Pro kolik lidí dort?

Na oběd máme 25 lidí a pak na raut dorazí cca 40 kamarádů. Dort pro všechny by nás vyšel na docela dost peněz, proto se ptáme jestli je dort jen pro rodinu a večer na raut jen "zbytky" :-D a koláčky, minizákusky. Maminka nevěsty tvrdí, že dát za dort kolem 6000,- je moc peněz, ale ten co chceme nikdo snad ani levněji neupeče :-N Na fotce je ten náš dort, je z cukrárny Prague city cake, tam za něj chtějí mooc peněz, ale nám by stačil podobný jemu a bez kolibříků :-)
Odpovědět
Ahoj. Já bych dala jen pro rodinu pro těch 25 lidí. A navečr koláčky zákusky a jiné sladké. :) Krásný dort
Odpovědět
Máš opravdu nádherný dort! Nechala bych to, jak píšeš - dort pro rodinu a na večer už se kamarádi obejdou bez dortu (případně s jeho zbytkem) :-D My zveme kamarády až dva týdny po svatbě na víkendovou párty, takže dort určitě taky neochutnají.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že dort pro rodinu stačí:) A vzhledem k počtům sladkého si nemyslím, že by někdo moc reptal, že nedostal dort pak večer:)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud plánuješ dort jen pro rodinu, bude ti stačit 5 kg dortu - to vychází na 2 patra, takový jako je na obrázku by měl tak 14 kilo a to by pak vyšlo i pro kamarády na raut. Ale vybrali jste opravdu nádherný kousek :-)
Odpovědět
Ahojky, myslíte že stačí pro 30 lidí tak 5kg dortu? děkuji. :-)
Odpovědět
Zas aby se z dvoupatrovýho dortu lidi najedli...A do výslužek kousky dortu dávat nebudete? My budem mít 20 lidí,a budem mít dva 3patrový dorty,jeden 2 patrový,a asi 3 jednopatrový.
Odpovědět
Profilova fotka
Počítá se 150-200g dortu na osobu, takže 5kg dort by měl stačit . To budou ty 2 vetší patra nebo 3 male patra
Odpovědět
@88renca88 To je strašně velké množství, to vychází cca 1,5kg dortu na osobu ???
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít jeden 3 až 4 patrový a pak tak 5 jednopatrových a dvoupatrových menších mimo další sladkosti a minizákusky. Bude 50 - 60 lidí. Budeme ale ještě dávat blízkým sousedům po vsi a tak, takže určitě nezbyde...ono to chce vědět, co se případně udělá s tím zbytkem, aby člověk nemusel jíst další týden jen sladký :D
Odpovědět
Profilova fotka
my měli 8kg dort pro 42 lidí a snědlo se ho odhadem 5kg a zbytek se rozdělil druhý den... těch 8kg nám vyšlo na 2 patra
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že se klidně může udělat 3-4 patrový i pro takový počet hostů - prostě se zvolí menší průměry kruhu, pokud je vysněný 4 patrák.. Případně kvůli ceně obeslat cukrárny/ domácí cukrářky s fotkou a dotazem na cenu...
Odpovědět
My to máme jednoduché. Budeme mít cca 16cm pro 6 lidí. A zbytek bude mít každý svůj malý. :)
Odpovědět
Článek se načítá
@radkaja Tak ono se to nesní všechno na svatbě,my budeme lidem,kteří budou odcházet ze svatby,dávat krabičky s výslužkou,kam dáme kus dortu,a nějaké další cukroví.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, každý na svatbě by si měl vzít kousek dortu, že když to tak není, tak to přinese novomanželům smůlu a tomu, kdo si nevzal také :))) to tradice ( já je nemám ráda). Když je na svatbě hodně hostů a dort by byl obr, tak se dělá menší a ze stejných surovin buchta na plech a ta se potom nabízí, je to praktičtější a ekonomicky výhodnější.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsem tolik lidí na svatbě neměli, tak nevím, dohromady nás bylo 26 tušim a měli jsme jen dvoupatrový dort a ani tak se nesnědl celý, kolik tam bylo jídla... myslím, že stačí dát rodině a co zbyde tak at si rozdělí na rautu kamarádi... Jinak my měli štěstí a dort nás vyšel jen na 1 000kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?