Svatební dort bez laktózy?

Nevěsty, máte některá zkušenost s výrobou svatebního dortu bez laktózy? Zkusila jsem oslovit zatím 3 pekárny/cukrárny, ale nikde se s tím dosud nesetkali a nechce se jim do toho... A já bych alespoň na své vlastní svatbě ráda ochutnala dort a nemusela se omezovat:(... Hledám proto cukráře, který by byl schopný vyrobit svatební dort v bezlaktózové variantě. Víte o někom? Díky za tipy
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji oslovit Zdravý život v Brně, je to prodejna, která má ale i restauraci, vaří skvěle http://www.zzbrno.cz/menu.htm
Odpovědět
Nemám kontakt v Brne, iba Praha + stredočeský kraj, ale hľadaj ďalej! Riešila som to samé na svojej svadbe a riešenie je jednoduché - cukrárka urobila vrchné patro s použitím kokosového mlieka. Zvyšok dortu bol klasický.
Odpovědět
@edith77 Taky mám bezlaktozovou.. Nevím jestli znáš výrobky z mléka, kde je laktoza rozštěpena, dají se sehnat jen ve velkých obchodech a kdo to nezná, tak si toho ani nevšimne..Chutná to jako klasické výrobky, nikdo to nepozná a vyrabí sýry, smetany, čokolady, Nutellu a vše na co si vzpomeneš :) Tak z toho budu mít dort. Nakoupím pani co mi bude péct, to co potřebuje v bezlaktozovem vydani a je to :) Kdyžtak napiš, kdybys potřebovala víc vědět :)
Odpovědět
Zapomněla jsem upřesnit místo - nejlépe střední Čechy, Praha, Liberec a okolí a vůbec sever Čech... Ale i za tip v Brně děkuju, až tam zase někdy vyrazím, tak alespoň vím, kam zajít:). @lluckaa15 výrobky bez laktózy znám a jím, problém je, že cukrářky, které jsem zatím zkusila oslovit, mají obavu, jak se budou tyhle produkty chovat při pečení (přestože jsem jim říkala, že stejně jako klasické mléčné produkty s laktózou, protože sama z nich pravidelně vařím). Zatím žádná nepřistoupila ani na to, že zkusíme upéct něco třeba jen na zkoušku... Nehledě na fakt, že ve finále se člověk dozví, že si pomáhají předpřipravenými směsmi (nevím jestli do těsta nebo do krémů), kde úplně přesně vlastně neví, co v nich je a není:))). Nejlepší variantou bude najít někoho, kdo peče dorty doma, ví co do nich dává a nebude mu vadit upéct z donesených surovin (stejně tak, jak to píšeš ty). Přeji krásnou svatbu a výborný dort:)
Odpovědět
Ahojky, já budu mít taky dortík bez laktózy, teda jen vrchní patro, zbylá patra budou normální. Každopádně já jsem oslovila paní, která peče doma. Má už dlouholeté zkušenosti a je široko daleko nejlepší. Takže bych se možná zkusila zaměřit na někoho u Vás v okolí, kdo peče. Určitě se někdo najde ;) ...Držím palečky !! :)
Odpovědět
@edith77 Já mam právě pani, co peče doma a pro zábavu, tak v tom není problém.Jedině mrknout na netu, jestli neni někde nabídka. Jinak my budem mít horní patro bez laktozy k nakrojení a pod tim budou ty minidortíky, mam to v albu.
Odpovědět
Ahoj, mám stejný problém, vyhledej si Kateřinu Jirouškovou, určitě si u ní vybereš.
Odpovědět
@edith77 Zkuste cukrárnu ve Zdibech, pečou dorty bez lepku i bez laktózy.
Odpovědět
Profilova fotka
@edith77 Bezlepkové a bezlaktozové dorty běžně pečeme. Z Prahy je to k nám 2 km.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?