Recept na domácí svatební dort. Můžete doporučit?

Nemáte prosím někdo vyzkoušený a dobrý recept na svatební dort, ktrerý se dá upéct doma? Chtěli bychom ho s přítelem udělat ručně, né ho nechat péct někde v cukrárně :) Moc děkuji.
Odpovědět
Ahojky, já dělala dort pro bráchu na svatbu... uděláš klasický piškot nebo prostě korpus jak si zvyklá, pak jsem dělala krém ze šlehačky a mascarpone, potírala jsem pudinkovým krémem a potahovala domácím marcipánem, který nemá rád šlehačku pač se hned začne topit, proto ten pudinkový krém:)
Odpovědět
@petulkkab vypadá opravdu luxusně.... že bych to vyzkoušela taky sama? :-))) Poradíš mi prosím, jak udělat ten domácí marcipán?
Odpovědět
Kdekoliv na netu najdeš recept na mléčný marcipán:) já jsem ho dělala ze sušeného mléka, ztuženého tuku a moučkového cukru :) někdo tam ještě přidává bílky nebo mandlové aroma
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@petulkkab Dělali jste nějakou výztuhu, aby se patra nepropadla? Mám také v plánu udělat dort "podle svého" doma, ale bojím se, aby mi v teple nesesypal... Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@katja77 receptík na dobrý marcipán je tady http://dorty.artmama.cz/potahova-hmot... sama ji dělám a je asi nejlepší
Odpovědět
Profilova fotka
@irii výztuž u patrového dortu musí být, důležité je každé patro vychladit zvlášť než ho budeš skládat a jak je psáno výše, pokud plníš jiným než máslovým krémem a potahuješ marcipánem, tak musíš udělat tzv. mantinel z máslového krému - marcipán totiž nesnese tvaroh, šlehačku, jogurt apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm a ještě jedna odpověď - záleží na tom co máte s přítelem nejradši, podle toho se dá vždy nějaký receptík poskládat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ranixia Díky ua info! My bychom rádi nějaký tvarohovo-šlehačkový krém doplněný třeba o jahody, ale nevím, zda by takový krém dort "unesl". Přeci jen - 3 patra.... No a pak klasický kakaový piškot. Marcipán ani mít nemusíme. Jak by měl dort vypadat je vidět v mém albu. Mamka už to vzdala (netroufá si, takže jsem v tom sama....) Koukala jsem jak se dělají výztuhy, ale vypadá to strašně složitě.... http://www.wilton.cz/stavba-patrovych...
Odpovědět
@ranixia My už máme půl roku po svatbě, ale jinak děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm jejda, to jsem si nevšimla
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?