Odzkoušený recept na svatební koláčky. Znáte něco?

Profilova fotka
V návalu svatební euforie se má matka rozhodla upéct svatební koláče, ale obáváme se, že nemáme vhodný recept. Najde se někdo, kdo poradí opravdu dobrý a vyzkoušený recept? Díky
Odpovědět
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_r...
Odpovědět
Profilova fotka
jestli chceš vyzkoušený a velmi dobrý recept na svatební koláčky.Děláme je dost často a jsou fakt moc dobré. Jen si zajdu pro kuchařku a napíšu ho.Dělali jsme je mojí kámošce na svatbu a všem moc chutnali. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
4 žloutky třít s 15 dkg krystalového cukru až se cukr rozpustí. 15 dkg másla rozpustit ve vodní lázni a vychladlé nalít do žloutků s cukrem přidat olej a vanilkový cukr. 1/2 l vlažného mléka, do toho kvasnice po vykynutí přidat do žloutků a zamíchat a trošku osolit. Pak přimíchat mouku 1/2 kg hladké a 1/2 kg polohrubé mouky. Na 1 kg mouky 1 kg tvarohu + žloutek a cukr. Nevím jak jste zvyklí dělat koláčky vy, ale my do vnitř dáváme tvaroh s rozinkama a nahoru švestkové povidla žloutek a posypku.
Odpovědět
Profilova fotka
kolik prosím toho oleje? díky
Odpovědět
Profilova fotka
promiň včera jsem to už nestihla.Toho oleje se tam dává trošku.Není tam přesná míra.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes jsme recept vyzkoušeli, mňam. Díky moc bakulo. ;-)
Odpovědět
bakula : prosímtě to ten tvaroh zamícháš do toho těsta..?? Nechápu jak dovnitř..??? Jsem docela na pečení levá..ale chtěla bych to pro legraci alespoň zkusit..třeba to zvládnu.. ;-) A jak pak děláš ten tvar..??? Normálně kuličku..rozplácnout..a důlek..??? Koukám..že jsi z Hodonína...a tam jsou holky na koláčky nejšikovnější.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten tvaroh dovnitř do koláčku, zabalit. Do těsta nepřimíchávat. Ano kuličku a rozplácnout, potřít žloutkem a posypka.
Odpovědět
granta : díky.. :-D :-D :-D no vidíte jaké jsem poleno, já bych to zamíchala do toho kynutého těsta...to by asi dopadlo.. :-D A nahoru nic, jen ta posypka..??? Nevypadá to pak chudě??
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, moje maminka je vyzkousela pres vikend a psala, ze jsou mooooc dobre. Jen je delala malinke a rikala, ze ji u toho tekly nervy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomela jsem podotknout, ze delala recept, ktery zde zanechala bakula :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Opravdu jsou moc dobré a dobře se s těstem pracovalo. Trhalo se minimálně. My dávali jen posypku nebo ještě pod ni povidla, obojí se moc dobré, ale tradiční svatební jsou prý bez povidel ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
tak já můžu vřele doporučit tenhle recept. Jsou skvělé a vydrží hodně dlouho....teda pokud Vás jedlíci nepředběhnou ;-) . Koláčky z másla mají tendenci tvrdnout a kazit se. Svatební koláčky od naší babičky 1 kg polohrubé mouky 2 vanilkové cukry 4 celá vejce 8 lžic mléka pokojové teploty 8 dkg droždí (2 kostky) 2 kostky 100% tuku (omega) špetka soli Z těsta uděláme asi 4 části a jednu hned zpracujeme, ostatní 3 dáme do lednice (nesmí vykynout). Tuk do těsta strouháme. Zpočátku je těsto tuhé a je nutné ho pořádně zpracovat. Z jedné dávky je asi 8 plechů. Nádivky Na 2 kg (mouky) tvarohová: 6-8 tvarohů (v celofánu, vaničkový se roztéká) mléko citrónová kůra vanilkový cukr, cukr krupice 5 žloutků (rozinky na ozdobu) Na 2 kg povidlová: 3 povidla v plastovém kelímku ( se švestkou) 8 lžic rumu citrónová kůra perník na zahuštění (mandle na ozdobu) Na 2 kg maková: 500g máku (mletého v sáčku), svaříme ho s 1 litrem mléka dokud se mléko nevy- vaří.Přidáme 20 dkg cukru, vanilku.Přidá- me povidla, aby nebyla směs moc sypká. Můžeme dát trochu skořice případně rumu. Já osobně miluju koláčky s hruškovými povidly a nebo taky ořechové, mňam x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky,jsem moc ráda, že vám koláčky chutnaly.Tady na kyjovsku se dává jen posypka, ale třeba na uherskobrodsku se pod ni dávají ještě povidla. :-) :-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Holky prosím o radu - kolik koláčků se peče na svatbu, když mám v plánu pozvat tak 20-22 osob (sladký stejně asi jíst nebudou) + něco do výslužek lidem, co nezveme (sousedi atd.)? Počítá se to nějak na osobu?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarkar Ahoj. Koláčky jedině a pouze počet kusů na osobu. Jinak se totiž ničeho nedopočítáš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Recept na svatební koláčky hanakniha • Navrhni do "Vybrali jsme" Zpět na přehled Potřebujeme: (na cca 250 ks. pidi velikosti - 8 plechů) 750 g pol. mouky 250 g hl. mouky OO 6 velkých žloutků 500 g změklého másla 100 g změklého sádla (kvůli křehkosti) 2 kostky kvasnic 30 g cukru krupice 250 ml mléka ----------------------- 1/4 kostky rozpuštěného másla a deci rumu na potírání 1/4 l moučkového cukru a 3 van. cukry na obalování ------------------------- Náplně: tvarohová 2 buřtíky po 250 g Madeta tvaroh na peční 1 celé vejce 2 cm měkkého másla 4 lžíce cukru citronová kůra ------------------------------------ ořechová: 2 deci vlašských ořechů - rozsekat v mixéru na padrť 20 piškotů na drobečky kousek másla (1 cm) 3 lžíce cukru 1 bílek --------------------------------------- povidlová: 1,5 deci domácích švestkových povidel 3 lžíce rumu 3 lžíce piškotových drobečků -------------------------------------- Do menší mísy si odvážíme mouky, cukr a špetku soli. V druhé větší míse našleháme tuky a žloutky do pěny. Ve třetí nádobě rozmícháme kvasnice se studeným mlékem. Do tukové nádoby přisypeme mouky, vlijeme kvasnicové mléko a hňácačem uhňácáme v těsto - 5 minut. Nedáváme kynout!!! ------------------------------------------------ Odebereme část těsta, kterou budeme zpracovávat. Zbytek dáme do ledničky. Na vázané šátečky - vyválíme placku 3 mm silnou, rádýlkem uděláme čtverečky 2,5 x 2,5 nebo jak se nám to povede :-) Do silného pytlíku si dáme umíchaný tvaroh, ušmikneme roh a děláme na těsto pupíky náplně, spojujeme rohy proti rohům a přendáme na plech s papírem. Pečeme do růžova při 190 st. Ještě horké máčíme nebo potíráme směsí teplého másla s rumem a obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem a snažíme se to všechno nesníst. Tyhle koláčky jsme měli jak na svatbu, kdy jsme měli na oběd a výslužky 20 lidí a pekli jmse to ze 4 dávek, tak potom na párty s přáteli (opět ze 4 dávek)- kde bylo asi 90 lidí, výslužky jsme nedávali a těch cca 1000 koláčků zmizelo asi za dvě hodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@karol_v Ahoj, díky. A prosím tě, kolik se těch koláčků cca počítá? Já vůbec nevím :-| Máme cca 30 os na svatbu a pak jen pár lidí který nebudou na svatbě ale koláčky dáme, ale to se dává tuším tak 10 ks do jednoho toho papírovýho košíčku...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@hanakniha Skoro před 4mi lety jsem tyhle koláčky dělala na svatbu a samozřejmě jsem ztratila recept. Teď už hoédinu hledám na netu, protože je moc chci udělat a našla jsem! Děkuji moc!!! :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?