Může si nevěsta sama balit koláče?

Profilova fotka
Zrovna doma řešíme, jestli může nevěsta sama sobě balit koláče , které před svatbou rozváží, vloni když se vdávala kamarádka, tak koláče nebalila, že prý to přináší smůlu .... nevíte někdo něco o tomhle zvyku ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Něvěsta by koláče neměla hlavně péct, protože by si do nich mohla zapéct štěstí :) žádnou pověru či zvyk o jejich balení jsem ale nikdy neslyšela
Odpovědět
Profilova fotka
Přidávám se k petass, taky si myslím, že si je balit může...já si je určo budu balit sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já je taky balila sama, tedy manžel asistoval. Jedině já měla přehled, komu kolik koláčů dáváme, takže to bylo nejlehčí řešení.
Odpovědět
já myslím, že nevěsta může sama snad všechno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kolače budu balit sama než někomu vysvětlovat kolik a pro koho :-D péct by jsi je neměla ale balit myslím že to je jedno
Odpovědět
Tak tahle pověra právě začala vést v mém soukromém seznamu nesmyslných pověr, právě přeskočila ty o počasí a perlách, to neuvěřitelné, co lidi nevymyslí za blbosti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já si je právě taky chci balit sama, ale řeklo mi to pár lidí z rodiny, já na pověry nevěřím, ani těch svatebních moc neznám, tak mě jenom zajímalo, jestli se to fakt někdy tradovalo ... :-)
Odpovědět
Ahoj, já jsem taky koláčky balila sama. Pomáhala mi moje mamča a tenkrát budoucí tchýně, ale jak už tydy padlo, jen já jsem věděla komu a kolik :-) Pak jsou jen zbytečné zmatky... Určitě bych se pověr nebála ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už tu bylo řečeno, taky neznám žádné pověry o tom, že by nevěsta neměla balit koláče, ale jen o tom, že by je neměla péct. Podle pověr by pak měla ubrečené a zlobivé děti. Já jsem se ale na pečení koláčů těšila a nenechala jsem si to mamkou a babičkou vymluvit a normálně jsem pekla s nima a dalšími pomocnicemi:-) Už vidím, jak ony by pekly a já bych tam jen stála a koukala na ně. Navíc, když se peklo z nějakých 6 kil mouky nebo kolik, což jsou min. 3 nebo 4 tisíce koláčků.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás se říká, že by nevěsta neměla zadělávat těsto na koláče. Ostatní není problém. Když se těsto dělá, nevěsta může vařit kafe ostatním ;-) , chystat náplně apod. a pak už může všechno :-)
Odpovědět
Tak u nás, že je nevěsta nesmí plést, že by si zapletla štěstí....ale taky jsem na to nedbala, protože přeci nenechám dělat ostatní s tím, že se budu dívat. I tak jsme nad nimi strávili celý den....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?