Místo výslužek dárkové poukazy do cukrárny

ahoj, holky. můj tatínek dostal kuriózní nápad dávat hostům místo výslužek dárkový poukaz v určité hodnotě. - Prostě že bychom se s nějakou cukrárnou domluvili a oni by jim za danou cenovou hodnotu dali co si řeknou, s tím že by to bylo použitelné třeba jen měsíc po svatbě. A my bychom to buď předem nebo zpětně v cukrárně vyrovnali. Myslím, že by se tím i ušetřilo, protože lidi co jim o výslužky nějak moc nejde by se na to pravděpodobně vykašlali. Co si o tom myslíte? a Jaká si myslíte, že je vhodná cena tohoto poukazu?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@maruska93 Mně osobně se to moc nelíbí, protože u nás jsou výslužky k tomu, aby člověk ochutnal, co na svatbě bude a na co se má těšit popř. povzpomínal, jaké to bylo apod. Zároveň si protiřečíš, na jednu stranu chceš ušetřit a na druhou se chceš vyrovnat dopředu, což neušetříš... Jsou všichni z blízkého okolí, aby se do cukrárny dostali? Mají tam cestu? Nebo by museli jet jen proto, aby si dali kafe a kousek buchty zadarmo? Mně to přijde jako dar nedar...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my třeba sladkou výslužku nebudeme mít asi vůbec. Budou domácí utopenci a malé balení Ibalginu. :-D Prostě na spravení..... :-D Na skleničce bude nejspíš datum svatby a naše jména. Jinak mi ty Vaše poukazy nepříjdou špatné, ale rozhodně to příjde docela draho. Já osobně bych tam za míň jak 200,- ani nešla.... ;-)
Odpovědět
@gabrielkaada no jde o to ze v te cukrarne by se zaplatilo jen to co by se skutecne vyzvedlo a s temi misty jsem zvazovala ze by to bylo spis ve vice cukrarnach aby se nemuseli nekteri trmacet kdo vi jak daleko. a prijde mi ze by se s tim hlavne usetrila spousta prace
Odpovědět
Ušetřila práce? Vždyť si můžeš nechat udělat výslužky včetně balení do krabiček a nemusíš se o nic starat....a žádný cenový strop dávat nebudeš? Mně to přijde docela neosobní, ale já jsem stará konzerva ;-)
Odpovědět
@maruska93 my jsme žádné výslužky neměli a nikomu to ani nechybělo. Zbylo nám víno, to jsme rozdávali a také nějaké koláčky. Jinak se vše snědlo, což jsme také chtěli. Byla jsem asi na 8 svatbách a ze všech nám byly vnucovány výslužky, které jsme si nebrali, protože jsme přesně věděli co bychom s nimi dělali - šly by do koše. To je - aspoň co jsem vypozorovala - hodně běžné. Netrap se s výslužkami a radši udělej super mejdan s ještě lepším jídlem!
Odpovědět
to mi přijde zvláštní... asi bych se na výslužky vykašlala úplně. můžete jim místo toho dát nějakej jinej dárek, pokud to musí bejt. dneska už maj lidi různý nápady. malá flaštička vína s etiketou o vás dvou, čokoládičky atp. a nebo prostě jak píša viki, udělat mejdan. a to stačí:) zůstane jim jmenovka ze stolu:-D
Odpovědět
Možná to není úplně nejhorší nápad, ale že bys tím ušetřila, si nemyslím... Jenom kafe máš nějakých 35,-/ks - zákusek dvacku určitě,poháry od 60 Kč... to už vyjde levněji dát do krabiček od každého cukroví kousek...
Odpovědět
@maruska93 ještě v žádném obchodě jsem nedostala poukázku, kterou jsem nemusela hned zaplatit, aby někdo rozdával poukázky, že je někdo po vyzvednutí zboží proplatí tak to pochybuju, A ještě to chceš domlouvat ve více cukrárnách, to ti práce neubere je měsíc i víc obíhat. Tento nápad se mě nelíbí.
Odpovědět
Profilova fotka
@maruska93 chtela bych videt jakykoli obchod, ktery ti da poukazku a penize si vezme az pak nekdy.. Jako napad to az tak spatnej neni, ale podle meho totalne nerealnej.
Odpovědět
No nevím ,ale asi by se mi to moc nelíbilo.Nechcete dávat výslužky tak dejte láhev vína pěkně v krabičce a uděláte určitě větší radost.My jsme byli na svatbě dostali jsme víno s perníčkem s datumem svatby.Doma jsme si pěkně dali sklenku na jejich společný život :-)
Odpovědět
Za mě nesmyslné řešení. Žádná cukrárna ti nedá poukazy předem s tím, že je pak zaplatíš. Naopak, budeš muset ty poukazy nakoupit a zaplatit je hned. Tím nic neušetříš, protože řada lidí se ti na nějakou cukrárnu vyprdne a poukaz propadne, tvoje smůla. Navíc, to jsou všichni hosté z jednoho města? Nebo počítáš, že si budou muset udělat výlet? Počítáš, že ne každý má čas a chuť na chození po cukrárnách? Navíc když člověk vidí některé cukrárny.... :-| Nerozumím tomu, když chceš šetřit čas, objednej si kompletní výslužky už v krabičkách. Nebo si třeba udělejte víno s osobní etiketou. Za mě radši výslužky nedávat než dávat nějaké poukazy...
Odpovědět
@viki83 proč by to měl někdo vyhazovat? Vždy se najde někdo kdo to sní to je trošku trapné. Pak je i trapné si to nevzít. Já třeba sladké vubec nejím ale když dostanu výslužku tak si ji vemu abych nikoho neurazila a pak to rozdám v rodině a ne vyhazuju. Jsi normální víš kolik peněz to stojí :-| někdy přemýšlím o lidské inteligenci. @maruska93 Když nechceš dávat výslužky nedávej ale mě by se to moc asi nelíbilo. Musíš vše platit dopředu, nebo by ti museli dělat speciální poukázky s tvým jménem aby věděli že jsou to lidi od tebe a s nějakou platností. Výslužky jsou od toho aby sis pak doma v klidu sedl, uvařil kafíčko a mohl si k tomu vzít v pohodlí zákusek a ne abych sedla do auta a někam se kvůli zákusku trckala.
Odpovědět
Článek se načítá
@maagda Tak ona není výslužka jako výslužka. Někdo dává třeba rozleželé zbytky z celého dne nebo cukroví pochybného původu, pachu i vzhledu. S tím pak nejde nic jiného dělat, než to vyhodit, protože je to o zdraví. Ale pokud se jedná o výslužku z dobrých a spolehlivých zdrojů, tak se vždycky najde někdo, kdo si na ní s chutí pochutná.
Odpovědět
Mě se ten nápad s poukázkami také moc nezdá. A klasickým výslužkám také úplně nefandím. Řekla bych, že to ty lidi ani nijak zvlášť nepotěší (můj názor). Já je proto původně neplánovala vůbec. Nakonec jsem místo toho měla pro každého hosta na stole přichystanou krabičku se svatebníma mandličkama a skleničku domácí marmelády co manžel ukuchtil pár dní před svatbou, aby byla hezky čerstvá. A úspěch to mělo veliký. Když si marmeládu někdo náhodou zapomněl, tak se o ní dokonce sám hlásil. Všichni chtěli ochutnat a nikdo nevěřil, že to celé zvládl můj manžel úplně sám. :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Tak a kdo by někomu dával pochybné zákusky do výslužek :-D my teda budeme dávat ty zákusky co budou na svatbě.Jen je nachystáme čerstvé zrovna jak přijedeme od cukrářky do krabiček a to tak dělá každý kdo dává výslužky a ne nějaké zbytky :-D
Odpovědět
@maagda tak Ti nevím, zda jsi si přečetla pořádně můj příspěvek. Psala jsem, že my jsme výslužky nedělali a dále jsem psala, že my si je na svatbách nebereme, protože bychom je stejně nejedli a vyhazovali bychom je, což nám přišlo vždy škoda a dál jsem psala, že znám x lidí, kteří s námi na svatbách byli, kteří si je vzali, přibrzdili u benzínky a vyhodili je. Já normální jsem, vím kolik to stojí, a proto si výslužky neberu a ani jsme je z toho důvodu nedělali. Než někoho začneš napadat, že není normální, laskavě si pořádně jeho příspěvek přečti.
Odpovědět
@maagda Klidne se smej, bohuzel vim, jaka byva realita. Vzhledem k tomu, ze casto nevesty vidi jen cenu a nic jineho, tak to, co v tech krabickach kolikrat je, to je na zvraceni. Bohuzel, ne kazdy si zaplati/upece kvalitni cukrovi.
Odpovědět
@kacenkakaca Tak to si říkám že ještě že pocházím odkud pocházím protože u nás by si to nikdo nedovolil aby si udělal takovou ostudu. NAŠTĚSTÍ @viki83 Já nikoho neurážím, teď si říkám že mám naštěstí super rodinu, která dává dobré zákusky a za to že jim někdo dá výslužku je ráda, protože se u nás dávají jen dobré, kvalitní zákusky a nikdo nic nevyhazuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@maagda Hele, já si myslím, že jsem naprosto normální a musím se přiznat, že už jsem výslužku vyhodila.. Nebudu do sebe cpát hnusný krémový těžký dorty, jenom protože mi to někdo dal za výslužku. A vím kolik peněz to stojí. Někde se prostě dávají zbytky dortů a cukroví. A když pak jedeš třeba tři hodiny autem domů a tam se ti krásně rozblemcne a zteplá krém.. No lahoda :)
Odpovědět
@petale Tak za to nemůžu že tam u vás lidi kupují nekvalitní zákusky. Omlouvám se nechtěla jsem nikoho urazit, ale mě se zatím nestalo že bych musela výslužku vyhodit.
Odpovědět
Já beru výslužku jako takový zvyk, pokud ji dostaneme, tak si ji vezmu, samozřejmě, že jsou druhy, které jsou hned pryč a třeba kus dortu se nám válí v lednici většinou tak dlouho, až ho dostanou slepice... Ale rozhodně to nic nevypovídá o kvalitě toho dortu, ale o našich chutích... :-)
Odpovědět
@maagda tady nejde o kvalitu - o té jsem nic nepsala. Pokud neumíš uznat, že jsi reagovala na úplně něco jiného...mno...OK, mně je to jedno. Dovolím si použít část tvé předešlé komunikace..Někdy přemýšlím o lidské inteligenci.
Odpovědět
@maagda Mně naštěstí taky ne, ale ukazovala mi tchyně, co dostala v práci a prostě humus. To samé kamarádka, jen mi tu krabičku znechuceně ukázala a pak ji hodila do popelnice. My zatím vždycky dostali naštěstí dobrou, ale já se většinou jen pokochám a předám manželovi. Vzhledem k množství krémů to prostě nemůžu a ohled na mě vzala jen jediná kamarádka.
Odpovědět
Profilova fotka
@maruska93 Nemam nic proti netradicnim a originalnim vysluzkam, ale poukaz do cukrarny, to mi fakt prijde divne.. nehlede na to ze vybrat cukrarnu, ktera ma dobre zakusky, je na miste dostupnem pro vsechny (i co se oteviraci doby tyka) a navic by vam vysla vstric s uctovanim az po odebrani zbozi, to mi prijde temer nerealne.. nez se trmacet nekam do cukrarny pro dva zakusky, to bych radsi dostala "poukazku" na pozvani k novomanzelum domu na neco co sami upekli :-D
Odpovědět
@kacenkakaca @maagda tak jak píše magda ani u nás se výslužky nedělají ze zbytků, ale jsou na to zvlášť objednané koláčky a zákusky a ty jdou rovnou do krabiček nebo se přímo objednají výslužky nachystané u cukrářky. A často se rozváží v pátek před svatbou po známých, přátelích rodině a v den svatby se dají už jen přespolním. Jejich cena je tak 100.150 Kč takže hodit je do popelnice je dost sprosté.Zatím jsem nezažila žádnou výslužku z posbíraných zbytků po stole. My se teda doma na ně doslova vrhnem :-D
Odpovědět
@majanax už jsem myslela že jen já se nebojím ničí reakce ale super další odvážná :-D
Odpovědět
@maagda máš dobré připomínky, stejně tak kacenkakaca :-)
Odpovědět
@majanax No u nás je to vesnici od vesnice - někde vozí týden před svatbou, někde se dává při odchodu ze svatby, ale jak říkáš, zabalené předem v krabičkách a dobře skladované. A co zbyde, tak to si podle stavu bere rodina - u nás např. pár koláčků, co zůstalo na stole šlo do popelnice, ale půl patra dortu (který zbyl a byl schovaný v lednici) jsme si rozdělili mezi nás a naše rodiče. Ale jak píšu, to není výslužka pro hosty, pro ty jsme měli z praktických důvodů lahev kvalitního vína pro každého. Ale prostě všude se najde koumalka, která za vidinou ušetřené koruny hosty pomalu otráví. Stalo se mi to tady (plzeňsko), tak i na moravě.
Odpovědět
@majanax tak ale mě to příjde strašně urážejíci. Kdybych se dověděla že někdo vyhodí do koše výslužku za tolik peněz tak by mě to mrzelo.
Odpovědět
@kacenkakaca tak to je dobré s tou koumalkou, ale když to tady sleduji ty diskuze tak koumalek je hodně, všechno by chtěli, ale aby to moc nestálo, nedokážou si stanovit priority, budou šetřit na jídle a pití, ale pak v albu člověk vidí kolik kravin vytvořily
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?