Minidortíky - krém

Profilova fotka
Minidortíky mi upeče moje mamka, je moc šikovná, ale nejsem si úplně jistá, jestli bude máslový krém vhodný, pokud bude svatba ve vedru. Máte nějaké tipy jaký krém použít? Koukala jsem na Red velvet cake, ale nejsem si jistá tou červenou barvou (chemie).
Odpovědět
@virushka No ve vedru se kazí všechno, nesmíš je dlouho vystavovat mimo lednici. Určitě ale i chuťově jsou lepší krémy než jen klasické máslové. Já mám nejradší tvarohovošlehačkový, nebo může být s mascarpone nebo jogurtový.
Odpovědět
Není minidortík jako minidortík, jak Ti píše Radka, u těch co nebudou potahované, ale budou mít třeba čokoládovou "košilku" apod. může být jakýkoli odlehčený, šlehačkový, šlehačko-tvarohový , jogurtový, mascarpone krém . U potahovaných dortů pak u takovýchto krémů musí být " mantinel" a celý dortík ještě obmazaný krémem tak, aby potah krásně přilnul a nezlobil... boule, tání. krabatění potahu apod, protože takové krémy se jinak nesnesou s potahovací hmotou. U minidortíků však na toto místo není jaksi moc místa. Má v průměru cca 6 cm, takže si nedovedu představit ještě tam dělat to co by správně mělo být... viz výše. Máslový krém, když je dobře udělaný, odlehčený, pak je výborný a samozřejmě může být spousta příchutí -- s čokoládovým ganache krémem, s pravou vanilkou, kokosový, ořechový, ovocný, karamelový ze šlehačkového základu či zkaramelizovaného mléka,z bílé čokolády apod. Je dobré mít vše v chladnici, ale mimo sice povolí, ale nezkazí se, toho se bát nemusíš. Horší je to s čokoládou.. třeba právě na košilce na dortíku ... ta povolí a dělá neplechu po pár minutách :-)
Odpovědět
Ještě máš dotaz k red velvetu - je to výborný vláčný korpus a na minidortíky jsem ho dělala s mascarpone šlehačkovým krémem a ovocem ( maliny, jahody apod) i jako minidortík - naháčci. Velmi doporučuji, byly úžasné. Barvivo, pokud se ho straníte tam dávat nemusíš, pak bude kakaový... Prakticky takové minidortíky budou pro maminku i nejjednodušší na výrobu...
Odpovědět
Profilova fotka
@itty moc děkuju za rady! Ten Red velvet mě právě docela láká, protože je zkrátka vláčkný a chuťově dobrý. Každopádně mamka ho ještě nedělala - nemáš prosím nějaký osvědčený recept a případně i fotky tvých výtvorů? :)
Odpovědět
máš SZ
Odpovědět
Profilova fotka
@itty mohla bych take poprosit o recept na red velvet? Moc dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?