Pečete si některá svatební dort sama?

Profilova fotka
Krásný den :-) Již dlouho před žádostí o ruku jsem tvrdila, že až to jednou přijde, dort si upeču sama - nemam ráda krémové ani máslové náplně, zato já, můj milý i všichni okolo zbožňujeme medovník. Upéct jeden kousek je časově nenáročné, do hodiny a půl komplet i s naplněním. Je mě jasné, že toho před svatbou bude hodně, ale i tak bych ráda zůstala u tohoto plánu - jen ozdobení bych volila nějakou potahovací hmotu, abych dortu dodala na ,,vznešenosti,, Jak to vidíte vy? Je to reálné a peče si některá z vás dort taky sama? P.S. Ani takto ozdobený by mi asi nevadil :-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslím že z medovníku se určitě taky dá udělat svatební dort :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si taky budu péct dort sama. Budu dělat s mascarpone a jahodama. Je lehký a rychle udělaný a hlavně ho máme všichni moc rádi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pajdalena taky nesnáším máslové krémy, a vyloženě nenávidím marcipán (z čehož obvykle jsou ty potahy), takže mám trovněž v plánu péct si sama, dokonce mám někde i dortovou kuchařku a je tam i zdobení a jak si je vyrobit, třeba ty čoko lístečky co máš na obrázku
Odpovědět
Profilova fotka
taky si budu pect dort sama plus pomuze mamka, ale hlavne ze vsude za to chteji majlant. A taky nemam rada marcipanove potahy.
Odpovědět
Profilova fotka
@anunek Čokoládové lístečky jsou v pohodě - využívam živých listů, trošky oleje, aby se čokoláda lépe sloupla a čokoládu na rozpuštění v pytlíčku, ale bojim se, že tim má šikovnost končí :) Ten medovník se mi jeví jako bezva nápad a i kdybych udělala dort ze 4 dávek, tak mě vyjde max. na 300kč, což je zlomek toho, za co se prodávají klasické dorty...
Odpovědět
Medovníky se dají nazdobit jednoduše a elegantně, já kdybych ho uměla, tak jsem pro ;-)
Odpovědět
@pajdalena Dortík ne-e ten si nechám dělat od jedné paní s tvarohovým krémem, protože máslové ráda nemám, ale budu si péct mini věnečky, mini kremrole....... A když si chce nevěsta upéct, proč ne. Jen do toho. :-) Umím péct dorty, ale na svatbičku už mi zabere ostatní pečení dost, takže dort nechám udělat jinde. Jen do toho. :-)
Odpovědět
@anunek Většina dortů je potažená potahovací hmotou, marcipánem jsou málo kdy. Už jen proto, že není bílý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xpila aha, no ale je to tomu dost podobný
Odpovědět
@anunek To bych právě neřekla. Je jich plno druhů a s marcipánem to nemá ani nic společného. Dělají třeba i čokoládové apod. A hlavně se s nimi mnohem líp pracuje.
Odpovědět
Profilova fotka
svatební medovník
Odpovědět
Profilova fotka
já si budu péct taky sama dort - taky to bude medovník :-) připravím si ho cca týden dopředu, potřebuje odležet :-) a počká hezky v ledničce, než ho sestavím, jen dvoupatrový. Zdobení bude jen pár kytiček jako je na obrázku výše, nahoru jen vytvarované otisky našich pohorek, které budou na oznámení :-) asi z marcipánu, sestra budoucího muže by asi neunesla, kdyby nebyl marcipán. Ale umělotiny z krámu nechci - vím co si do dortu dám a všichni co ho ochutnali říkali že mám lepší než cukrárny, že ten je suchej :-D takže za mě proč ne.
Odpovědět
Článek se načítá
@vetyver myslíš, že vydrží týden v ledničce? taky uvažuju, že bych si dort pekla sama, ale bojím se, že už tak toho budu mít hodně, ale kdyby to šlo už týden dopředu, tak to by byla super :-) medovník jsem kdysi taky dělala a byl skvělý, tak jen najít ten recept..jen se obávám, aby ten krém vydržel
Odpovědět
Profilova fotka
Lístečky se udělají úplně jednoduše...stačí lístky mahonie cesmínolisté...a čokoládová poleva Carla - ta s tím trpaslíkem...a už tam nemusíš přidávat ani olej, nic.jde to krásně sloupnout a vypadá to luxusně!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
určitě taky sama :)
Odpovědět
Profilova fotka
kdyby bylo třeba, ráda poradím :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si také dort chtěla péct sama, odjakživa, ale je tu prý pověra, že budeš mít uplakané děti, když si budeš péct. Tak jsem sehnala jinou nadšenkyni do pečení, a upeče nám krásný "naked cake", bez hmoty atd. Samo, je to "jen" pověra, ale ani mi to nevadí, už tak bude dost práce se vším ostatním :) Jasně, že je to individuální, že nemají všichni známou, kamarádku, co ráda peče, ale poptala se svědkyně a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem vymýšlela, jak to udělám se svatebním dortem, nakonec jsem vymyslela, že udělám medovníkové cupcakes, svatbu máme příští víkend, tak začnu teď o víkendu.Dozdobím to marcipánovými ozdobami a bude.Jsem zvědavá, jak se to povede.Jinka pověry, že budeme mít uplakané děti , nevěřím.Máme už dvě 3,5 let, tak máme snad uplakané období za sebou ;-)Přeji hodně štěstí s přípravami a už jen modrou oblohu bez kapek :-)
Odpovědět
@gabrieladolezalova Gabi tak ty jsi profík a rada od tebe by byla k nezaplacení....já chci taky péct sama ale zatím jsem dělala jen gramážově na 2x průřez a forma cca 25cm a podle tvého receptu byl vynikající, sice bez potahu ale sklidil chválu ale nevím kolik čeho použít na ty větší formy, od oka neumím přidávat
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 jak velkou formu máš namysli ? a které korpus jestli čokoládový, tak tam se množství upravuje dost těžko, na větší formu jedině udělat dvojnásobné množství a pak nalít tolik, kolik je potřeba :)) já to řeším třeba i tak, že mám od Tesacomy malinkou dortovou formu-má průměr asi 10cm :) tak co zbyde, to naliju do té maličkaté a udělám si z toho pak to nejvyšší patro dortu :) jinak třeba u ořechového nebo vanilkového to určitě upravit jde :)
Odpovědět
@gabrieladolezalova no zatím pořád zvažuju jak veliké jsou ty průměry u těch svatebních abych neměla moc obrovský dort a zvládla to :D, budu dělat asi jen jeden hlavní, ty dva "poděkování rodičm" péct nebudu Dělala jsem právě ten čokoládový s tím kefírem, ten teda je!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 ony se průměry dělají podle toho, jak velký musí dort být :)) děkovné nepočítám, ty se neporcují, ty se jen předají rodičům :) záleží, pro kolik lidí má dort být, podle toho se určí váha a podle váhy se pak vybírají průměry dortů :)) obecně počítám 200g na porci, je ale možné i 150g :) průměry mám zvážené hlavně kulaté...průměr 31cm včetně krému a potažení má kolem 5ti kg, průměr 26cm kolem 3kg, průměr 18cm kolem dvou a 10cm má do kilča :) počítám dort 2x proříznutý :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 bez potahu jsem nedělala, ale ta váha by měla být asi 2/3 ... počet porcí by měl být stejný :)
Odpovědět
Profilova fotka
spodni patro medovnik.... :D ale nevesta by pect sama nemela... tak treba at upece babicka :D kdyz si chcete delat sami.. a marcipan a potahovaci hmota je uplne neco jineho. ty hmoty maji ruzne prichute az uz tedy mandlovou,ale i ovocne a jsou malo sladke.....takze ideal treba na svatebacek.... ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
https://www.facebook.com/photo.php?fb... tady je několik typů jak medovník nazdobit. Jinak potahovacích hmot je nepřeberný množství a každá chutná jinak. Marcipánů je taky hodně druhů, je pravý marcipán a mléčný falešný s tím se pracuje mnohem lépe než s pravým, tyto ale nejsou čistě bílé, ovšem dají se vybělit. Pak jsou různé potahovací hmoty, některé jsou vhodné jen na potahování, některé jen na kytky apod. Ale tyhle bílé nemam ráda, protože chutnají hodně uměle. Krémy, no těch je taky strašně velké množství a nemusí být jen máslové, ovšem do medovníku se máslový dává a taky záleží na druhu použitého másla, pokud je to jen náhražka másla, tak nikdy chutnat dobře nebude. Potom jsou krémy šlehačkové, jogurtové, tvarohové, míchané a nastavované. Dobré jsou taky s mascarpone či jinými podobnými druhy sýrů a po sýru nejsou vůbec cítit. Dort si taky budu píct sama, to, že si nevěsta nemá péct atd. jsou jen pověry. Když to umím, tak nehodlám dávat peníze navíc pokud chci ušetřit. Každému chutná něco jiného a každá cukrářka peče jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já si dort pekla taky sama a byla jsem celkem spokojená :-) Sice jsem trochu neodhadla ten předsvatební fofr, tak jsem nestihla přsně takový, jaký jsem chtěla, ale nakonec to celkem dobře dopadlo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
:-D já zírám, co se tu strhlo kvůli potahovacím hmotám .... i když to už není marcipán, tak my tomu doma říkáme "slangově" marcipán ;-) a to že jsou různé druhy i různé příchutě je sice fajn a vypadá to moc krásně, ale stejně mi to nehutná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Obdivuju Vás, já umím péct dobré moučníky, ale vzhledově nejsou moc profi a svatební dort se stejně většinou ani nesmí, chci ho mít na stole na parádu. Na raut ale udělám domácí paštiku, všichni ji ode mě mají rádi a ženich si to přeje, tak si s tím tu práci dám :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Také jsem přemýšlela, že bych pekla sama. Zatím mám v plánu dvoupatrový cheesecake. Se zdobením si moc hlavu lámat nebudu. Každé patro ovázat stuhou a nahoru nějaké živé kytičky. Možná gerbery. Musím si to někdy cvičně vyzkoušet, jestli to bude ono :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?