Ktera z Vás nedává výslužku?

Zda se mi to zbytecne.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nedávali, tedy ne ve formě cukroví.. Přišlo nám to také zbytečné a dělat to jen proto, že je to jakýsi zvyk? Na co.. Hosté si ale odnesli jako pozornost a památku svatební víno, noviny a tužky...
Odpovědět
Tak to jsem ráda, že nejsme sami.Myslím, že se mají poradne najíst tam a ne jim ještě balit domu na to tedy peníze opravdu nemáme. Navíc z zenichove strany přej výslužku nedávají tak dobrý 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nedáváme typickou výslužku, hosté dostanou na upomínku malou slivovici :-D Krabičky mít budu, ale hosté je dostanou jen v případě, že zbyde nějaké sladké.
Odpovědět
Taky to mam tak v planu pokud zbyde tak je podělim pokud to sni tak budou nejspíš prezrani.
Odpovědět
my taky nedáváme :D
Odpovědět
Profilova fotka
taktéž nedáváme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my neee :-) ale nejdřív jsem se ptala mých i od přítele jestli se mají dělat a všichni řekli že ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky nedáváme :)
Odpovědět
U nás se dávají výslužky pro ty, co nejdou na svatbu. Nechápu, proč by se měly dávat i výslužky svatebním hostům, když s námi budou celý den a vše bude na svatební hostině. Budeme mít akorát čokoládové jmenovky a hotovo.
Odpovědět
výslužky taky dávat nebudeme, budeme rozdávat zvací koláče a na svatbě pak bude jídla dost... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já to taky nechtěla dávat, ale tchán začal plašit že on přeci MUSÍ vzít výslužky sousedům a do práce a já nevim komu ještě a že zná super cukráře, blabla, tak jsem mu dovolila ať si klidně pro sebe nějaké výslužky zařídí :D
Odpovědět
Také nedáváme
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme ani žádné cukrovi neměli :) ani oznámení s kolacky, nebo tak. Ale měli jsme místo dortu muffiny a když jsme šli do práce, napekla jsem ještě čerstvé pro mě i pro manžela, v obou pracích je to zvyk, když nekdo něco slavi, vybírají se na něj peníze, kupuje se mu dárek a dotyčný donese nějakou baštu, věděli jsme, že se na nás vybírá, tak jsme donesli pár muffinu..a co z jídla zbylo, tak si hosti rozvezli domů. Nechystali jsme žádné dárečky, minivinka, nic takového :)
Odpovědět
Také nebudeme dávat kolace s oznámením. A ani potom.Nedám jen za kolace 10 000 😮
Odpovědět
výslužky dáme jen "dobrým" sousedům, jinak u nás se roznáší koláčky s oznámením ,max. rozdělíme co zbyde .Jinak nic a myslím, že toho zbyde opravdu hodně. Věta pani provozní ,že je potřeba připravit výslužky , kde by mělo být mimo koláčků i svatební cukroví protože jsou na to hosté zvyklí, mě nechává v naprostém klidu. Na hostech nešetříme ,všech si vážíme, ale jen protože je to nějaký nový zvyk to dělat nebudeme. :-)
Odpovědět
Taky nebudeme připravovat žádnou výslužku. Bude nás cca 90, tak bych si ten poslední týden jen přidala práci, které bude i tak dost... Raději ty penízky investujeme do zábavy a pohoštění na místě. Ani při rozvozu oznámení jsme koláčky nedávali. Ne že bychom chtěli na hostech šetřit, ale vím, že by nám hned všichni strkali do ruky penízky za koláčky (jak je to u nás zvykem) a tomu jsme se chtěli vyhnout. Máme to s ubytováním, takže až se na druhý den sejdeme všichni u snídaně, mrknu, kolik zbylo dortu a koláčků a když tak to rozdělíme do krabiček, které s sebou určitě vezmu. Přesně víme, kdo z hostů na sladké je a ocení to a kdo to s sebou chtít ani nebude. Pro hosty máme místo výslužky dárek na památku, doma vyráběnou vánoční ozdobu, která bude sloužit jako jmenovka na stůl.
Odpovědět
Taky nic nedáváme, příjde mi to zbytečné. Tchýně si pro sebe do práce bude dělat koláčky a dorty sama, tak teď nutí nastávajícího, aby do práce taky přinesl krabice, že je to slušnost. No myslím, že nepochodí. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, nedávat klasické výslužky, ale jsem pro dárečky jako poděkování :) Ani koláčky k oznámení jsem nechtěla, tchýně si je ale vynutila, tak si je taky udělá :D Dáváte některá marmelády, nebo pečené čaje? Nebo jste dávala, měly dárečky úspěch?
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsem u mamky rekla, ze nebudou vysluzky, tak jsem si neco vyslechla :-D Ale u nas nebudou! Misto nich davame do paru nebo rodiny balicek s vinem, handmade mydelky a sirky, jen jsme udelali prebal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nedavali jsme...jen jsme rano rozdali zbytky z rautu a sladkyho, takze kazdej neco dostal: tuhle zbytek rizecku, tamhle kus dortu :.-D
Odpovědět
My nemáme nic - ani zvací koláče, ani výslužky (ok, to co zbyde nabalíme, ale neplánujem dávat nic extra) a ani dárky jako magnetek s naší fotkou nebo tužka s datem svatby - nic takového u nás není zvykem a přijde mi to jako zbytečnost. (A myslím, že mimo Bereme se server se nad tím moc nikdo nepozastaví) :-)
Odpovědět
@amelie64 Davat vysluzky neni novy zvyk, je prave velmi stary. Novy zvyk je davat svatebcanum ruzne darky v podobe serepeticek (magnetky, tuzky, vina, mydla a kyhocerta :-p 8-( ). Vysluzky jsou tradicnim zvykem - pisu to jen tak pro uplnost, ne proto, ze bych byla nutne zastancem vysluzek. Ja jako svatebni host nepotrebuji vysluzky (po hostine je stejne kazdy najezeny na tydny dopredu), ale jeste vic me sejri ty nesmysly v podobe darku pro svatebcany ]-( To jsou vetsinou kravinky, ktery vzdycky radsi uspesne 'zapomenu' vzit s sebou domu :-D Chapu, ze novomanzele jsou celi namekko z toho, ze se berou, ale kdybych si mela domu prinest z kazde svatby nejakou kravovinku, tak se mi dum zaplni zbytecnym haraburdim.... :-N
Odpovědět
Nedáváme nikomu nic, jen do práce každý doneseme cukroví a koláčky. V práci je totiž zvykem vybrat peníze a koupit nějaký dar, od obdarovaného se očekává nějaké pohoštění.
Odpovědět
No jistě také bych do Prace přinesla, ale me kolegyně se svatby zúčastní mam jen 2 tak mají smůlu :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?