ahojky, chtěla jsem se zeptat, jaký krém či náplň byste mi doporučili do svatebního dortu? Korpus bych chtěla red velvet, nevíte o někom, kdo by mi ho upekl-Chlumec nad Cidlinou a okolí? Děkuji za rady a názory
My jsme byli na ochutnávce a budeme dělat kombinace krémů:
v jednom patře: pistácie a kokos
ve druhém: čokoláda a ořech
ve třetím: malina a vanilka (DOPORUČUJI)
Korpusy asi necháme na paní cukrářce. Máme to za krásnou cenu, takže jdeme fakt do třech pater. Bude to dobrůtka.
Ale já jsem bohužel z Prahy...
@hanickaroj dostala jsem tady tip na dorty od rozarky. Jako paní ochotná, milá. Připravila nám velikou ochutnávku, doporučila další druhy dortů... tak to má být. A je o dva tisíce levnější, než naše vyhlášená cukrárna a ani ten dort nevypadal na obrázku tak pěkně jako tady u paní. Zatím to bylo na obrázku, protože svatba ještě neproběhla...
@hanickaroj to ještě záleží na velikosti (jestli spodní díl bude mít 35 nebo 30 cm atd.) a náročnosti. Ale kolem 3 tisíc. Ještě tedy nevím, co paní bude říkat na to, že chceme dva krémy v patře :-)
Čtyři patra by pak stály tak 4 tisíce. A to je pořád dobrá cena oproti tomu, kde jsme chtěli kupovat posledně.
Každopádně 4 patra a největší průměr by byl pro 70 lidí a stál asi 4500, což mi také přišlo dobré. Ale my tolik mít nebudeme.
@agatavolna určitě bych doporučila namíchat korpusy i krémy, pokud je dort patrový. Každé patro udělat jiné(piškotové, ořechové, sachrové..) . Do spodních pater máslové krémy, aby byk dort stabilní a něco vydržel, do horního patra může být krém tvarohový, z mascarpone i klidně z paříské šlehačky... To už je o chutích a variacích..