Příchutě dortu

24. čvn 2020230

Prosím jaké jsou možnosti příchutí dortu. Korpus a jaké krémy. Svatba bude v červenci, takže nevím jaký krém bude nejlepší. 🙂

  • to je spíš otázka na cukrárnu nebo cukrářku, která dort bude dělat 🙂

  • třeba sestřenka měla čokoládový s malinama a ten byl výborý🙂

  • my měli čokoládovo-ořiškový korpus a krém z mascarpone s vanilkovou příchutí, byl neuvěřitelně dobrý 🙂

  • Sponzor fóra
  • korpus: vanilkový, čokoládový,pařížský, kakaový, kokosový, mramorový,citronový, mandlový, ořechový, mechový red velvet, mrkvový ...
    krémy například : vanilka, čokoláda ( lehká a těžká paříž),kokosový, mascarpone, citronový, limetkový, pistáciový, jahodový, malinový, černý rybíz, hruškový, vaječný koňak, straciatella, karamelový ( i s ořechovým krokantem), jogurtový, lesní směs, višňový, pomerančový,
    Záleží na Vaši cukrářce co bude moci nabídnout....

  • @katali0  Zašla bych přímo do cukrárny, tam by měli poradit a nabídnout. My jsme šli s tím, že máme představu, jak má dort vypadat, ale co se týká příchutí, nevěděli jsme. Cukrářka nám řekla, jaký mají výběr a nabídla ochutnávku. Nakonec jsme měli schwarzwaldský dort (čokoládový korpus, šlehačkový krém a višně) a byl naprosto úžasný 🙂

  • K těm příchutím a korpusum bych přidala ještě medovnik dobošku a punčák

  • My budeme mít čtyřpatrový a menší dvoupatrový a každé patro jiné: čokoládový, tvarohový s lesním ovocem, red velvet, mango, vanilka s nugátem a pistácie... Všechny jsme dostali na ochutnávce a byly dokonalé. Dort máme od annamagdalena.cz a myslim, ze lepe jsme vybrat nemohli 🙂

  • Měli jsme každé patro jinou příchuť - ořechové, makové a čokoládové. Makové patro chtěl manžel a bylo nejlepší.

  • tak my máme čoko - malinu, pak máme ještě jeden menší a to máme čoko - vanilka🙂 my jsme na to čokooo...mňam,,...

  • Mame,,krem s mascarpone a jahody, druhe patro coko pena a visne a treti patro pistaciovy.

  • Budeme mit red velvet a citronovy krem s mascarpone a cerstvymi pulkami jahod. Je to vyborne, svezi a ne moc sladke, takova letni prichut 🙂

  • Na léto je nejlepší lehký krém s mascarpone, ale samozřejmě každému chutná něco jiného.

  • My původně chtěli čokoládový korpus s malinovým krémem a po ochutnávce jsme kompletně otočili 🙂 Skončili jsme u limetkového korpusu (doporučuju - na léto je výborný, osvěžující) a krému z lesního ovoce.

  • My budeme mít svatební dort třípatrový - celkově bude lehký ovocno-šlehačkový: jedno patro pařížský krém+višňový krém; druhé patro smetanovo-jahodové a třetí patro pravděpodobně mix lesního ovoce, korpusy ještě nevím, ale k jahodovému asi světlý vanilkový a ke zbytku čokoládový.
    Plus budou dva dorty klasické piškotové krémové od mamky, ty budou primárně do výslužek, ale jsou v rodině dost oblíbené, takže si myslím, že leckdo si ho bude chtít dát už na hostině 🙂

    Jinak podle mě také záleží, jestli chceš na potažení dortu marcipán nebo ne. Mě osobně se třeba k marcipánovému dortu vůbec nehodí ovocné náplně, ale spíš něco "těžšího". Švagr měl loni medovníkový korpus plněný klasickým vanilkovým krémem a potaženo marcipánem a to ještě jakž takž ušlo, ale neumím si v tom představit třeba jahodovo-šlehačkový krém. Ale třeba je to jen můj subjektivní pocit jako člověka, který nesnáší marcipán...

  • jak vlastně chutná red velvet? já sice ochutnávku měla, ale tenhle jsem neochutnala....

  • Sponzor fóra
  • @sarkoc  Já třeba dělám dorty potažené mléčným marcipánem s tvarohovo-šlehačkovým krémem a s ovocem a dohromady to chutná úplně báječně. Ale není to pravý marcipán, ten nemám ráda, tak nevím jaké by to bylo s ním.

  • @krabikova  no....tezko rict 🙂 samotny red velvet korpus je podle me jen kakaove testo obarvene na hnedo-cerveno (vyvedte me z omylu, jestli se pletu?)...ale v kombinaci s tim mascarpone kremem to byla fakt bomba, ja nejsem vubec dortova a z maslovych kremu se mi obraci zaludek, ale tohle bylo vynikajici (i kdyz od te pani, ktera nam bude delat dort, mi na ochutnavce chutnaly i ty "klasicke" prichute, ktere jinak nemusim - proste kdyz se to dela poctive, tak nic nemuze byt spatne 🙂 ).

  • @sarkoc ono podle me hodne zalezi na druhu potahove hmoty: my jsme na ochutnavce dostali na zkuseni kousek praveho marcipanu, kousek mlecno-mandlove hmoty, kterou si vyrabi pimo ta cukrarna, a pak dve umele potahovky (Smartflex a jeste neco) a byl mezitim fakt obrovsky rozdil, marcipan a domaci potahovka vyborne, ty druhe dve umelotiny proste umele 😃. Ale nekdo jiny ma treba jine chute, tak je dobre ochutnat i ruzne druhy potahovek, my to puvodne vubec nechteli a nakonec jsme zjistili, ze to je jen o tom vybrat si, co se na to pouzije 🙂

  • Red velvet je korpus nejen s kakaem, ale s podmáslím, šlehaný s máslem... takže je vláčný, takový těžší , v kombinaci s mascarpone a ovocem je to luxus, který si dopřávám jen tak ke kafi... jako například teď k jarním svátkům 🙂

  • @izzybickerstaff  Ten red velvet s citronovým krémem... Taky o něm přemýšlím. Jaký byl? 🙂 Děkuji

  • my budeme mít polonaháč s masrcarpone, maliny a borůvky 🙂 kamarádka měli mrkvový s meruňkovou marmeládou a prý byl taky výborný 🙂

  • Ja jsem nam upekla dolni patro cokoladovy korpus a krem byl slehacka s oreo susenkami, prostredni bylo korpus a ruzovym sampanskym a jahodovy krem s bilou cokoladou a horni patro bylo sticky toffee korpus (vyborny koreneny s datlemi pro vlacnost) a karamelovym kremem. Svatba byla v cervnu pri 32°C, nic se jim nestalo.

  • My budeme mít mrkváč a čokoládový s tvarohovým krémem 🙂 Pěkně polonaháč s ovocem 🙂

Přidej příspěvek

    Nenašli jste co jste hledali?

    Hledat pouze v názvech témat
    Doporučení dodavatelé
    Svatební vína s vlastní etiketou
    Vlčnovské vdolečky jsou tradiční ručně dělané slovácké výrobky kulatého tvaru z jemného máslového převalovaného těsta.http://www.vlcnovske-vdolecky.cz
    Jsme malá cukrářská dílna v srdci Valašska.