Letní svatební dort: lehký, tvarohový, ovocný. Máte tip?

Profilova fotka
Potřebovala bych radu...dívala jsem se zatím jen na net, ale třeba mi poradí někdo z vlastní zkušeností. Chtěli bychom na svatbu nějaký lehký dort (žádné máslové krémy a marmelády). Něco typu semifreda, lehké, ovocné, našlehané třeba tvaroh jogurt...máte nějaký tip? Jsem ze Zlína tak by mi bodlo, kdyby to bylo nějaké cukrářetví kolem...díky!
Odpovědět
Profilova fotka
dobrej je piškotovej se zakysanou smetanou a ovocem za studena a mužeš si ho vyparádit jak chceš jen nevím na patrovej to asi nebude no nevím no... je to křehké ....
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dort s jogurtem a lehkými krémy, ze šlehačky, žádné máslo. Máme čtyři patra, takže to určitě jde, ale dort lze vytáhnout z chlaďáku tak na hodinku, pak by zase měl jít do chladu, kor když je venku teplo :-) Bohužel na zlínskou cukrárnu tip nemám, ale dneska se dělají spíš lehké dorty, tak ti určitě vyjdou vstříct
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš dort potahovaný, tak bez máslového krému se neobejdeš. Ale dá se to udělat tak, že náplň bude z lehčího krému, máslový pak bude jen na obvodu (potahovací hmota na těch vlhčích tvarohových a podobných krémech totiž nedrží). Vícepatrový bude taky problém, když se nepoužijou pořádný výztuže, bude se propadat. Příapdně je řešením dát každé patro na vlastní podstavec (což se v ČR v moc hezkém provedení sehnat nedá, cukrárny tím běžně moc nedisponují). Nečekala bych, že ti něco takového udělají v klasické cukrárně, šla bych někam, kde se na svatební dorty specializují. Pro kolik lidí bys ten dort chtěla a jak by měl vypadat vizuálně?
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek ahoj, já byla zrovna včera objednávat dorty. taky jsem nechtěla žádné máslové,ale paní cukrářka mi řekla,že v tom spodním patře trochu másla být musí,aby to udrželo ta vrchní patra. takže máme spodek s nugátovým krémem,kde máslo je,ale ne moc. druhé patro je šlehačkový krém s jahodami a vrch je citrónový krém,také šlehačkový. a na druhém dortu,máme dva, je spodek čokoládový krem, střední patro jogurt malina- domluvila jsem se,že chci vše z čerstvého ovoce, vrch bude šlehačka pomeranč. byli tam moc ochotní, mohla jsem si donést svůj obrázek dortu o jakém mám představu a oni ho podle toho udělají, i když jsem si vybrala formu srdce,kterou zrovna neměli, tak to vyrobí.myslím,že dnes už tak k zákazníkům přistupují všude, chce to jen se zeptat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ten dort bude max pro 30 lidí takže stačil by menší (výslužky dávat nebudeme, co zbyde se sní na večerní párty). Každopádně joha mi připoměla dort který si děláváme doma...a je pravda, že s ním se dají dělat věci :-) ale nevím nevím, jestli by to bylo na svatbu to pravé..jinak asi by to byly max 2 patra.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám dorty drží ta výztuž - etažér, nebo jak se tomu říká :-) @verulicek tak pro 30 lidí ti stačí jednopatrový :-)
Odpovědět
Profilova fotka
s tou výstuží nám také říkala,že to existuje,ale v tom dortu co jsem chtěla já,tak říkala,že by to nešlo pořádně zamaskovat a nebylo by to tak hezké,tak asi záleží jaký dort si člověk vybere. my budeme mít dva třípatrové dorty pro 80 lidí, ono záleží jak velké kousky se budou krájet.
Odpovědět
@ivanep prosim, kde sis objednavala dort? me mesic pred svatbou vybuchla pani cukrarka...
Odpovědět
Profilova fotka
@katkahel ahoj, já si objednávala v cukrárně Karamel v Novém Malíně, posílám odkaz http://www.karamel.cz/ udělají ti jaký koliv dort, stačí si donést obrázek :-)
Odpovědět
my měli dort 3-patrový a taky jsme chtěli jedno patro "odlehčené" a zvolili jsme si tmavý korpus a krém ze zakysané smetany a s banánem a bylo to hrozně dobré. Ale určitě bych se poradila s cukrářem. Některé krémy (jako například ten který jsem popsala já) jsou lehké a neudrží konstrukci patrového dortu (dort se může propadnout) - musí se buď zvolit dort s plastovou konstrukcí nebo těžší krémy. My měli spíš těžší krémy a ještě k tomu plastovou konstrukci (můžete juknout do alba) ten ze zakysané smetany jsme měli úplně nahoře (jinak všechny 3 dorty byly z tmavého korpusu a spodní patro bylo s pařížským krémem a malinami a prostřední patro klasicky "schwarzwald" - slěhačka a višně) a bylo to všechno skvělé. Jinak jsem bohužel z Ostravy, takže cukrárnu ve Zlíně neporadím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@janictourek Ahoj, můžeš mi když tak prosím napsat, která ostravská cukrářka ti ten dort dělala? Úplně jsem na to při tom čtení dostala chuť:-D
Odpovědět
@ayenkas :-D byla to paní cukrářka přímo z hotelu Imperial, kde jsme celou svatbu měli. A faktem je, že dort byl opravdu fenomenální - dodnes si každý vzpomene na náš svatební dort a slinu upustí pokaždé, když se jen vysloví slovo "dort" :-D. Když ve firmě potřebujeme dort nebo nějaké zákusky, tak to vždy objednáváme právě v Imperialu, takže si myslím, že se dá určitě domluvit na čemkoliv i soukromě ;-). My to všechno objednáváme přes manažerku z úseku gastronomie - paní Šárku Bednárikovou (Senior Convention Services Manager) - tel.kontakt nebo mail je na stránkách hotelu pod sekcí gastronomie/restaurace ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Díky za odpověď:-) Jinak jsem zkoukla tvé album a byla jsi opavdu nádherná nevěsta a celá svatba podle fotek super... Je to jak z nějakého katalogu:-) Chtěla jsem ukázat příteli, jaké jsi měla hezké šaty, ale jak si začal ty fotky prohlížet, tak se podle mě na sukni ani nepodíval, jeho pohled se zasekl o dost výš:-D Takže u nás doma máš obdiv u všech:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janictourek Ten můj příspěvek nad tímhle je pro tebe, nějak jsem zapomněla dát odpověďet:-)
Odpovědět
@ayenkas :-D díky moc. Koukala jsem k tobě do albíčka na svatebky a moc ti sluší, budeš krásná nevěsta ;-) a pokud se v šatičkách i krásně cítíš, tak potom je to určitě ta správná volba ;-)! přeju pohodové přípravy a v září ať to všechno výjde podle vašich představ a do společného života hlavně moře lásky a porozumění ;-). a už se těším na tvoje fotky ze svatby 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Lehký dort je také s pařížskou šlehačkou,je to dobrota,Může se proložit višněma
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?