Svatební dort. Klasiku nebo něco odvážnějšího?

Profilova fotka
Holky zajimalo by me, jaky svatebni dort si predstavujete? Jestli tripatrovou kolatou klasiku s panackama posazenima ve slehacce nebo mene klasicke, hranate a jine tvary a nebo neco totalne ulitleho. A jestli uz nektera vite cenu dortu, kolik jste zaplatili?
Odpovědět
ahoj plysacku, dort jsme jeste nemeli. Ale nepředstavujeme si třípatrovou klasiku. Já bych chtěla spíš lehký ovocný (může být i kulatý) nebo třeba do tvaru srdce. Svojí představu mám v albu, ale chtěli jsme spíš jednopatrový, maximálně dvou, ale spíš ten jednopatrový.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj plysacku, my jsme puvodne chteli s manzelem jenom slanej, protože ani jeden z nas neni moc na sladky, ale nakonec jsme usoudili, ze by to ne kazdy musel zkousnout, tak jsme zvolili klasiku - tripatrovy... Ale ten slanej jsme nakonec měli taky :-)))
Odpovědět
Ahojky, my chceme nějaký dort s ovocem, klidně ve tvaru srdíčka nebo i jiném, ale rozhodně nechceme takový ten dort, co je celý bílý nebo jinak divně barevný a vypadá uměle. Stejně nikomu ze svatbčanů takový dort nechutná a ďobnou si jen tak ze slušnosti a zbytek se vyhodí. To bych radši nějaký s ovocem nebo čokoládou, ale hlavně, aby byl dobrý a nevypadal jak kus umělé hmoty.
Odpovědět
ahoja všichni. já měla třípatrový, hladký, potažený marcipánem se spoustou bílých růžiček. a cena? 7,50 kg váha za 3500,- byl výbornej a jen se po něm zaprášilo...
Odpovědět
miminko: a najdeme někde fotky?
Odpovědět
Profilova fotka
Aajko, tim kusem umele hnoty myslis konkretne co?
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít klasicky dvoupatrovej..
Odpovědět
Aajko: Moje řeč ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, ja uvazuju nad medovnikem:) miluju ho a dokazi ho i nazdobit svatebne...a rikam si, ze vetsina svatebcanu ho nikdy nemela, tak by mohli byt prekvapeni...co myslite?
Odpovědět
imzadi: osobně si myslím, že když se na tom domluvíte s Radkem, že to bude OK a příjemné překvapení. U mé drahé polovičky medovník neprošel :-S
Odpovědět
Profilova fotka
lucko, ja mu to zatim navrhla a jeste se nevyjadril:) a co teda budete mit?:)
Odpovědět
no, my asi budeme mít tradiční piškot s náplní, já bych to chtěla mít ale odlehčená - třeba s tvarohového krému, hlavně ne těžký a sladký, to mi pak bude šoufl ;-( . Takový ovocný, co mám v albu by se mi líbil. no, alespoň ho Radek hned neodmítl, jako ten můj ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my jsme měli dort se ztuženého jogurtu a šlehačky na ořechovém piškotu a zdoběný ovocem. Manželova rodina se na to taky tvářila divně, ale nakonec jim chutnal. aajka, vystihlas to přesně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
PS:mám ho vyfocený v albu
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my jsme měli taky kulatou, třípatrovou klasiku. Náplň byla z vanilkového pudingu a doplněná ovocem - spodní patro jahodama, prostřední broskvema. Poslední bylo pařížský krém s banánem, ale ten čeká v mrazáku na 1. výročí. Dort byl nádherný, vypadal skoro jako umělý (babičky si ho oďubovaly, páč nevěřily, že taková krása se dá jíst) a dali jsme za něj 1.900,--. Fotku mám kdyžtak v albu :o) Mimo to jsme měli jeden dort jako knihu a jeden ozdobně nazdobený jako "nuda pláž" - mám známou, které se vyžívá ve zdobení dortů marcipánem - figurky atd....a pak ještě 2 malé do výslužek (čtyřlístek a podkovu) :o)
Odpovědět
ivet: teda vypadá se hrozně sladce. Ten pařížský kérm s banánem bych si dala. :-D No ale na ten si ještě počkáš :-D Máš štěstí, že máš takovou kamarádku. :-D cvrček: vypadá moc hezky ten tvůj dort, ale ta jedna tyčka nahoru mi něco asociuje :-D (nemůžu si pomoct) :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
kdo se chce pokochat hezkým dortem :o)) http://album.olympus.cz/PhotoGallery/... - když pak na fotku kliknete, vrátí Vás to do přehledu, tam kliknete na další stránku a jsou tam ještě nějaké fotečky...:o)
Odpovědět
ivet: opravdu hezký dort, ale ty ostatní fotky my šly hodně pomalu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
tak to netuším proč, mě to jde dobře :-|
Odpovědět
to ja si budu pect dort sama,ovocny (dvoupatrovy) jahodovy (v cervenci je sezona) s pravou slehackou,mnam :-D .sestra ma svatbu 14 dni po me tak ji taky upecu jako svatebni dar.Dneska prave pecu pro pritele udelam z jahod uprosted srdicko,ale bude s pudinkem,pritel ho zboznuje.
Odpovědět
Profilova fotka
ja taky nechci klasicky svatebni dort, plny ruzicek, slehacky a nahore ty kycovite figurky s holubickou nebo srdickem za zady. Budeme mit pomerne netradicni dort sestaveny ze tri "sikmych" ploch. Udela nam ho znama cukrarka podle vzoru. A zaplatime ji jenom suroviny :-) Figurky jsem si koupila na vystave v Diplomatu, meli tam hezky ktery se mi libily. Jsou hodne podobny tem co mam v albu na vybranem dortu.
Odpovědět
Ivet, tak ten dort vypadá super!!! Fakt jsem se dost nasmála, když jsem ho uviděla.. :-D :-D Jinak my jsme na svatbě měly dorty 4 a věřte nebo ne, všechny se snědly. Pro inspiraci posílám odkazy: http://www.beremese.cz/album/view.php... http://www.beremese.cz/album/view.php... http://www.beremese.cz/album/view.php... http://www.beremese.cz/album/view.php...
Odpovědět
Peta, měli jste opravdu moc krásné dorty. O Kubánském jsem nikdy neslyšela. Jo a jeden jsem si půjčila (ten s tím ovocem) do alba, takový bych chtěla (díky :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Peto, to jsem ráda, že se líbil, známá bude mít radost .o)) Mě se hrozně moc líbil ten tiramisu....jednak tenhle dort miluju a jednak...takhle upravený je prostě kouzelný .o)))
Odpovědět
Díky holky, z dortů jsme měli velkou radost - dostali jsme je jako dárek od manželovo sestry a do poslední chvíle jsme nevěděli jak budou dorty vypadat. Jen jsme se domluvili, že nebudeme chtít žádný těžký máslový dorty, spíš něco lehčího. PS: Kubánský dort - neboli kuba - je to čokoládový dort s tmavou šlehačkovou náplní a s banánama - moc "lehký" to nebylo, ale jelikož je to manželův oblíbený, tak jsem ho pro něj objednala :-)
Odpovědět
hmmm, tak to jste vsechny dobré... :-) My máme jen dvojité srdce...
Odpovědět
Profilova fotka
holky a já chci sedmipatrovej :-D ne, to byl vtip, už jsem to viděla a je to šílený :-N ale já prostě všechno beru po sedmi, když 7.7.2007 a po 7 letech tak vše v sedmičkách ;-) spíš jsem si říkal, že jich bude 7 :-D hlavní bych chtěla třípatrovej , piškot,šlehačkovej nebo tvarohovej s jehodama :-) pak bych chtěla o něco menší čokoládovej, potom něco vyloženě letního s ovocem a želé- jeden jahodovej a jeden míchanej, pak se mi líbí i ty dvojitá srdíčka :-) pak nesmí chybět náš oblíbenej tvarohovej z marjánek- je to pouze tvaroh, ale je úžasnej, akorát bych ho nechale malinko ozdobit tvarohovým krémem, no a třeba ještě nějakou podkovu, nebo čtyřlístek. ono pro 120 lidí, to se toho sní dost, a já sladké můžu x-) né ty těžké, máslové, ale ovoce , tvaroh a šlehačku, klidně budu i bez prasátka :-)
Odpovědět
Hankak, tak co polovinu - 3,5 patra :-D Byla jsem kdysi na svatbě, měli tam 4 dorty a pak ke kávě dávali zákusky a dort ani nekrájeli, nechápu... Hlavně mi tedy není jasné, co s těma dortama pak dělali :-) nebo to byly jen atrapy? :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka

aajka: Plně s tebou souhlasím, nemam ráda dorty, který vypadaj jako umělý, zbytečně mooc barevný načančaný, to mě odpuzuje, dyť to přece musí lákat na pohled, aby se člověku do toho chtělo zakousnout a sbíhaly se mu sliny ... Já bych si představovala celý čokoládový, hranatý, trojpatrový a třeba jemně nazdobený světlým krémem, popřípadě bílou čokoládou. Ale takovej asi neseženu ;o( Moc se nám líbily dorty na svatebnim veletrhu od Grandcafe na Staromáku, ale ty ceny! :-S 2.600,- za jednopatrové kolo! :-(


Odpovědět
Taky se mi líbí hranaté nebo jinak tvarově atypické dorty, ale žádný máslový krém nebo podobné "těžkosti", radši něco lehounkého s ovovcem.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?