Pokud by někdo měl zájem, tak kromě nabídky upečení výborných makronek nabízím mimo hlavní svatební sezónu i kurzy výroby francouzských makronek. Více informací naleznete na mém webu.
Take bych si rada upekla makronky. Holky, co uz mate po svatbe, kolik jste jich meli na osobu? Pocitala jste nektera, na kolik vyjde jedna doma pecena?
Ono umění udělat makronky není až tak v surovinách. Recepty se od sebe liší jen nepatrně. To, aby se povedly, záleží na dodržení všech "zákonů", které makronky vyžadují. Porušte jen jeden.... a už se vám nepovedou. Zkoušela jsem asi 4 různé recepty z netu a vždy se povedly.
@nase_ema Základ krému je mascarpone. Přidám třeba marmeládu meruňkovou, nebo jakoukoli jinou, nebo nutelu, čokoládu, jak bílou, tak tmavou. Tato konzistence je řidší a makronky jsou dobré tak 2 dny. Asi po dvou hodinách jsou vláčné. Když do mascarpone přidáš polovinu váhy máslo + ty ochucovadla, tak vydrží o něco déle. Krém není tak řídký. Chce to zkoušet a experimentovat. Když je krém řidší, klidně přidám prášek z pudinku za studena.