Svatební dort cena

Holky, nechala jsem si nacenit svatební dort podle mých predstav. Je potazeny fondanem, tripatrovy pro cca 60 hostu a jsou na něm modelovane kvetiny. Cena je 10 tisic. Není to moc? Děkuji za radu.
Odpovědět
1
2
Ahoj, to mi přijde jako hrozně moc vysoká cena.. my měli tři patrovy cca pro 45lidí bez teda potažení ale i tak nás vyšel na 1000,- můžu vědět jestli tam nemáš nějaký speciální náplně?
Odpovědět
No 1000 Kč za dort pro 45 lidí a z kvalitních surovin mi tedy zase přijde jako opačný extrém :-|
Odpovědět
Tak to si nedovedu představit z čeho ten dort za 1000kč je
Odpovědět
Naplne nejsou nijak specialni, vlastně jsme se ještě přesně nedomlouvali. Já to brala tak, že je to normalni cena, ale četla jsem si tady nejake diskuze a dorty tam vsechny nevesty mely o fakt hodně levneji, tak se nad tím zacinam zamyslet.
Odpovědět
Taky si myslím, že je to hodně. Nemůžeš dát fotku? Já se teda nemůžu porovnávat s cukráři, ale např. tyto dva dorty jsem dělala za 1.500. No a ten třípatrový (srdce) jsem dělala jako dárek a myslím, že do 3.000,- i s živýma kytkama bych se v pohodě vešla.
Odpovědět
Profilova fotka
Dělala jsem 3 patra cca pro těch 70 lidi a cena byla nějakých 1800 a každe patro jiné. Suroviny limoncelo, maslo, mascarpone čokolada 72%, takže nijak ochuzené
Odpovědět
Profilova fotka
prijde mi to rozhodne jako vysoka cena..nas tripatrovy dort vysel cca 4000 i s potazenim cukrarskou hmotou,zivymi kvety a figurkami nahore ;-)
Odpovědět
Víš co to by chtělo aspoň fotku. Jde o to co si představuješ za dort, když peču red velvet beru si 350,- za kg, když klasiku piškot počítám 200,- za kg. Jinak jsem se setkala s tím že cukrářky, které to mají jako práci berou 250 - 350,- za kg dortu tím pádem když budeme počítat tak největší dort může vážit tak 6-7 kg, střední tak 4-6 a ten nejmenší 3-4. Když budeme počítat 300,- za kg tak nám to vychází za nejmenší hodnoty 3900,- za průměrné hodnoty 4500,- a za největší 5100. Takže když si veme 6000,- tak se to dá ale 10 000 je hodně. Určitě bych chtěla vědět kolik si bere za kg dortu a kolik budou asi vážit jednotlivé patra. Jde o to že si člověk řekne že je to moc ale ta cukrářka nad tím stráví hromadu času, určitě bych 3 patrový dort nedělala za 1800,- Já jsem dělala 2 patra a vyšel by tak na 2500 - 3000 tím že to bylo pro známou tak byl jen za suroviny. Spodní dort byl piškotový s jahodovou náplní a ovocem, druhé patro byl rad velvet. Květiny živé, postavičky jsem kupovala já.
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy měli minidortíky pro 30 osob + patro nahoře pro nás. Každý ho chválil, že je výborný. Stál nás 2800,-Kč myslím. Vrchní patro 350-400 Kč a jeden dortík 50,-Kč dle rozpočtu. :-)
Odpovědět
Taky se mi to zdá přemrštěné. My jsme měli svatební dort z Marlenky pro 60 osob. Měli jsme 56 minidortíků a 1 kulatý dort na překrojení a vyšlo to na 5500,-Kč. Viz. foto.
Odpovědět
Profilova fotka
@aguskaa my měli také třípatrový dort od Prague city cake...naprosto dokonaly....měli jsme tam 3D kytku a krajku - to jsou věci, které vyjdou malinko dráž, ale chuťově byl dokonalý...stál 9600...dražší, ale za kvalitu se hold platí....pořád jsme slyšeli, že lepší dort ještě nikdo nejedl :)
Odpovědět
@aguskaa Taky se mi to zdá hodně. My měli třípatrový pro padesát lidí, 2 patra schwarzwaldské, jedno patro karamelové, potažený a hodně zdobený marcipánovými růžemi a stál celkem cca 5 000,-. Podle mě ale taky hodně záleží i na tom, kolik tam máte těch modelovaných květin, je to pracné a může to dort o dost podražit.
Odpovědět
Článek se načítá
@aguskaa Já měla od vyhlášené cukrářky, která peče pro časopis FOOD a byl to 2 patrový dort potažený fondánem s ganache krémem s malinovým pyré bez peciček a vymodelovanou frézií a růží za 2300 a byl pro 45 lidí a ani se nakonec celý nesnědl, a to nás tam bylo 55. Kdyby byl pro 60 lidí - tj. o jedno patro navíc tak by stál 2800,- Kč.
Odpovědět
@aguskaa to teda moc je :D já měla 3 patra potažený marcipánem :D a cena 2500 :)
Odpovědět
@aguskaa Takže mám nové informace, dnes sem si domlouvala cukrářku na náš dort, přidávám fotku, říkala že bude tak pro 70 lidí. To mě je docela jedno protože nebududeme dělat rozkrajování dortu. Bude red velvet naplněný s maskarpone a borůvkama, bude stát kolem 4000 protože bude použito docela dost fondánu, jinak říkala že 3 patra od 3500 - 4000,- takže vážně zkuste si najít jinou cukrářku.
Odpovědět
Tak to bude náš dortík
Odpovědět
Profilova fotka
Sice možná nemám tak krásné fotky, ale peču i svatební dorty a cena je vždycky domluvou. Rozhodně ne na kila.Kilo mouky a kilo čokolády je rozdíl... Pekla jsem např.dvoupatrový a jednopatrový dohromady za 2000,- Máte-li FB koukněte se na můj profil :)
Odpovědět
@aguskaa hodne zalezi i na kvalitě samotneho provedeni.... pokud dortarka vi, ze ma krasne dorty tak vi co si muze dovolit za cenu po vas chtit.... Budu asi ukamenovana, ale uprimne bych si ani jeden z tech co tu jsou vyfocene neobjednala...krome toho sedeho pokudbje to autenticka fotka dortarky a ne obrazek z netu.... My meli cca 80ks minidortiku (jeden jako druhy) + vrchni patro za 7.500,- (koukni ke me do alba) s tim, že pani ho dovezla na misto konani svatby a naskladala na stojan.Byl presne podle nasich predstav a penizku v zadnem pripade nelitujeme. Takze pokud jsi videla jaky dorty pani dela a ochutna jsi a vis ze bude stat za to, tak mi cena premrstena neprijde.
Odpovědět
@aguskaa a kdyz se podivas do alba @kluivertka tak pochopis rozdil ceny.....ted to nemyslim spatne, meli originalni krasny dort.....ale neni tam potah a nejsou tam ozdoby a je pro min lidi......pokud tam chces mit furu kytek tak ty zaberou furu casu a tu furu jim musis zaplatit :-)
Odpovědět
@aguskaa a jeste pro predstavu kdyz se podivas ke me do alba, tak dekovaci dort nalevo od kosticek (ve tvaru ctvrce) stal 1.000,- protoze kosticky jsou samozrejme vic pracnejsi.
Odpovědět
Mne ta cena pripada pro 60 lidi ok. Platili jsme cca polovinu pro polovinu lidi a rozhodne nelituji, kdyz vidim obrazky tech "krasnych, chutnych levnych dortu"... Precizni prace a kvalitni suroviny proste neco stoji.
Odpovědět
Doporučuju dorty od Rozárky. Třípatrový měl cca 15 kg, stačil pro 80-90 lidí, byl vynikající a stál 3 500 Kč. A měli jsme ochutnávku zdarma. :-) Uvnitř red velvet + kokosová náplň, čokoládový piškot + višnový tvaroh a red velvet + pistáciová náplň
Odpovědět
Je to vždycky o rozpočtu svatby, vkusu a náročnosti :). Já bych třeba desítku za dort nedala ani náhodou, stačil by mi jednodušší dort z místní cukrárny za 1 500..
Odpovědět
Profilova fotka
@aguskaa Za desítku musí být minimálně pozlacený :) Máme minidortíky z Marlenky celkem 47 porcí za 3 500,-
Odpovědět
Profilova fotka
@karim_al_malina take jsme chteli dort od rozarky nam ho spocitala pro45-50hostu 3200-3900 to je dobra cena ale dovoz 30km za 1tis to uz my prijde prehnane..tak hledame dal vetsinou mi pisou dovoz zdarma nebo do 500
Odpovědět
@1nelinka My jsme si ho vezli sami, tak nevím. Jinak paní počítá ty klínky opravdu velké (zvlášť u spodního patra), takže dort pro 45-50 hostů bude ve skutečnosti tak pro 65 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
2000kč dohromady, čokoládový s oříškovým griliášem a ten nižší je čokoládový s marcipánovým krémem a mandlovým griliášem, z poctivých surovin. .Zapomněla jsem vám tam dát obrázek, tady je:
Odpovědět
@hata_p no byt vama tak se s temito dorty nikde moc nechlubim....vzdyt vubec nejsou vyhlazene.....ten bily je katastrofalni.... a pokud si tu na beremku chcete delat "reklamu" tak si zalozte profi profil....
Odpovědět
Mě se ten zelený líbí moc :) - je originální. Ano, nejsou dokonalé, ale o to tady přece nejde. A když se majitelce líbí, není co řešit. @simona007 myslím, že není potřeba psát takhle.. spoustě lidem se zase nelíbí ten váš (i když je pro vás dokonalý - což není)..
Odpovědět
Vždycky se v ceně dortu odráží i preciznost provedení. Cukrářka, která se s tím nepáře a třeba je jí fuk, že dort není dokonale hladký a ozdoby nejsou detailně zpracované, si řekne lidovou cenu. Myslím, že svatební dort by měl být pečlivě zpracovaný, vždyť má být na výjimečnou událost a přitom většina dortů, co tu nevěsty ukazují je dost odbytá, ale chyba je na straně cukrářů, ti se mají snažit o pečlivou práci.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?