Příchutě dortu

Profilova fotka
Prosím jaké jsou možnosti příchutí dortu. Korpus a jaké krémy. Svatba bude v červenci, takže nevím jaký krém bude nejlepší. :-)
Odpovědět
to je spíš otázka na cukrárnu nebo cukrářku, která dort bude dělat :)
Odpovědět
Profilova fotka
třeba sestřenka měla čokoládový s malinama a ten byl výborý:)
Odpovědět
my měli čokoládovo-ořiškový korpus a krém z mascarpone s vanilkovou příchutí, byl neuvěřitelně dobrý :)
Odpovědět
korpus: vanilkový, čokoládový,pařížský, kakaový, kokosový, mramorový,citronový, mandlový, ořechový, mechový red velvet, mrkvový ... krémy například : vanilka, čokoláda ( lehká a těžká paříž),kokosový, mascarpone, citronový, limetkový, pistáciový, jahodový, malinový, černý rybíz, hruškový, vaječný koňak, straciatella, karamelový ( i s ořechovým krokantem), jogurtový, lesní směs, višňový, pomerančový, Záleží na Vaši cukrářce co bude moci nabídnout....
Odpovědět
@katali0 Zašla bych přímo do cukrárny, tam by měli poradit a nabídnout. My jsme šli s tím, že máme představu, jak má dort vypadat, ale co se týká příchutí, nevěděli jsme. Cukrářka nám řekla, jaký mají výběr a nabídla ochutnávku. Nakonec jsme měli schwarzwaldský dort (čokoládový korpus, šlehačkový krém a višně) a byl naprosto úžasný :)
Odpovědět
K těm příchutím a korpusum bych přidala ještě medovnik dobošku a punčák
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít čtyřpatrový a menší dvoupatrový a každé patro jiné: čokoládový, tvarohový s lesním ovocem, red velvet, mango, vanilka s nugátem a pistácie... Všechny jsme dostali na ochutnávce a byly dokonalé. Dort máme od annamagdalena.cz a myslim, ze lepe jsme vybrat nemohli :)
Odpovědět
Měli jsme každé patro jinou příchuť - ořechové, makové a čokoládové. Makové patro chtěl manžel a bylo nejlepší.
Odpovědět
tak my máme čoko - malinu, pak máme ještě jeden menší a to máme čoko - vanilka:) my jsme na to čokooo...mňam,,...
Odpovědět
Mame,,krem s mascarpone a jahody, druhe patro coko pena a visne a treti patro pistaciovy.
Odpovědět
Budeme mit red velvet a citronovy krem s mascarpone a cerstvymi pulkami jahod. Je to vyborne, svezi a ne moc sladke, takova letni prichut :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na léto je nejlepší lehký krém s mascarpone, ale samozřejmě každému chutná něco jiného.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My původně chtěli čokoládový korpus s malinovým krémem a po ochutnávce jsme kompletně otočili :-) Skončili jsme u limetkového korpusu (doporučuju - na léto je výborný, osvěžující) a krému z lesního ovoce.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svatební dort třípatrový - celkově bude lehký ovocno-šlehačkový: jedno patro pařížský krém+višňový krém; druhé patro smetanovo-jahodové a třetí patro pravděpodobně mix lesního ovoce, korpusy ještě nevím, ale k jahodovému asi světlý vanilkový a ke zbytku čokoládový. Plus budou dva dorty klasické piškotové krémové od mamky, ty budou primárně do výslužek, ale jsou v rodině dost oblíbené, takže si myslím, že leckdo si ho bude chtít dát už na hostině :) Jinak podle mě také záleží, jestli chceš na potažení dortu marcipán nebo ne. Mě osobně se třeba k marcipánovému dortu vůbec nehodí ovocné náplně, ale spíš něco "těžšího". Švagr měl loni medovníkový korpus plněný klasickým vanilkovým krémem a potaženo marcipánem a to ještě jakž takž ušlo, ale neumím si v tom představit třeba jahodovo-šlehačkový krém. Ale třeba je to jen můj subjektivní pocit jako člověka, který nesnáší marcipán...
Odpovědět
Profilova fotka
jak vlastně chutná red velvet? já sice ochutnávku měla, ale tenhle jsem neochutnala....
Odpovědět
@sarkoc Já třeba dělám dorty potažené mléčným marcipánem s tvarohovo-šlehačkovým krémem a s ovocem a dohromady to chutná úplně báječně. Ale není to pravý marcipán, ten nemám ráda, tak nevím jaké by to bylo s ním.
Odpovědět
@krabikova no....tezko rict :-) samotny red velvet korpus je podle me jen kakaove testo obarvene na hnedo-cerveno (vyvedte me z omylu, jestli se pletu?)...ale v kombinaci s tim mascarpone kremem to byla fakt bomba, ja nejsem vubec dortova a z maslovych kremu se mi obraci zaludek, ale tohle bylo vynikajici (i kdyz od te pani, ktera nam bude delat dort, mi na ochutnavce chutnaly i ty "klasicke" prichute, ktere jinak nemusim - proste kdyz se to dela poctive, tak nic nemuze byt spatne :-) ).
Odpovědět
@sarkoc ono podle me hodne zalezi na druhu potahove hmoty: my jsme na ochutnavce dostali na zkuseni kousek praveho marcipanu, kousek mlecno-mandlove hmoty, kterou si vyrabi pimo ta cukrarna, a pak dve umele potahovky (Smartflex a jeste neco) a byl mezitim fakt obrovsky rozdil, marcipan a domaci potahovka vyborne, ty druhe dve umelotiny proste umele :-D. Ale nekdo jiny ma treba jine chute, tak je dobre ochutnat i ruzne druhy potahovek, my to puvodne vubec nechteli a nakonec jsme zjistili, ze to je jen o tom vybrat si, co se na to pouzije :-)
Odpovědět
Red velvet je korpus nejen s kakaem, ale s podmáslím, šlehaný s máslem... takže je vláčný, takový těžší , v kombinaci s mascarpone a ovocem je to luxus, který si dopřávám jen tak ke kafi... jako například teď k jarním svátkům :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
Profilova fotka
@izzybickerstaff Ten red velvet s citronovým krémem... Taky o něm přemýšlím. Jaký byl? 🙂 Děkuji
Odpovědět
my budeme mít polonaháč s masrcarpone, maliny a borůvky 🙂 kamarádka měli mrkvový s meruňkovou marmeládou a prý byl taky výborný 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem nam upekla dolni patro cokoladovy korpus a krem byl slehacka s oreo susenkami, prostredni bylo korpus a ruzovym sampanskym a jahodovy krem s bilou cokoladou a horni patro bylo sticky toffee korpus (vyborny koreneny s datlemi pro vlacnost) a karamelovym kremem. Svatba byla v cervnu pri 32°C, nic se jim nestalo.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít mrkváč a čokoládový s tvarohovým krémem 🙂 Pěkně polonaháč s ovocem 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?