby s nim svatebcane nebojovali (loupani) a zase zbytecne neosychalo.
Odpovědět
Budeme mít svatební dort, ten bude mít cca 35 "kousků" a pak pro ty co nemají rádi fondán, který já osobně zbožňuji, budeme mít 2 lehké ovocné "přízemní":-)) dorty a pak asi 400 svatebních koláčků. Jinak Dort chceme rozkrojit po obědě ke kávě.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Ovoce je ověřené a podávané na většině svateb, s tím vedle nešlápnete. Tradičně se dává buď v mísách přímo na stůl, nebo s čokofontánou k namáčení. Naopak co se týče makronek bych si troufla tvrdit, že to většinová věc na svatbách není, i když možná fotoalba na beremese klamou - makronky totiž nejde moc ošulit na práci ani na surovinách a to se projeví taky na ceně a dostupnosti ;-) My jsme měli obojí a obojí našlo své strávníky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky nevěsty, zatím plánujeme svatební hostinu hodně svépomocí a tak jsem se chtěla zeptat - Šlo by udělat jako svatební cukroví některé druhy z vánočního cukroví?? Nevypadalo by to blbě? Myslela jsem třeba sněhové pusinky, mini marokánky, linecké, kokosky apod. Samozřejmě svatební dort bude a to formou cupcakes a svatební koláčky též, ale ty objednáme..nevím, jak bych to v tom množství dělala. Budeme mít na svatbě 50 lidí. Napadlo mě, že cukroví bych si napekla měsíc před svatbou a mohla bych řešit další věci. Děkuji za radu
Odpovědět
Profilova fotka
@soda365 Já si myslím, že ty druhy vánočního cukroví, které jsi vyjmenovala nejsou problém - já zrovna minimarokánky, linecké a kokosky budu mít od cukrářky a blbé mi to nepřijde. Obdivuju, že jdeš do toho pečení sama, já jsem to vzdala a objednala u cukrářky s tím, že mi vše včetně výslužek připraví, abych se nenervovala den před svatbou s tím, kam a kolik mám čeho dát...Navíc máme stavbu pro cca 100 lidí a tak jsem veškeré pečení vzdala
Odpovědět
Profilova fotka
já si nechám s množstvím poradit od tety, která je profesionální kuchařka, ale bohužel s její pomocí nemůžu počítat.. Bojím se spíš ohledně toho rautu, ale proto si myslím, že napéct měsíc předem mi aspoň nějaká starůstka odpadne.. Vím, že máš 100 lidí a já polovinu a snad bych to mohla zvládnout..aspoň tohle.. Na rautu budeme grilovat a to dám na starost kamarádům, saláty zeleninové a ovocné udělám já, máma a sestra večer či brzičko ráno s tím, že zálivkou se to přelije druhý den.. Nemám zkreslené představy, už teď vím, že to nebude snadné
Odpovědět
Profilova fotka
@soda365 No snadné to nebude, na druhou stranu jsi fakt dobrá. Mně řekl nastávající, ať si vše zařídím sama, on že to zaplatí a kolegyně se kterými jsem počítala na pomoc, když už jsem je ze slušnosti pozvala (je to u nás v práci nepsané pravidlo) mi řekli, že si hodlají užívat a ne pracovat, tak nakonec veškeré plánování zůstalo i s realizací na mně a já hledám tu jednodušší formu... jo s rautech chápu, že má člověk obavy, aby to vyšlo. mně napadlo, že v případě, že by docházelo k ránu jídlo, tka zavolám do pizzerie ve vedlejším městě a nechám dovézt pizzu, i když si myslím, že to zase předimenzuju, tak jako vždycky a budeme ještě hostům dávat náruče jídla domů :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Takhle, kdybychom chtěli cupcakes a makronky, kolik byste jich doporučovali pro 65 lidí?
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Pokud jsou cupcakes misto svatebniho dortu, tak 1ks na cloveka a rezerva 15-20% navic (my meli 54 lidi a cupcakes dva druhy po 35ks, pri oslave se ji snedlo 64) Makronky podle poctu druhu a podle toho jestli budete mit i jine sladke, pokud to bude krome dortu/cupcakes a drive zminovaneho ovoce jedine sladke (zadne kolacky nebo minizakusky), tak bych zvolila 3 druhy a od kazdeho tak 50ks
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg My to máme posunuté. Obřad odpoledne a pak teprve hostina. Po hostině dort a měl by být hodně velký na to, kolik tam bude lidí. Cupcakes a makronky jsou tak nějak před obřad a během dne, když si bude chtít někdo ďobnout.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Aha, tak vzhledem k tomu, ze cupcakes i makronky jsou neco, ceho clovek bezne nesni nijak velke mnozstvi, tak bych zvolila od kazdeho dve prichute a pocet vzdy dle poctu hostu.. mozna to vypada malo 4ks sladkosti na osobu, ale nedovedu si predstavit, ze by nekdo snedl tolik makronek kolik sni klasickych svatebnich malych kolacku
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v plánu svatební dort spíše menší (jen pro pět až šest lidí - novomanželé, moje mamka, mamka mého ženicha, a naši svědci) a potom jeden druh cupcakes (stejně laděný jako dort pro ty co s námi nemají dort) a druhý typ cupcakes (pro všechny) ... takže mám zatím v plánu malý dortík (cca 750 - 900 gramů) a 42 cupcakes jednoho tapu a 48 cupcakes druhého typu (ale nevím, jestli ten druhý typ není už moc, když je v plánu to "svatebkovánoční" cukroví + perníčky(ty přítel miluje), svatební koláčky a samozřejmě ovoce též bude..)
Odpovědět
Profilova fotka
Já makronky a cupacakes na svatby peču a opravdu jich není třeba tolik jako koláčků. Taky bych počítala max 2-3 makronky na osobu a 2 cupacakes.
Odpovědět
Profilova fotka
@soda365 ahoj, samozřejmě, že ne... my také budeme péct, něco přímo já s mamkou a tchýní, něco mamina rozhodila po známých, budeme mít linecké, perníčky, kokosky, rafaela, ořechy, kávová zrna, kokosouvou roládu, marcipánové mušličky, včelí úly, nějaké krémové košíčky, vanilkové rohlíčky a kdo ví, co ještě myslím, že to má mamina spočítáno na asi 25 druhů a to vše do výslužek a i na stoly.. a k tomu budou do výslužek řezy, roláda, koláče a věněčky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ulevilo se mi že nejsem jediná, která si chce napéct cukroví... Když jsem to řekla budoucí tchýni, tak se tvářila jako když jde hledat číslo do bohnic.. Raději by vše objednala jen aby s tím neměla žádnou práci..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?