Svatební cukroví - recepty, podělte se

Ahojik podelte se o zarucene recepty s temi,kdo hodlaji pect cukrovi sami..:-)
Odpovědět
Ahoj, dobrý nápad na téma :). když se vdávala ségra, zkoušeli jsme asi 3 druhy receptů na koláčky a tenhle bezkonkurenčně zvítězil!! Nejlepší svatební či pouťové koláčky Ingredience: 300 g hladké mouky 300 g polohrubé mouky 80 g droždí 150 g pískového cukru 250 ml mléka 250 g másla nebo hery 4 žloutky vejce na potření Postup: Kvásek připravíme zvlášť. Do mísy robotu prosijeme asi 1/3 mouky, přidáme kvásek, zbylý cukr, část teplého mléka a háky zpracováváme těsto za postupného přidávání žloutků, tuku, soli, tekutiny a mouky tak, abychom zpracovávané těsto nepřipravili příliš řídké nebo příliš tuhé. Teprve po důkladném zpracování doplníme zbylou moukou a prohněteme na vláčné těsto, poprášíme moukou, mísu přikryjeme a necháme vykynout. Dál už se jen přendá na vál, propracuje, jednotlivé koláčky se naplní, pomažou vejcem a posypou drobenkou. Bohužel jsem si nepoznamenala jak dlouho a při kolika stupňích se mají péci, ale my dáváme snad vždycky na všechno troubu předehřát na 170 °C a pak pečeme při 150 °C.
Odpovědět
Profilova fotka
@monickamona moooc děkuji za tohle téma ;-) ráda přispěju až budu mít chvilku
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 kolik koláčků se vyrobilo z tohoto množství? Aspon přibližně
Odpovědět
Tak to ti teda nepovim, ani už nevim, jestli jsme dávali třeba dvojitou dávku nebo tak.. :/ Zkus se třeba podívat na jiné recepty, kolik jich bylo z 600 g mouky :).
Odpovědět
Profilova fotka
vím, že jsem slíbila receptíky, ale nestíhám diplomku, tak prozatím aspoň 2 odkazy ;-) no jo jsou moje :-D http://www.beremese.cz/fotoblog/anune... http://www.beremese.cz/fotoblog/anune...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@luj89 Dotaz!!! Kolik malinkých koláčků z toho těsta tak bude? Díky ;-)
Odpovědět
@prcekverunka Jak už jsem psala, bohužel si to nepamatuju, jsou to už asi 4 roky zpátky, co jsme je pekli.. Taky záleží na velikosti koláčků. Zkus se podívat na jiné recepty, kolik cukroví bude z 600 g mouky :).
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 A jo, promiň, já jsem ty ostatní příspěvky moc důkladně nečetla :-S
Odpovědět
To nic, stejně jsem ti bohužel nemohla poradit. Ale jak říkám, zkus se podívat jinam anebo jestli budeš zkoušet víc druhů třeba z nějakého zlomku dávky, zjistíš to sama :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?