Musí dostat svatebčané svatební dort nebo stačí zákusky?

Zajímalo by mě, protože budeme mit cca 76 hostu jestli to nemůžeme vyřešit tak, že si se snoubencem koupíme pekný dvoupatrovy dort rozkrajeme ho a schováme a hostum nedame na talířky dva druhy zákusků? Je to možné nebo musí každý dostat i dort?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My máme dort jen pro ty co jsou na oběd (cca 20lidí) a zbytek bude mít jen zákusky
Odpovědět
Profilova fotka
@jarai udělejte to, jak uznáte za vhodné....neřešte, co by se mělo..... Pokud chcete koupit zákusky - kupte... myslím, že hostům to bude uplně jedno :-)
Odpovědět
@jarai nepochopila jsem na co si budete kupovat dort, který rozkrájíte a schováte? zákusky aspoň u nás se dávají na talíře na stoly, stejně jako koláčky a každý si bere kdy chce a kolik chce :-)
Odpovědět
myslela jsem to tak, že jako tradici krájení dortu, to chci, ale ten dort nevyjde pro všechny, tak jsem myslela, že dort sníme pak v nedeli jak pozveme rodinu a hostum dame zakusky.
Odpovědět
to mi přijde osobně zvláštní ... to jim ho jako ukážete a pak řeknete, že jim ochutnat nedáte a zase ho odnesete s tím, že tam mají přece zákusky??? nevím no, já bych se asi hanbou propadla :-D ale záleží samozřejmě na vás ...
Odpovědět
Profilova fotka
bez dortů, holubů a fotek v gumákách je svatba neplatná :-D :-D :-D
Odpovědět
@jarai tak si ten dort nechte pro rodinu na neděli a na svatbě s ním vůbec "nestrašte" :-D byla jsem kamarádce na svatbě, ta dort neměla nikdo se po něm nepídil, všichni to přežili i bez krájení dortu (jakási novodobá tradice)
Odpovědět
nemyslím si ale že vás zákusky pro tolik lidí vyjdou levněji než dort :-D :-D zéleží tedy na zákuskách,ale u nás mají všichni rádi takové ty ovocňáky,a ten stojí jak kde od 35-45/ks tak to by mě vyšlo dráž než ten dort....
Odpovědět
Také jsme řešili zda zákusky ano či ne. Nakonec jsme se se rozhodli pro větší dort a malé svatební koláčky (takové ty opravdu malinkaté cca 1 cm velké) a již žádné zákusky. K dortu se mimo jiné váže tradice, že by všichni hosté měli ochutnat svatební dort, protože to přinese novomanželům štěstí. A nevěsta by si svatební dort neměla péct sama, protože to přináší neštěstí.
Odpovědět
my budeme mít dvoupatrový, který se rozkrájí a bude mít cca 35 porcí, nabídne se hlavně rodině a pak budeme mít ještě 2 jednopatrové a ty doufám taky padnou, bude nás asi 60 + děti...
Odpovědět
@jarai Nebo je ještě varianta si nechat udělat úplně maličký dortík, říká se mu "batul" (teda u nás v cukrárně ho tak nazývají).. A ten si symbolicky rozkrojit.. My měli svatební dort, hned po obědě, takže ho jedli ti, co byli na oběd (cca 25 lidí), kamarádi, kteří dorazili odpoledne už měli klasický raut, kde bylo slané a zákusky...
Odpovědět
No, rozkrájet dort a pak ho nikomu nedat mi přijde divný. Klidně dort nedávat a dát jen zákusky, ale nedělat jim chutě na dort, když ho nedostanou.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nebo objednat min zakusku? a dort vsem?
Odpovědět
Profilova fotka
@jarai My právě taky přemýšlíme jak to uděláme... dorty určitě budem mít na stole, ale nevíme jestli svatební dort krájet či ne... protože ze zkušeností mých kamarádek, které dort rozkrojily a jedly ho jen děti (takže cca 5 porcí) a nikdo další nechtěl, protože zákusků a koláčků bylo na stolech plno... takže zvažujem, že dort bude na stole, a proste potom se odloží někam stranou a žádné krájení apod. se konat nebude... A dort si dáme v neděli s rodinou. Samozřejme se muze vsechno zmenit ještě, ale zatím to máme vymyšleno asi takto.
Odpovědět
To bude strašně divné, když uděláš divadlo se slavnostním krájením dortu a pak ho necháš někam odnést, aniž by ho kdokoliv ochutnal... Chápu to správně, že budeš mít hostinu, kde bude od začátku, tj. asi od oběda, všech 76 hostů? Nechala bych pak udělat větší dort, aby se kousek dostal na každého, a pak menší počet zákusků na raut nebo na stoly či jak to budete mít organizované... Jak už někdo psal výš, myslím, že tě to vyjde i levněji. Beztak tady často čtu, že hodně sladkého po hostině zbyde, my taky ještě zamrazovali milion cukroví, co babičky a maminky prostě nutně musely péct / objednávat, navíc v tom horku co bylo se některé zákusky s krémem a ovocem kazily před očima.
Odpovědět
Taky mi to prijdeu trosku zvlastni, ja uprimne bych na ten dort mela dost chut a pak koukat, ze ho nakrajite a nerozdate.. :-) no nevim.... @zoufala_nevesta
Odpovědět
@jarai můžete mít kromě hlavního dortu i vedlejší , třeba jednodušeji zdobené, které by jakoby patřily k tomu hlavnímu. Ten hlavní by jste slavnostně rozkráli a jen pár kousků by jste dali hlavním hostům( rodičům) a pak by jste těmi jednodušími dorty podělili zbytek hostů.
Odpovědět
My jsme to vyresili tak,ze budeme mit hlavni dorz z minidortiku a kazdy dostane jeden ten minidortik (kosticku).
Odpovědět
@roozenka souhlasím, hostům by se zbytečně sbíhaly slinu, radši větší dort a míň zákusků
Odpovědět
@simona007 jeee, my to tak budeme mit taky, mensi dort, ketary nakrajime pro rodinu a k tomu uplne stejne cup cakes, at netravime tri hodiny jenom krajenim. :-) @alen_ka jojo, my zakusky skoro mit nebudeme, skoro nikde se to stejne moc nejedlo, tak jen makronky..
Odpovědět
A co tenhle dort. Nahoře udělaný dort, který symbolicky rozkrojíte a dole na podnosech zákusky, ze kterých si každý host po libosti vybere :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já co jsem zažila na svatbách,dort se nakrájel ale nikdy se ke mně nedostal :-) Úplně v pohodě,moc bych to neřešila,lidi jsou stejně ze všeho přejezení,a vyřešila bych to tak,že dort se rozkrojí a dá se na rautový stůl,kdo bude chtít vezme si,nikdy nebudou chtít všichni!My to takhle mít budeme,plus zákusky,takže se nebojím že by chtěli všichni.Jinak fotky z krájení dortu jsou úžasné!Svatbu ve všech směrech by sis měla udělat takovou jakou chceš ty a NE takovou ,,jaká by měla být''
Odpovědět
Holky a jak velký dort bych měla mít pro 76 lidí? Co myslíte a kolik takový velký dort cenově vyjde?
Odpovědět
@kitinka76 Haha, tak to mě fakt dost rozesmálo! My nebudeme mít ani jedno, takže u nás to nebude asi žádná super-cool-bezva-in svatba :D :D :D
Odpovědět
@jarai Tady jsem našla přepočty velikostí dortů na porce. http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.... Podle toho to vypadá na jeden třípatrový a dva až tři normální jednopatrové.
Odpovědět
Profilova fotka
@nuts my jsme měli aspoň ten dort :-D
Odpovědět
@kitinka76 My budeme mít "jen" medovník :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nuts tak to by jsme si rozuměli :-D já měla taky medovník a druhý dort byl tvarohový míša s jahodama x-) hmmm, takhle večer bych neměla dorty rozebírat :-D :-D
Odpovědět
@kitinka76 No to neeee, páč já bych si teď taky jeden medovník dala ke kávě :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@nuts NE NE!! NIC!! květen za dveřma a ty by ses nevešla do šatů :-D :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?