Máme malou tajnou svatbu. Jaký koupit svatební dort?

Ahoj, potřebovala bych poradit. Budeme mít svatbu jen ve 4 lidech - my dva a dva svědkové. Samozřejmě chceme svatební dort, ale nevíme jaký. Nevím jestli jak ho půjdu objednávat mám té paní říct, že chci dort hodně malý aby byl jen pro nás 4 nebo mám objednat normální vetší dort a nakoupit krabičky a po svatebně mám dorty rozvést. Problém je, že naše svatba bude tajná - nikdo o ní neví. Tak nevím jestli mám den po svatbě přijet k rodině a říct - vezu vám dort z náší svatby nebo jak?nebo by byl spíš lepší ten malý dort a sníme ho sami třeba a nebudeme nikomu nic rozvážet?
Odpovědět
No ja myslim, ze vylozene zalezi na rozpolozeni rodiny, aby dort zpetne nepristal na tobe:-) ale myslim, ze by to bylo hezke a zmirnilo to napeti ( pokud nekdo bude nastvany, ze nevedeli o svatbe), kdyz prinesete s oznamenim i dort..
Odpovědět
werula: pokud to chcete tajně, tak já bych nechala udělat jen malý, protože mi to přijde divné k někomu s tím druhý den přijít : my jsme se vzali tak tady máte dort.Ńevím jak to vaše okolí přijme,ale jestli budou uražení, tak na něj asi moc chuť mít nebudou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
werulaa: já bych asi taky nechala udělat ten malý, někdo by si to mohl vyložit špatně. To už bych pak při oznámení okolí raději nechala třeba pro rodiče udělat malý dort zvlášť, ale nedávala bych jim zbytky ze svatby, to by je mohlo urazit.
Odpovědět
Profilova fotka
weru: já bych taky byla pro malý... nevím jaký máš pohnutky k tajný svatbě, ale rodiče to bude určitě mrzet a ještě jim k tomu donýst "zbytky" mi přijde opravdu divný.
Odpovědět
kristi i tkanička to vyjádřili přesně tak jak jsem to myslela i já
Odpovědět
Profilova fotka
jo ještě... my máme 14 dní po svatbě a ještě včera jsme dojídali zbytek dortu a nebylo to na něm vůbec znát...takže ho můžete dobaštit sami
Odpovědět
Jo jo přesně tak...Taky mi to přišlo blbý jim pak nosit ten zbytek, ale raději jsem se zeptala :-D A stejně někomu oznámení budeme posílat jen poštou, protože bydlí daleko. A rodiče to mrzet nebude. Mamka o tom ví a schvaluje mi to. Možná tata bude naštvanej, ale mě to nevadí. Já jsem šťastná za naši malinkou svatbu, na kterou se moc těším. A stejně s mojí rodinou by se mi velká svatba nechtěla dělat. Někdo by se tam ještě pohádal, opil (což nesnáším) a stejně by se tlachalo o blbostech např. To jim to ale sluší, ať jim to dlouho vydrží :-|
Odpovědět
ja bych to udelala tak, ze bych si koupila jen maly dort na svatbu a kamarady a pribuzne obesla se svatebnimi kolacky! To rozhodne nikoho neurazi. Delali jsme to podobne, treba sousedum jsme dali talirek kolacku.
Odpovědět
Já bych si koupila malý dort, třeba malý medovník, ten je i pro 4 lidi dost, navrch bych zapíchla třeba květy růží, aby vypadal svatebně, a ráno bych si ho dala ještě k snídani. Romantická snídaně ve dvou ráno po tajné svatbě... Hmmmm. ;-)
Odpovědět
No my právě budeme spát v hotelu, takže tam budeme mít snídani. Ale dort bych chtěla určitě klasický-potažený marcipánem. A nějaký třipatrový, ale v mini verzi...myslíte, že by to šlo?když donesu té paní co nám bude péct a ukážu ji obrázek a že bych ho chtěla mini?
Odpovědět
... to je an pani, jestli an to ma vybaveni a umi to ... mozna budes muset obejit par cukrarek, nez ti bude nekdo ochotny udelat dort dle vlastniho prani. No uvidis ...
Odpovědět
Pokud je cukrarka schopna tak udela vse,a nech udelat male jdnopatrove male prave pak pro ty rodice, kdyz jim to budete oznamovat..
Odpovědět
Článek se načítá
No to já právě nevím. Možná jim nic dělat nebudu. Přítelova mamka stejně nic takového nejí - ona jí pomalu jen nějaké zrní prostě zdravá strava, takže stejně by jim to leželo v lednici a nakonec by to skoro manža musel dojídat :-D Nevím myslím si, že ona si na takové věci nepotrpí. A moje mamka taky ne. Ona ví, že si vše platíme sami, postivě šetříme, takže vůbec nebude naštvaná když nedostane dort.
Odpovědět
A tak jako nemusím mít třípatrový dort v mini verzi, nakonec je to jedno. Ale hlavně nějaký romantický. A nemusí být zase uplně malý. Já stejně počítám, že se to za ten večer ve 4 nesní.Takže stejně ho pak budeme dojídat s manžou :-)
Odpovědět
a nad jinym darkem jste nepremysleli? Nekdo dava vina napr. ... nebo tak neco. K tomu hezke podekovani ...
Odpovědět
No vína...Přítelova mamka nic takového nepije a jeho tata taky nepije. A můj tatínek až moc :-( takže nic nedostanou :-D hlavně přítelovým rodičům se s ničím moc nezavděčíš
Odpovědět
:-N no jo, to je pak tezky ... ja bych jim ale neco dala, i kdyby to nemeli snist/vypit. Spis aby nebyli urazeni, ze nedostali nic. Ale asi bych to vazne resila tema kolackama.
Odpovědět
Skoda ze nejsi z Ovy takdy je jedno skvele cukrarstvi www.ollies.cz ktere dela naprosto skvele dorty, i kdyby vas bylijen 4 na 3patrovy dort, tak ver ze ho snite, pze oni krem delaji z mascarpone, je to lehke a mohla bych se po tom utlouct a to nejsem VUBEC dortova...No vidis, tak dorty pro rodinu neres a mas to v klidu uplne..
Odpovědět
no to není špatnej nápad. Ale to hlavně uvidíme jak s financema. Přece jen jsme oba studenti a pečlivě si šetříme každej měsíc do kasičky každý drobný. A když si představím, komu všemu bych ty koláčky měla roznýst (kolik já mám příbuzných) tak mám z toho husí kůži. Ale nápad je to dobrej.
Odpovědět
Na druhou stranu by zase odpadli přítelovi příbuzní ptž všichni bydlí docela daleko (strýčkové, tetičky) takže asi poštou by jsme jim ty koláčky neposílali. A navíc vůbec nemám představu kolik bych jich tak měla nechat udělat. A kolik tak zhruba dát koláčku do jedné rodiny...aby to nevypadlo, že jsme hamouni. No nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
weru.. já teda nechci rejpat, ale myslím si že když nebudete na svatbu nikoho zvát tak ty výslužky jsou taky takový mimo mísu. Ani na obřad nechcete rodiče?
Odpovědět
No jo máš pravdu. Šak původně jsme jim nic nechtěli dávat ;-) až ted mě tady inspirovaly s těma kolíčkama, ale asi to necháme bez té výslužky jak to původně mělo být v plánu. Děkuji za radu. Ne nechceme rodiče na svatbu...Oni by asi moc nesouhlasili, že se bereme když je mi 18 a příteli skoro 20...A na náš svatební den nepotřebujeme k tomu další lidi. Je to jen pro nás.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-)) na vašem místě bych se vykašlala na koláčky i dort pro ostatní... Objednej takový dort, jaký se ti bude líbit, slavnostně ho rozkrojte, zobněte si u kafe a zbytek dej po kouskách v krabičkách doma do mrazáku...kvalitní marcilánový dort vydrží rok! Dávat někomu nakrojený dort nebo koláčky, když není oslava je divné...jen budete neustále dokola muset vysvětlovat, proč je to tak a ne onak...Držím palečky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, potřebovala bych radu.Nebo jde spíš o takový dotaz.Plánujeme s přítelem svatbu a já bych chtěla velký třípatrový dort jinže ho povezeme velkou dálku a tak nevím jak takový dort převézt aniž bych ho nezničila???Máte s tím někdo zkušenost..předem děkuji za radu.
Odpovědět
Profilova fotka
pav: taky jsem si s převozem dortu nevěděla rady, do restaurace to byla hodina cesty a dort byl obrovský, takže jsem se bála, abychom ho nezničili. Nakonec jsem si ho nechala odvézt z cukrárny přímo na svatební tabuli, sice jsme si připlatili, ale když sem pak viděla, jaké jsou ráno v den svatby hoňky, určitě bychom ho někde vyklopili, nebo zapomněli. Pokud ti to v cukrárně nenabídnout, co zaúkolovat někoho z hostů, kdo má velké auto? Abys na to nemusela v den D myslet.
Odpovědět
Profilova fotka
ja teda dort mela uz den predem, nedovedu si predstavit ze ho vezu sebou na obrad a pak do hospody nebo ze v den svatby jeste hlidam jestli ho tam uz nekdo zavezl...proste den predem sme ho odvezly, babi sedela na prednim sedadle a my ji ho polozily na klin no a kdyz byla zatacka tak musela trochu vyrovnavat, musi se ale jet pomalu a opatrne, podle stavu silnice.. ale dortu se vubec nic nestalo
Odpovědět
Profilova fotka
tuli, taky jsem si nejdřív říkala, že ho kdyžtak někomu šoupnu na klín, ještě že jsem to neudělala, ten náš měl i se stojanem asi 20 kilo, to by mi babi omdlela :-) A byla v něm i šlehačka, chtěla jsem, aby byl čerstvý, takže jsem ho nechala vézt přímo v ten den.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?