"Naked cake" aneb co vy na to?

Milé budoucí nevěsty, mladé paní, co říkáte na horkou novinku a prudce módní věc "naked cake"? Líbí? Nelíbí? Pro ty, co o tom slyší poprvé přidávám odkaz: https://www.google.cz/search?hl=cs&si... Jedná se vlastně o "nahatý" dort bez polevy.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Docela vtipné, proč ne? Trochu návrat ke kořenům ;-) Jenom je asi potřeba sehnat někoho, kdo by to uměl udělat opravdu profesionálně, aby to takhle super vypadalo. Obávám se, že v našich krajích se potahem a zdobením dortu často leccos maskuje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Koneckonců proč ne :-) Třeba tyhle se mi moc líbí..
Odpovědět
Profilova fotka
moc se mi líbí... uvažovala jsem o něm týden před svatbou, když jsme nevěděli, jestli seženeme tyčinky čokoládové. Kdybych se znovu vdávala, jdu do toho.
Odpovědět
Profilova fotka
U tohoto typu dortu mam problem s tim, ze vetsinou na mne spis pusobi upatlane :-/ nevim jestli je to tim, ze ho u nas jeste tolik cukraru neumi hezky udelat a nebo to vzdy bylo zpusobeno spatnou manipulaci.. je totiz naprosto neprakticky na prevazeni, pri kterem se vetsinou patro posune, teplem se napln stlaci a vyjede ven, pak to ani nejde hezky krajet, pokud neni hodne vychlazeny nebo spis az lehce zmrazeny.. ja bych to asi jako svatebni dort neriskovala, jedine pokud by ho cukrarka vytvarela az v miste a v den svatby.. a nebo bych zvolila takhle udelane jednoporcove minidortiky :-) sama neumim pracovat s potahovymi hmotami ani mi moc nejde zdobeni, takze moje domaci dorty vetsinou vypadaji prave takhle nahate :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg ty jo, ja te malem nepoznala (jako že jsem myslela, že jsi někdo jiný s podobným nickem)... sis dala fotku na profil? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n jj :-D jsem si rikala ze kdyz uz tady travim tolik casu tak uz bych si mohla chodit ksichtik do avataru
Odpovědět
já teda holky nakonec budu mít asi ombre cake :)) ten se mi líbí víc :))
Odpovědět
Profilova fotka
Po naší zkušenosti s rozteklým marcipánem bych takový dort uvítala :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Já přesně tenhle typ dortu chci.... vzhledem k tomu, že z každého dortu ten marcipán nebo fondán s mužem seškrabáváme, tak je pro nás tohle ideální. Sama takové dorty doma dělám a moc se mi to líbí :-)
Odpovědět
co je na tom za prudce modniho? neni to spis o sikovnem cukrari? udelat hnusny dort a potahnout ho marcipanem umi kazdy.. udelat tohle pekne je umeni. a pokud nechces na dortu marcipan jako my tak ti moc jineho nezbyva nez hledat v podobnych vodach :-) :-)
Odpovědět
@talidai Neřekla bych, že to je novinka této doby, nahé dorty se dělají už dlouho. :-) Pokud je kvalitně udělaný a je v něm dáno cukrářské srdíčko, tak je to krása. Takové umění se nesmí odfláknout.
Odpovědět
tak se omlouvám všem :D pro mne je to novinka :D viděla jsem o poprvé minulý týden ;)
Odpovědět
Článek se načítá
@talidai Nikdo nemůže vědět vše. :-) Ale jak tady už bylo psáno. Pokud je to děláno člověkem, který do toho dává srdíčko, tak je to nádhera. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně budeme mít takový! Chtěla bych jej upéct sama, v albu mám ty, kterým bych se chtěla přiblížit :-)
Odpovědět
jsou moc hezké a nejsou tuctové :-) taky o něm uvažuju, svatba bude v létě a venku, takže to bude i praktičtější :-) snad to někde budou umět takhle hezky upéct..
Odpovědět
novinka to není a určitě záleží na cukrářce nebo šikovnosti,aby nebyl dort upatlaný... :D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Jsou hezké,ale já bych ho nechtěla.
Odpovědět
já bych ho hrozně chtěla, ale nastávající je bohužel proti ]-(
Odpovědět
@kamelie123 Ten ovocny je super.. Kde by mi takovy dortik udelali??
Odpovědět
Já nevím ,ale nebudou ty okraje oschlé .Vzhledem k tomu že dort budou asi dělat ve čtvrtek a jíst se bude až v sobotu?Toho by jsem se bála
Odpovědět
Líbí :-) klidně bych do toho šla také, ale nehodí se to k designu naší svatby. Zajímavé, originální...
Odpovědět
Profilova fotka
@domajsek urcite Zuzka Dvořáková z domacich laskomin
Odpovědět
@kamelie123 A odkud je??
Odpovědět
Profilova fotka
@domajsek Zuzana Dvořáková dělá krásné (nejen naked) dorty, je z Prahy. Ale obávám se, že Vaše místo svatby je možná až příliš daleko na případný převoz...Ale za zeptání nic nedáte.
Odpovědět
Profilova fotka
Z Prahy Suchdola.
Odpovědět
Profilova fotka
Když je ten dort pořadne nachlazený, tak to urcitě není problem, ale musi se dělat idelaně večer před svatbou, aby byl krásně čerstvý a pak jen rano dozdobit, aby bylo ovoce fresh. Ale mam ho moc ráda. Dělala jsem tenhle a je v zásadě hodně jednoduchý, jen si musi člověk dat pozor na to upatlaní a pěkné rozkrojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, milé (budoucí) nevěsty, pouze doplním postřeh z naší cukrárny. Jde vskutku o jeden z trendů poslední doby, ale jak jste samy poznamenaly nic objevného na tom není:) Na svatby a jiné akce tento typ dortu doporučujeme zákazníkům, které tipujeme na to, že by se jim něco podobného mohlo líbit. Zatím ale jasně převládají dorty potažené. Z vlastní zkušenosti bych upozornila na to, že opravdu musí jít o perfektní zpracování, protože "lajdácky" se dort jenom tváří. Za potah už se nic neschová a ani nepomůže doladit celkovou chuť dortu. Právě naopak, první i druhé housle zde hrají piškot s náplní a tak bych doporučovala vyzkoušet ověřeného dodavatele a mít jistotu...V nejhorším případě můžete skončit se suchým, opatlaným výtvorem, ze kterého budete jenom smutná. Každopádně za nás mají ale naked cakes palec nahoru.
Odpovědět
Profilova fotka
@kavarna_split Cukrářka, která by nám měla svatební dort péci nád od tohoto typu odrazuje - prý piškot okorává a osychá, po delší době tvrdne a není pak ani hezký ani dobrý. A nám se tak moc líbí. Potahovou hmotu ani marcipán nechceme, těžké máslové krémy taky nemusíme, tak už nám pak zbývá asi jenom čokoláda...
Odpovědět
Profilova fotka
Dělala jsem v poslední době red velvet s krémem z mascarpone. Když se udělá den předem a kvalitní krém, kterým se korpus zvláční tak by další 2 dny měl být výtečný. Doporučuji ho právě párům které chtějí lehčí dort bez potahové hmoty 😉
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?