Korpus a krém na dort?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím poraďte, který korpus a hlavně krém dát na dort? Korpus uvažuji klasicky světlý - budeme mít třípatrový dort. Spodní vrstva musí být prý máslový s pudinkem a co dál? Co Vám nejvíce chutná, i třeba kombinace s ovocem. Tato paní mi peče: http://www.radcinydorty.estranky.cz/c...
Odpovědět
Ahoj, mramorový korpus je luxusní! Dělám ho i sama doma. Jinak já mám objednané každé patro jiné - spodní mám mandlový korpus a karamelový krém (přemýšlím, že ho změním na čoko), prostřední mám světlý korpus a pistáciový krém a vrchní mám čokoládový korpus a pařížskou šlehačku - mňam, už se těším. Záleží, co máte rádi vy. Čokoláda - pařížská šlehačka je klasika (ale ta šlehačka může být pro jistotu jen nahoře). Špatně nevypadají ty krémy na posledních třech řádcích - tvarohové, se zakysanou smetanou, jogurtem apod. Máslovo-pudinkový je dobrý, dělám ho doma. Já osobně bych dala nějaký lehký se sezónním ovocem, kdyby ho jedl i ženich. A nemůžeš se s ní domluvit na ochutnávce některých krémů?
Odpovědět
Profilova fotka
@monik66 To hodně závisí na vás, co máte rádi vy, co svatebčané. Jestli chcete všechna patra stejná, nebo každé jiné. Sama občas peču a vím, že je to opravdu hodně individuální, co chutná někomu, jinému třeba ne. Na naší svatbě jsme měli třípatrový, každé patro bylo jiné. Dorty vaší paní osobně neznám, tak nemůžu posoudit. A máslový krém do spodního patra je do patrových dortů opravdu kvůli stabilitě vhodný. Osobně bych doporučila spodní máslový a jeden nebo oba horní s lehčími krémy (tvarohový, šlehačkový). A má osobní preference by byla- mramorový korpus, čokoládový krém s višněmi v rumu, světlý korpus-tvarohovo šlehačkový krém s malinami, tmavý korpus-pařížská nebo kávová šlehačka.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dort jsem si dělala sama - je to můj koníček a každému moc chutnal - korpus světlý a krém karamelový ze salka, protože i za horka nepodléhá zkáze, potah z fondánu s třešňovou příchutí a růžičky z fondánu s citronovou příchutí :-) Vyfocen je v mém svatebním albu
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za inspiraci
Odpovědět
já mám taky každé patro jiné, s tím že níplně jsou vždy z mascarpone se šlehačkou s různými příchutěmi. spodní patro red velvet + višeň střední oříškový korpus + kávový vrchní čoko+likér teda paní říkala, že náplň není problém, že sice je potřeba, aby dort byl do poslední chvíle v lednici, ale že může i spodní patro být "nemáslový"... já totiž nemám máslový krémy v oblibě..
Odpovědět
Ahoj tak my měli spodní patro světlý korpus a pařížský krém,druhé patro tmavý korpus a tvarohový krém a horní patro tmavý korpus a višňový krém :-)
Odpovědět
dělala jsem nemáslové krémy a ustál to na stole od příchodu a než se krájel. Je potřeba ho dobře vyztužit. Spodní patro red velvet plněný mascarpone a horní patro čokoládový plněný zakysankou a mangem
Odpovědět
@kacka0411 to jsem ráda, že to mám potvrzené i z praxe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monik66 My jsme měli spodní patro - korpus jemně mandlový café latté + krém raphaello, prostřední patro - korpus čokoládový + krém pistáciový a čoko paříž (šachovnice), horní patro - korpus ořechovo-mandlový + krém čoko paříž a vaječný likér (šachovnice). Všechny krémy byly šlehačkové.
Odpovědět
My jsme měli dort dá se říct "obyčejný" - vanilkový korpus, máslový krém s kávovou příchutí a potahovací hmota s citrusovou příchutí, ale nakonec se ukázalo, že v jednoduchosti je síla a byl opravdu vynikající a jen se po něm zaprášilo. Díky té citrusové příchuti v potahovací hmotě nikomu nepřišel přeslazený a fakt to každý chválil, do té doby jsem ani nevěděla, že něco takového jde, znala jsem jen potahovací hmoty, které byly prostě sladké :-) Ženich je na čokoládu, takže jsme nechali dělat ještě jeden menší dort, tmavý korpus, pařížská šlehačka a čokoládové zdobení a ten byl taky super. Ale dneska bych se možná odvázala trochu víc, třeba tvarohový krém, čerstvé ovoce...
Odpovědět
Když to vystuzi tak dole nemusí byt jen maslovy.Já jsem posledne dávala spodní patro pařížský krém.Na spodni patro může byt medovnik,dobosovy dort.ty dva udrží všechno.na další patra jsou super pribinackovy krém ,kavovy, ořech...ale nesmí se to prekombinovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?