Svatební cukroví. Kolik kg objednat pro 50 lidí?

Profilova fotka
Ahojky, prosím poraďte kolik kg cukroví mám nechat udělat na moji svatbu. Budeme mít cca 50lidí. A jak jste řešili výslužky, jestli se dávají všem svatebčanům a kamarádům...?... :-( v tomhle si vůbec neumím poradit. Díky
Odpovědět
1
2
5
ahoj, svatbu mam 10.kvetna a zakusky-cukroví mít nebudu, jen koláčky (tech jsem nechala udelat 1300 na 70 lidí) a hlavní dort (dvojsrdce) a chci nechat udelat 2 medovníky. kdyz se to dozvedeli svatebcani, tak rikali, ze vyborny napad, protoze to nikdo neji, jak je moc sladkeho a pak to vsechno tece. vysluzky tez nedavam, neseme krabici namixovanou z kolačku a cukrovi (na osobu 2 ks cukroví a 3 ks koláčky) do zaměstnání. počet jsem zaokrouhlila a ze zbytecku udelam male krabičky jen pro svedky. Je to hlavně o penězich, po Novém roce všechno zdražili a i takto jak jsem si to vymyslela, tak to sladke vyjde na cca 7500 kč, děs běs.
Odpovědět
Profilova fotka
No právě, všechno je hrozně drahý.. :-( my teda svatbu přesunuli na 5.4.08 takže za měsíc a tak je čas zadat to cukrářce. U nás je to naopak, u nás sladký jedí a budeme tam míc hodně dětí, ty by to asi mrzelo. No ty výslužky, asi udělám malý krabičky :-D aby jsme tam toho moc nedali x-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás měly největší úspěch minidezerty. Kupovala jsem jich cca 100 ks + asi 2 kg koláčků. A nám to stačilo, ale výslužky jsme nerozdávali, jen jsem vzala něco do práce a bylo (na hostině resp. večerní pařbě jsme měli asi 45 lidí a koláčky ještě zbyly)
Odpovědět
Mně cukrářka radila asi 20 dkg cukroví na osobu na hostinu. U nás se výslužky dávají těm, co jsou pozvaní na hostinu. Pak ještě něco do práce. To množství záleží na tom , jak velké chceš výslužky dělat. Zkus se poradit přímo s cukrářkou. Mně řekla, ať se příjdu podívat, jak to cukroví vypadá, abych to pak mohla líp odhadnout.
Odpovědět
tak to mas dobry, ze mas cas :-D. my jsme ty kolacky objednavali v prosinci-5 mesicu pred svatbou a rekli nam ze je to posledni termin, ze jsou tady (na zlinsku) tak obsazeny, ze kdybych prisla po novem roce, tak nemam sanci. cukrovi do zamestnani (150 ks) jsem objednavala ted v unoru (3 mesice pred svatbou) a sehnala jsem jedninou cukrarku v okolni vesnici, ktera byla ochotna to udelat v tomto case a takove mnozstvi. dost me tim vsechny nastvaly, protoze v listopadu jeste vehementne rikaly, ze kdyz je svatba v kvetnu, tak nebude problem, protoze kvetnu je toho malo :-). Jinak to fakt neprehanej, a zamer se spis na ty deti, dospelaci jak uvidi jidlo, tak to jsou velky oči a pak taky velky zbytky, proste co nastolis to bude. o vysluzkach je to o zase o znamosti, kdyz se vdavala kamaradka, tak roznasela naprosto uzasne male krabicky s malinkatyma zakuseckama (bylo jich tam snad jen 15 ks i s kolackama, pak mi ale rekla, ze jedna ta krabicka ji vysla na 350 kc, takze jsem rada, ze vysluzky nedelam x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky děkuju, jste zlatý. Co se týče výslužek asi je úplně zrušim a co zbyde druhý den rozdám kamarádům a rodině. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
350 kč za jednu výslužku je fakt drsný ]-( Já je dělat budu, ale opravdu malé a více méně s domácím cukrovím. Zvací koláčky se u nás nedělají, tak ušetřím alespoň na tomto ;-)
Odpovědět
taky moznost, nasi rekli, ze to taky tak mam udelat, proste co zbyde, tak dat k dekovackam a pridat treba vino (co zbyde) :-)
Odpovědět
Lesis, tak to měla asi pěkně předražený. Já teď objednávám cukroví a kg je za 210 kč. A do jedné krabičky asi 0,5 kg, takže počítám max 150 kč na krabičku.
Odpovědět
hana_r, mo prave kamoska to mela pekne predrazene, u nas je na prd, ze nam to na kila nerekli, rikali to na kusy, takze jsme museli "tak nejak" propocitavat. mozna ani nechci vedet kolik tech nasich 1300 kolacku bude na kilo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky Holky a mladé paní!!! Potřebovala bych taky radu. Na hostině budeme mít okolo 21 lidí a výslužek bude asi třináct. Nevím kolik minizákusků přibližně objednat. Předem díky
Odpovědět
Ivco, to záleží, jak velké krabičky budeš chtít dávat. Krabice máš od malinkých po velké. Zkus si třeba z té cukrárny, nebo cukrářky objednat pár zákusků a vyzkoušet do krabice. Každý totiž peče jinak velké.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
hana_r: to je dobrý test, podobně jsem to zkoušela doma s vánočním cukrovím
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky Hani. Já vím, že jsou různě velké, ale dala bych asi tu střední.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, já si peču koláčky, cukroví, dort a zákusky sama, takže to tak drahý nebude, ale řekli mi, že se počítá 3 koláčky na osobu, 3 kousky cukroví a 2 zákusky. Tak nevím, jestli to mám udělat takhle, nebo nějaké univerzální balíčky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
ahoj holky ja sem taky cukrovi nechtela delat ale moje mama si to nenecha vymluvit ze proste tam to cukrovi musi byt ze klidne bude objizdet rodinku sama s brachou a bude davat cukrovi. ja spise chtela mit jen neco na stole a mit 3 patrovy dort ale neee moje mamka proste rika ze cukrovi byt musi.. ach jo .. nechce se mi vyhazovat zbytecne penize za cukrovi.... jeji vymluva byla ze my sme taky dostali od bratranka a sestrenice takze my musime taky.. coz mi pripadne postaveny na hlavu ze kdyz oni melli tak ja musim mit taky... tak sem ji rekla ze proste napeceme kolacky a je to... ale to neee... to neni ono.. tak ja fakt nevim... domlouvam se s ni kvuli kazde blbosti.. ]-( :-| :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli jenom koláčky od tchýně a výslužky z cukrárny a bohatě to stačilo :-) Původně jsme měli objednáno ještě 100 minizákusků, ale na poslední chvíli jsme je zrušili a dobře jsme udělali - sladké se skoro vůbec nejedlo, každému stačil kousek dortu a pak se všichni spíš vrhli na salámy a jednohubky, takže koláčky jsme druhý den vezli skoro všechny domů. Výslužky jsme měli dělané do malých krabiček po cca 6 koláčcích a byla jedna na osobu. Vyslužky jsme dali všem, kteří byli na svatbě včetně fotografa a hudebníka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja bych taky rada pekla s mamou svatebni kolace tak uvidime jak se to vyvine... ale cukrovi si teda nechame udelat.. vysluzky tem co prijdou rozvezeme den dopredu... ale nebudu to prehanet... jen tak na chut... a je to fakt na svatbe se moc cukrovi neji dam talirek na stul a je to.. spise kazdej pujde po masu
Odpovědět
Profilova fotka
My máme na hostinu 30 lidí a na večer cca 60 lidí a bude 12kg cukroví, 400 koláčků a dva dorty, jeden 3 patra a druhý podkova, všichni tvrdí že je toho až až.... Výslužky dělat nebudeme, až co zbyde tak druhý den rozvezeme po rodině.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
my jsme měli 5kg velkých koláčků, 5kg malých koláčků a 280 ks minizákusků - skoro všehcny koláčky šly do výslužek a na hostinu jich zbylo asi 40 velkých + 50 malých na hostinu a 200 minizákusků na hostinu. Měli jsme 55 lidí, výslužek se dělalo asi 25. Pak jsem měli svatební dort a ještě jeden dort jednopatrový ( ten se vůbec nenačal) . Na hostině zbylo téměř všechno sladké kromě svatebního dortu,takže jsme to pak v noci docpávali do výzlužek a spoustu jsem si toho odvezli domů a do mrazáku...takže počítejte spíš méně...
Odpovědět
Profilova fotka
my měli 15 kg koláčků cca na 70 lidí a bylo to málo, ještě jsem musela 3 kg dokoupit do práce pro mě a moji mamču a ještě budu muset 3 kg koupit pro moji tetu a babičky, které odjeli moc brzo a nedostali výslužku, taky pro ty, co na svatbě nebyli tak až jim povezeme fotky tak jim vemem koláčky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky porad te mi některá budu mít cca 60lidí,kolik bych potřebovala kg zákusku.Vyslužky rozvážet budem jak dp práce tak i svatebčanům.A zhruba mi řeknite kolik to tak přibližně stojí
Odpovědět
Ahojda, my to máme tak, že na hostině bude cca 50 lidí, plus budeme dělat asi 100 krabiček - výslužky - kamarádům, svatebčanům a tak, budeme mít cca 30 kg drobného cukroví, 600 minizákusků, 15 rolád (z jedné rolády je 18kousků) a 6 dortů do krabiček (1 plátek dortu do krabičky), plus 3 dorty na hostinu na stůl, svatbu máme v pátek, tak jestli si vzpomenu, tak dám avízo jak to vyšlo nebo nevyšlo :) Jinak ohledně ceny je to dost různé, drobné cukroví máme za 250 a 280 Kč za kilo, minizákusky za 4Kč kus, normálně je prý dělá ale za 5kč, rolády a dorty do krabiček a hlavní dort jsou od sousedky, takže v podstatě za suroviny a dva dorty od profika nás vyjsou cca na 2000,-. Takže asi tak :)
Odpovědět
Ahoj, nám paní cukrářka poradila na hostinu 5 ks zákusků na osobu a myslím, že to bohatě stačí, někdo sní víc, někdo míň. K tomu máme samozřejmě koláčky a frgály. Do výslužek máme 10 ks cukroví, 10 ks koláčků, půlka frgálu-velké výslužky, malé polovina. Myslím, že by to měla každá zkušená cukrářka vědet a poradit, takže pokud máte jiné zvyky, asi bych se ptala přímo cukrářky...
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme 25 lidi na hostinu a asi 50 lidi vecer. Peklo se 13 kilo kolacku a to ani vsichni nedostali krabicku.
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik byste objednali koláčů: výslužky pro 50 lidí + na stoly k bězné konzumaci, koláče budou cca 6cm velké. Počítáme s tím, že bude ještě dort a do výslužek půjdou i zákusky (ty jsou rozpočítaný asi 10 ks na osobu - asi třetina do výslužky, zbytek na stoly).
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěla bych hodně barevnou svatbu, budeme tam mít i pár dětí, tak uvažuju,že bychom měli i bonbony - skleněné misky plné lentilek, barevných mentosek apod. Myslíte,že je to dobrý nápad nebo spíš jen kýč?
Odpovědět
Profilova fotka
ŽENICH:To by mě taky dost zajímalo.....???Kolik cukroví myslím...a jaké dorty....???
Odpovědět
my máme na svatbě cca 45 lidí budeme mít 1500 koláčků, dvě rolády, jeden třípatrový dort a cca 70 mini zákusků,co zbyde dáme všem do krabiček. je to všechno strašně drahý, kdybych to věděla předem asi bysme ani nenechali nic péct,ale vzala si to u nás nastarost mamka a tak to neřešim,ale kupovali jsme 40 másel a to mi stačilo děs běs. do výslužek dáme cca 10 koláčků a zákusky co zbydou aspon tak si to plánuju,já sladký moc nejim tak si to budou muset rozebrat.zákusky máme kremrole,vetrníčky a banánky
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?