Naked cake jako svatebni dort?

Profilova fotka
Ahoj nevesty, mate nektera zkusenost s dortem "naked cake" jako svatebnim dortem? Ja o nem docela dost uvazuju. Mam rada jednoduchost, nejsem moc na sladke a kdyz uz, tak predevsim na svezi a cerstve suroviny. Navic naprosto nenavidim marcipan! :-) Premyslela jsem o dortu s cokoladovymi tycinkami, ale tam je jen cena za tycinky 1500 Kc, navic kdyz jsem byla na oslave kamaradky, ktera mela dort s temi tycinkami, tak kazdy snedl ke sve porci jen 2-3 tycinky a spousta jich pak byla k vyhozeni :-/ Nekterym se tento styl dortu (viz foto) asi bude zdat moc jednoduchy, ale budu rada za jakykoliv koment ... Dekuji! :-)
Odpovědět
1
2
@wyxi28 Ahoj, me ho cukrarka nedoporucila z duvodu toho, ze pokud bude teplo, tak se muze zbortit, jelikoz ho nic nedrzi, vis, jako ze se roztece ten krem. :-)
Odpovědět
Na obrázku to vypadá moc hezky, ale vycházej z toho kdy a kde budeš mít svatbu a jak bude dost skladován a jak dlouho bude kde vystaven, aby z toho za chvíli nebyly rozjeté placky :-S Argumentu, že nemáš ráda sladké a marcipán rozumím, ale dort vybíráš nejen pro sebe, ale i pro hosty a věř, že jako nevěsta ho sníš skoro nejméně =-) přece jen nervy a stažený žaludek..... více si ho užijí hosté
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho určitě jako svatební dort chci. Několikrát jsem ho dělala i doma, jednou dokonce 2 patrový a naprosto bez problémů držel a to nejsem žádný cukrář. :-) Dokonce mě překvapuje, že se naked dorty prý rozjíždějí nebo roztéká krém, protože mě se to fakt nikdy nestalo a to byl venku z lednice při oslavě i několik hodin. Takže jestli jsem neroztékající a držící dort zvládla já, tak bych se dortu od cukrářky vůbec nebála a šla bych do něj. Tyhle dorty jsou pro mě ty nejhezčí jak na tom není marcipán ani fondán, takže tě úplně chápu. :-)
Odpovědět
My jsme ho měli. Neznám nikoho, kdo by měl marcipán nějak extrémně rád a nám se tenhle dort hrozně líbil. Stejně dort stál na stole jen v čase oběda, pak se dal do ledničky a vytáhl až na krájení.....Navíc měl velký úspěch (hlavně ten rybíz u dvouletého synovce :) )
Odpovědět
Já jsem si takový, ale samozřejmě malý, dělala pro rodinku ke kávičce. Byl super, ale druhý den je ten korpus oschlý. Jestli ti jej bude někdo dělat den předem, tak ti ten piškot oschne taky a pak bych nechtěla vidět ty obličeje hostů, že dostali okoralý dort. Myslím, že aspoň omazaný by byl lepší. Jako třeba tady.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, moc dekuji za vase komenty! :-) @roozenka Treba fakt, ze se rozteka me vubec nenapadl! :-) Na druhou stranu ho nepotrebuju mit na stole, staci, kdyz ho prinesou na nakrojeni s zenichem a pak ho rozporcujou cisnici sami :-))) @subsomi Jinak vim, ze spousta lidi ma marcipan rada, ale ja mam tak nejak k marcipanu naprosty odpor, tak i kdyz by si mozna nekteri hoste dali, tak budou mit smulu :-D :-) @limda - to jsem rada, ze nejsem sama :-) Snazim se pripravit jednoduchy vintage styl svatby a tenhle styl dortu se mi jednoduse moc libi :-) No snad to vyjde a uplne se nerozpadne. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@handangervidda jeee, tan je moc krasny! :-) V jednoduchosti je proste krasa! :-) @filona Dekuji za tip - zkusim zjistit, jestli je moznost, aby mi dort udelali az v den svatby rano :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se ty dorty líbí moc! Pokud nebude ten dort cely den venku na slunku ve 30 stupních, tak to určo nebude problém
Odpovědět
@wyxi28 Díky moc :) Každopádně nám ten dort dělala švagrová den předem(ovoce až na místě) a neoschl vůbec. On ten korpus spíš nasákne vlhkost z toho krému.
Odpovědět
Profilova fotka
@wyxi28 Já myslím, že by se určitě rozpadnout nemusel. Jinak s tím osycháním... mě se právě stalo totéž co píše @handangervidda že korpus naopak "nasáknul" trochu toho krému. Já dokonce radši dorty až druhý nebo třetí den po udělání, protože mám ráda, že se tak proleží, ale to už je asi individuální záležitost a je to na každým :-) A k jednoduché svatbě to půjde bezvadně. Já bych ráda nějakou zahradní svatbu, tak myslím, že to k tomu půjde taky dobře. :-)
Odpovědět
@handangervidda vypada nadherne
Odpovědět
@wyxi28 Taky se mi marcipan prici, ble a zkousim to nejak obejit. :-) Zatim mame v lazoze fondan. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, taky ho budu mít, a pokud se bojíš, že se ti rozjede, at ti ho cukrarka zpevní (zapíchne do nej 2-3 vidlice, tyče, a bude držet). jinak ty dorty, co jsou na svatby populárni, se spis potahujou fondanem, nez marcipanem. ale taky do něj jdu, je super! budu ho mít - cokoladovej korpus a rybízový krém, letní, svěží, moc se těším.
Odpovědět
@roozenka Zuzka Dvořáková má boooožžžžžííííí fondán:-) Byly jsme se segrou na ochutnávce, mňamka.
Odpovědět
@viki83 Od ni budeme mit makronky, ty jsou famozni. Dort budeme mit od cukrarky, ktera neni cukrarka, ale ucitelka anglictiny, ale vydal auz knizku. :-) A ty jeji veci, to je proste epic. :-)
Odpovědět
Mi budeme mít od Lucie Průšové, doporučuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 ahoj, diky za dalsi super tip - zpevneni, super napad!:-) Pro me je marcipan i fondan to same - bleee :-)
Odpovědět
@limda záleží i na krému.... ;-)
Odpovědět
@wyxi28 Já teda marcipán miluju, ale naked cakes mi přijdou fantastické. A pokud budete mít svatbu ve vintage stylu, tak by se potažený dort k tomu tolik nehodil, jako naked cake :) Podle mě rady holek tady jsou super, takže to bych brala v potaz, ale jinak jsem pro každou osobnější věc, ať pak nevypadají svatby jak přes kopírák. My třeba budeme mít tzv. croquembouche (viz foto)...obvykle se dělá ve tvaru pyramidy, my ho budeme mít ve tvaru klasického dortu. Je to něco výtečného a věřím tomu, že čeští svatebčané rádi ochutnají i něco jiného než pořád ty samé svatební dorty ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 ahoj, teda o croquenbouche jsem jeste neslysela, ale vypada moc zajimave! Hned si jdu vygooglit co to je:-) Jinak ja taky doufam, ze lide radi zkusi neco trochu jineho, ale trochu se obavam, ze u nas (Ostravsko) si na zmeny moc nepotrpi a nekteri budou trochu breptat - neni svickova, nejsou kolace, dort je nahaty...:-) Drzim palce at se u vas vse libi:-)
Odpovědět
@simone5 kdo ti ho udělá? Já jsem chtěla croquembouche taky, ale nenašla jsem nikoho, kdo by ho pripravil.
Odpovědět
@roozenka jo, makronky nám dávala taky ochutnat, ale to už bysme tam měli moc sladkýho...
Odpovědět
@viki83 A co vsechno budete mit? My to take zkrouhneme na minimum. :-)
Odpovědět
@wyxi28 Já jsem ze smíšené rodiny, takže proto ty vlivy ze zahraničí :) Croquembouche je tradiční francouzský svatební dort, ale teď už se ani ve Francii moc nedělá. Jenže je to taková dobrota, že jsme věděli hned, že to chceme, je to něco vynikajícího! Rodiče snoubence jsou v pohodě, oni to mají taky rádi, stejně tak všichni naši přátelé, ale jsem docela zvědavá na prarodiče přítele :-D I kvůli nim jsme se rozhodli, že to radši dáme do tvaru klasického dortu, protože pyramidu by asi nepochopili a ještě by si mysleli, že to je něco z Egypta :-D No znáte ty řeči prarodičů, že jakmile není svíčková s pěti a máslový dort s kytičkama, hned vás začnou pomlouvat, že si na něco hrajete 8-( Ale na to si člověk prostě musí připravit, takže být tebou, jdu do naked caku a případným reptalům se budu smát 8-) Přeci si nenecháme zkazit svatbu tím, že se někomu nelíbí, že to není to, na co je zvyklý :-p
Odpovědět
@h_p Chápu, my jsme taky dlouho nemohli nikoho najít a nakonec jediný, kdo ho dělá, je francouzská cukrárna St Tropez v Praze (www tečka cukrarnatropez tečka cézet). Majitelem je Francouz, stejně jako mistr cukrář, který má fakt ruce ze zlata. Mohli jsme si vymyslet jakýkoli tvar: klasickou pyramidu, ale třeba i dort ve tvaru nevěsty a ženicha nebo cokoli jiného (my chtěli tvar svatebního dortu, tzn. kruhový třípatrový). A pokud máte nějaké téma svatby, zahrne to do toho taky, takže nám třeba udělá z marcipánu kytičky, co budu mít ve svatební kytici :-) Jinak ceny jsou dražší, ale ne úplně nejvíc. My budeme mít dort pro 50 lidí za 5 400 Kč. Klidně tam zajděte, ještě není pozdě ;-) A dej pak vědět, jestli jste se pro něj taky rozhodli! Budu ráda, když nás bude víc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1adriana1 Tak samozřejmě. Já si už nějaký pátek dorty peču, i když jen pro sebe a rodinu, takže už vím jaký krém mi s čím a do čeho jde. Ale předpokládám, že kdyby naked cake dělala cukrářka, tak bude vědět taky a neprskne tam něco, co teče. ;-)
Odpovědět
U nás byly taky řeči, ale ze strany tchýně, když ji švagrová po nátlaku popsala, jak ten dort bude vypadat. A pak byly řeči na dorty pro rodiče, ale obojí bylo moc dobré a to je asi nejdůležitější :)
Odpovědět
@handangervidda moc hezkej :-) taky počítám s komentářem, ale nám se líbí, a jak říkáš, záleží na chuti...ty fondánový a marcipánový mě osobně připadají moc sladké, jsou jen na efekt, ne moc na chuť...zatím jsem ochutnala 4 takové dorty na svatbách, a nic moc....samozřejmě záleží na cukráři, ale sladké jsou všechny příšerně, tomu se ani nejlepší cukrář neubrání.
Odpovědět
@roozenka 1x dvoupatrový dort pro cca 40-45 lidí od Zuzky Dvořákové, 400 ks svatebních koláčků - ty jsem původně nechtěla, ale majitel statku nám je dal ochutnat a jsou vynikající, jsou to náplně nastříknutý na kolečko a je to moc dobrý, a pak 2 ks jednopatrových ovocných dortů, kdyby někdo nechtěl vynikající svatební
Odpovědět
@viki83 Huste, tak to mae pekny vyber. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?