"šmarjá, to není hezký, to se musí potáhnout!"

Profilova fotka
Jsem trochu rozladěná z dnešní konzultace dortu s cukrářkou a potřebuji vědět, jestli už také někdo narazil... :) Chtěli jsme dort - malého naháče, nemusím potahovací hmoty, ani pravý marcipán, chtěli jsme to hezky lehké, rustikální.. Dorty u nás nikdo moc nejí, takže předpokládám, že i ho půlka zbude. Paní cukrářka udělala na mojí fotku dortu naháče v telefonu kukuč, jako kdybych jí ukazovala sadistické video, jak strkám žáby do mixéru a ten jede na nejvyšší točky. Vytáhla na mě retro album a ukazovala mi ty "krásné" dorty.. Jo, podobný jsem dostala třeba k narozeninám před dvaceti lety... Jako vrcholné dílo jsem měla až do nosu strčenou fotku třípatrového dortu s ohrádkou (takové ty válečky z hmoty nebo čokošky dokola). A já si stála za svým a šermovala telefonem s fotkami naháče, se slovy "tmavý korpus, světlý krém, nějaké lesní ovoce a nic víc"... Zkusila na mě ještě několik "oválů" zdobených šlehačkou. Furt jsem byla mrcha neoblomná. Pak pronesla něco o tom, že jí se to nelíbí a má ráda dorty potažený. Já zachovala pokerface a oznámila jsem jí, že to je úplně normální provedení dortu, že nemusím být první, kdo jej žádá. Na paní jsem dostala reference, dokonce jsem měla možnost i její dorty ochutnat (teda ty potažené) a byly super, korpus vláčný, akorát kyprý, krémy má vychucené super.... Nečekala jsem, že se ale někdo bude tak silně bránit něčemu novému. Jo, kdybych chtěla bárbínu zapíchnutou do šlehačky, možná by plesala víc... :-| Tak nevím, jestli jí mám věřit, že to udělá podle nás, nebo si na svatbu donesu naháče v županu z marcipánu a nebo jestli to mám skrečovat a hledat jinde... :-|
Odpovědět
1
2
No těžko říct, asi bych si jeden od ní nechala udělat na zkoušku a podle toho se rozhodla.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste paní Dvořákovou - Laskominy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
svatba bude na Vysočině... musím se orientovat tam, nevím, jestli by dort přežil cestu z Prahy po D1 :D
Odpovědět
Nech si jeden udelat na zkousku (mensi) a uvidis. Treba to neklapne, pani se tento styl evidentne nelibi, mozna te ve finale v krajnim pripade odmitne.
Odpovědět
Ty novější trendy u těch normálních cukrářek zdomácní až tak za rok, za dva. Já bych se celkem bála, že ten naháč od ní nebude vypadat dobře, aby ho třeba ve snaze to vylepšit nějak divoce nemazala i po korpusu krémem, nebo něco podobného. I naháč se dá zkazit. Buď bych si u ní nechala udělat zkušební dortík, nebo bych raději hledala někoho, kdo už je dělal.
Odpovědět
Asi bych se radši zkusila optat jinde...
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba holky v květinářství byly úplně super, dokonce samy dávaly nápady co a jak.... přitom je to květinářství z konce světa. Takže o kytici se vůbec nebojím... Ale tohle mě rozladilo docela slušně. Kdyby řekla, že tohle nedělá, tak to beru. Ale ona, že to udělá.. tak asi zkusím nějaký zkušební. To bude stát pár stovek, ale asi budu mít klidnější spaní.
Odpovědět
Zkus Dorty od Martiny, paní je z Havličkova Brodu a dělá moderní dorty, nebo kousek od Jihlavy peče taky moderně http://dortiky-od-lucika.webnode.cz/s..., v galerii má krásného naháče. Jen nevím jestli tyto cukrářky budou volné, jsou hodně žádané.
Odpovědět
Profilova fotka
Hehe, to mi připomíná tu mojí, když jsem jí řekla, že na dort chci živou květinu, tak mě hned sprdla, že jí to pohoršilo a jaký je to velký hřích :-D já bych se poohledla jinde :-)
Odpovědět
Pokjd jste si nesedli, tak ruce pryč. Taky si nevyberes fotografa, co všechny fotky halí do růžových romantických efektů, když tihnete spíše k reportaznimu stylu focení. U dortu je to to samé.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jste opravdovy profesional musite sledovat trendy, naslouchat pranim klientu, umet komunikovat a mit dokonaly vkus!!!
Odpovědět
Radši bych našla jinou cukrářku, aby pak na tebe pak nečekal krasavec plnej máslovejch šprkanečků :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
holka najdi si jinou! Cukrářek je. Najdi si takovou co je moderní a zná nové trendy. S tímhle budou akorát problémy a budeš otrávená z komunikace s ní. Neboj najdeš lepší a potom budeš moc ráda, že sis nenechala udělat dort ze kterého by si byla zklamaná.
Odpovědět
taky budeme mít naháče (mrkni ke mě do alba) a moje cukrářka byla naopak nadšená, když jsem přišla s tím, že chci tenhle typ dortu a ne s tunou marcipánu :-) Kdybys chtěla zkus se spojit s pí. Evou Liškovou, Dřísy... jestli to není pro tebe moc daleko.... ale co vím, jezdí za ní lidi z široka daleka :-)))
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu doporučují najít jinou cukrarku. Ta naše se nás nesnažila přesvědčit o vynikajících potahovanych dortech, které mimochodem pece bajecne, ale protože s nahacema nemá az takové zkušenosti, bylo to na výsledku znát. Chutnal dobře, ale vizuelne to bylo jedno velké zklamání - jediná věc, kterou bych z naší cele svatby změnila. Ono se zda, ze jde o jednoduchý dort, ale zrovna v tomto případě zdání sajra klame. Něco o tom vim, sama dost pecu...
Odpovědět
Než jsem šla k cukrářce, tak jsem jí poslala dort který bych chtěla. Napsala mi, že bohužel takové dorty nedělá, takže jsem si našla novou cukrářku. Hledej jinde, nemá cenu ji do toho nutit.
Odpovědět
Jedine, ceho bych se bala, ze naked cake nebude umet upect, kdyz to nedela. Ja nejsem cukrarka, mam tohle zprostredkovane, ale kdyz jsme to resili my, tak mi jedna cukrarka rikala, ze upect naked neni zadna sranda. Spodni korpus musi byt tezsi, krem hutnejsi, na posyp se pouziva specialni cukr.. Takze pokud tohle cukrarka bezne nepece a jeste spis vypada, ze se ji to moc nezda, tak asi nebude presne vedet jak na to. Nebala bych se, ze dort nebude chutnat, ale bala bych se, ze nedopadne podle obrazku a ze se treba zborti pred/behem hostiny. Takze za me - nasla bych nekoho jineho.
Odpovědět
Jeste jedna vec - bacha na ochutnavaci dorty - nejde o chut, ale to, ze to, ze se ji malicky dort povede neznamena, ze se ji povede i velky, ze vydrzi, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@modrokvet Ty mají už myslím na celé léto plno :) Jinak já jsem pro někoho jiného, může to být katastrofa!! Já naked cake chci přesně ze stejnách důvodů jako ty a nedivím se vůbec, že je teď tak populární :)
Odpovědět
@kiki288 Kiki, ze zvedavosti jsem mrkla na tvuj dort a moc se mi libi (nejsem ale zadny "odbornik" na nahace). Co na nem bylo presne spatne? zajimalo by me to :)
Odpovědět
@kiki288 Ty jo já taky na tom vašem dortu nevidím nic špatného. Co tedy mělo být jinak ? :-)
Odpovědět
@mybakery Když jste profesionál, tak hlavně si uveďte na webové stránky nějakou adresu, jméno a kontakt (ne pouze telefon). Zbytečně tak odrazujete zákazníky, když hned nezjistí kde sídlíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@wiki85 Ještě je tu možnost Dorty Mifa má je taky skvělé a působí ve Zruči nad Sázavou myslím, nebo pak Dorty od Martiny u nás v Havlíčkově Brodě :-)
Odpovědět
Hledala bych jinde, toto by mne odradilo.
Odpovědět
@wiki85 Dost tě chápu... my jsme od restaurace tak trochu tlačeni do jedné určité cukrárny. Plus je, že má dlouholetou tradici, vybraný typ dortu má opravdu skvělou chuť a je lehký, což je paráda! Problém ovšem je, že zamrzli někde v devadesátkách, všude jsou šlehačkové bobíky, růže z marcipánu, plastové stuhy, plastové ozdobné sloupky atd. Pro mě prostě šílenost! Moje představa je naprosto jednoduchého, decentního a elegantního dortu. Cukrárna mi tvrdí, že umí vše, ale fotky aktuálních dortů nemá. Když si vyberu jinou cukárnu, tak budeme platit restauraci poplatek za výběr vlastního dortu (cca 1500,-). Tak co teď? :-( Nechápu, že někdo dělá ještě takové ty klasické dorty, které nám dělala babička před 20 lety a o to víc nechápu, že je někdo vyžaduje! Prostě retro :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@coullie Za prvé měl vypadat jinak - tenší vrstvy piškotu, více promazané, ovoce nemělo být jen tak ledabyle položené, ale přichycené slabou vrstvou želatiny. Za druhé, což je důležitější byl dost suchý - právě těmi nevysokými piškotovými patry. I manžel, který jej vyzvedával pochopil, že je něco oproti tomu, co jsme chtěli, špatně...
Odpovědět
@svatbajanaahonza V tomhle případě bych se hlavně poohlédla po jiné restauraci...
Odpovědět
@tymothy No, tak budeme zase realisti... je duben, máme jistou představu úrovně restaurace, rozumnou dojezdovou vzádlenost... takže to je no way :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza :-D tak to je dobré peklíčko. Také mám ráda jednoduchost a eleganci, takže soucítím. A poptat se po recenzích jejich zákazníků, kteří si u nich objednávali něco "aktuálnějšího"? Třeba by si oni sami mohli od zákazníků, kterým takový dort vyráběli, požádat o foto jako zpětnou vazbu? Snad by se s tím dalo něco dělat, pokud dort chutná dle představ, je to dobrý začátek :-) Ten poplatek je dost vysoký, to bych asi nepřenesla přes srdce.
Odpovědět
Profilova fotka
@kiki288 Já ti docela rozumím, je takový nedotažený, trochu se bojím říct odfláklý. Kdyby nebyl usazen na stojanu, tak věřím, že vypadá úplně obyčejně, jako kdyby sis ho upekla doma k nedělnímu kafi. Vrstvy piškotu vypadají nejen moc silné, ale i nerovnoměrné a ani zdobení ovocem se bohužel moc nepovedlo. Takhle bych si asi také svatební dort nepředstavovala, chápu vaše zklamání :-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?