Svatební dort - jak ho převážíte a uskladňujete?

Objednáváte dort mimo místo, kde probíhá hostina? Jak dort převážíte a jak uskladňujete? Potřebuji dort pro cca 100 lidí.... Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@ecmv asi záleží na cukrářství, ale bývá zvykem že lepší cukrárny dorty rozvážejí v chladících boxech na místo kam nevěsta určí. Vím že tato služba je hodně využívaná hlavně v letních měsících, kdy bývá venku kolem 30 stupňů a převoz takového dortu by byl zcela devastující :D Zkuste se informovat tedy vždy u vybrané cukrárny jaké možnosti dovozu dortu nabízí :)
Odpovědět
Já jsem to měla vyřešené přesně tak jak píše @zankova_photo , z cukrárny ho přivezli chladícím vozem přímo do restaurace, kde ho šoupli do lednice, na stůl šel až před obědem a byl i přes velké teplo v bezvadném stavu. Dokonce jsem měla štěstí, že se náš dort svezl z nějakou pravidelnou větší dodávkou někde do okolí, takže jsem za to ani neplatila nic navíc :-)
Odpovědět
Ahoj, taky nad tím teď zrovna dumám.... Dort budu asi objednávat v cukrárně a pojedou mi pro něj rodiče. Vydrží mi do druhého dne? To by asi měl, ne? V restauraci mi bylo řečeno, že si ho můžeme přivézt kdykoliv, že nám ho tam uloží v lednici.
Odpovědět
svatbu máme v srpnu a budeme si převážet sami den před svatbou dort pro cca 40 lidí a další 2 menší dorty. Zuzkou Dvořákovou mi bylo slíbeno, že dort, pokud pojede do cca 70 km v klimatizovaném autě v pořádku vydrží - bude potažen belg. fondánem, a to prý funguje jako izolace. Jinak kdyby to bylo dál nebo jsme měli větší dort, automaticky by nám byl doručen v chladícím boxe.
Odpovědět
@lucie1984 Do druhého dne určitě vydrží, ten můj pekli odpoledne den předem a na noc šel do lednice :-)
Odpovědět
tak to u nás na venkově tak ochotné cukrárny nemáme.....rovnou řekli, že dorty neradi převážejí a že bude lepší, když si ho odvezeme sami rovnou z výroby...nebyl to velký problém, protože jsem neměla krémem zdobené, ale potažené mandlovou potahovací hmotou...Tři jednopatrové byly v cukrářských krabicích a velký třípatrový byl na desce a tak jsem ho musela cestou držet a rovnou z výroby jsme je dovezli do lednic na místě svatební oslavy, na svatebním stole v restauraci jsme je neměli, protože ke svatebnímu stolu nebyl pozvaný každý
Odpovědět
tak já si myslím, že si ho budu vyzvedávat sama den předem a nechám ho v ledničce v restauraci
Odpovědět
My jsme tuhle naší čtyřpatrovou nádheru nechali vyrobit a přepravit Zuzkou Dvořákovou. Jak nás poučila, tyhle velké dorty se musí přepravovat rozdělené a na místě je teprve kompletovat - kvůli váze. Tenhle dort byl na cca 70 porcí - jestli budete mít na 100 porcí tak bude ještě větší a asi bych se obrátila na toho, kdo vám ho bude dělat. Zuzka ho přivezla, sestavila a dort byl až do okamžiku O v lyžárně, kde bylo chladno (cca do 15-ti stupňů).Jinak v pohodě do druhého dne vydržel :-) Jo dort měl celkem 15 kg
Odpovědět
@chanelle1 Ahoj, krásný...jaký byl uvnitř a na kolik vyšel? Díky M.
Odpovědět
@mons Uvnitř bylo několik příchutí: - mandlový korpus a limetkové mascarpone s malinami -čokoládový korpus a čokoládové mascarpone s malinami - ořechový korpus s čokoládou gianduia. Obrázky jsou naše vlastní profily a jsou na nějaké potravinářské folii. I s dopravou Praha - Špindlerův mlýn 6,5.
Odpovědět
@chanelle1 tak to je normální cena,když nebyl ani zdobený... ale ve výsledku vypadá moc krásně a s tou přepravou s tebou souhlasím,převoz v rozloženém stavu jen schvaluji.. :D
Odpovědět
Profilova fotka
Nam bude pect dort sestra a taky premyslim jak dort prevezt. Bydli u Plzne a svatba bude v Praze, navic v srpnu. To by asi nemusel moc prezit tu cestu po dalnici. I kdyz by vyjizdeli asi brzy rano. Rikala jsem si, ze reknu sestre, aby prijela par dni dopredu a dort upekla u nas. Ale i tak ho budem muset prevezt po Praze. Daji se nekde pujcit ty chladici boxy?
Odpovědět
Článek se načítá
@keepinka chvilku v autě při klimatizaci ti vydrží...My ho budem převážet 70 km a prý vydrží bez problémů...i když jestli bude ten tvůj ovocný tak těžko říct.
Odpovědět
Dort se dá převážet třeba v krabici , obložený pet lahvemi s ledem.
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 No ono to nebude zrovna chvili. Pokud to poveze sestra z domova tak to bude nejakych 120 km urcite. Ale tak jeste mam dost casu to promyslet.
Odpovědět
@keepinka Chladící boxy půjčují cateringový společnosti. Ale jak psala @radkaja, stačí dát do krabice a obložit namraženými petkami.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja tak ono nejde jenom o rozteceni :) ale diky za tip
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych se do toho vezt ho sama moc nepoustela. Loni v cervnu jsem vezla velky narozeninovy dort v cervnu a zrovna bylo cca 30stupnu. Ikdyz jsem mela chladici box a jela jsem opatrne a cca hodinu, byla to doslova tragedie. Dort povolil a cely spadl. Takze jedine reseni nechat si ho privezt a celou dobu za to odpovida cukrar,
Odpovědět
Více poschoďový dort aby vydržel i delší převoz musí být uvnitř vyztužený zapíchanými umělohmotnými kolíky, nebo brčky, které pak podepírají horní patra. Taky by měl být hoodně vychlazený, aby byl co nejvíce pevný.
Odpovědět
Já budu mít 3 patrový dort, a mám obavy jak to budeme převážet do 30 km vzdáleného města,navíc když v srpnu bude nejspíš dost teplo... Budeme mít dort udělaný od soukromého cukráře,takže on nám s tím nikam jezdit nebude :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?