Kolik vajíček na dort?

Dobrý den, chci se zeptat kolik je cca potřeba vajíček na čtvercový dvoupatrový svatební dort (30x30 a 20x20) a 45 minidortíků (7x7)?? Pekařka po mě chce přes 100 ks vajíček a mi to přijde strašně moc. Máte někdo zkušenost? Prosím poraďte ;-)
Odpovědět
na 30x30 když dělám piškot tak stačí 10-11vajec, na 20x20 stačí v pohodě 5-6 (záleží také jestli chce dělat vyšší korpusy, tohle stačí na 2x prokrojený) a na mimidortíky moc neporadím... to bude péct na víckrát, minimálně 3pláty a vykrajovat tak tam bych to viděla na 30-40vajec (ale je to orientační, záleží na každém jaké používá korpusy) co dělám třeba čokoládový korpus, tak dávám na 20x20cm 7vajec.... ono se to nezdá ale spotřeba je velká :) buďte ráda, že vám udělá dobrý dort, znám takové co udělají dort s minimem vajec (jako hrnkovou buchtu s olejem kde stačí 2vejce na celý plech) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ono se to nezda, ale opravdu ta spotřeba bude přibližně taková. Ten dort bohatě stačí 20 vajicek. A ty minidortiky bych ja pekla na 4-5x a to je dalsích 50 vajicek. Ono hrozne zaleží co ma cukrárřka za recept na korpus.
Odpovědět
Určitě hodně záleží na tom, z jakého těsta chcete korpusy - každý korpus má jiné složení a jiný obsah vajec. Myslím, že 100 vajec nebude přehnané množství. Je klidně možné že se budou dávat vejce i do krému?
Odpovědět
aurinko00 a to si na svou svatbu pečeš sama? Dorty jsou v poho, ale 45 minidortíků potáhnout, to ti zabere celého půl dne. Já potahovala asi 20 a byla jsem neskutečně šťastná, když bylo hotovo. Držím palečky, ať se dílko povede.
Odpovědět
Profilova fotka
Huh, pokud cukrářce něvěříš, jdi ihned jinam. Jinak ale nešpekuluj zdali si deset vajec nedejbože nenechá pro sebe. Když tě bude chtít natáhnout, nebude to dělat přes vejce... ;-) Jinak si nemyslím že ti kdokoliv tady, včetně cukrářů, může poskytnout fundovanou odpověď když netuší absolutně co cukrářka peče. Výraz "dort" je příliš všeobsahující...
Odpovědět
100 vajec může klidně použít. Nedivila bych se.
Odpovědět
Já teda nevím...sice peču,ale jen takové ty vyzkoušené buchty a koláče...a tam jsou 2 - 4 vajíčka :-D.Ale 100ks vajec mi přijde jako veliká kopice :-D :-D
Odpovědět
odpověděla jsem Ti v pochlubte se svými dorty, kde jsi dala tento dotaz a je tam i foto :-) takže 100 vajec, je mnoho :-( asi si plato chce nechat na přilepšenou :-)
Odpovědět
Myslím, že to není moc, ber v potaz i to, že si cukrářka musí říct raději i o nějaké navíc - co když budou menší, nějaké bude třeba zkažené nebo krvavé... až bude mít rozpečeno, tak nemá čas běžet do samči něco dokupovat... Její požadavek může a nemusí být reálný - jak tady píšou, jsou různé druhy těsta, záleží, zda bude dávat např. žloutky do krému atd. Jinak mi ale přijde lepší dort z pravých vajec, a že se jich může zdát moc, než kdyby tam sukrářka sypala ta sušená...
Odpovědět
Jak je napsáno výše, kdyby tě chtěla natáhnout, tak to udělá jinak, než přes vejce...
Odpovědět
Profilova fotka
Po mém propočítání (také peču dorty) mi to vychází : Vrchní patro (20x20) 6 vajec, spodní patro (30x30) 12 vajec. Minidortíky pokud by pekla ve stejne forme 30x30 tak by z jedné davky udelala 16 minidortiku (cca by piskot rozkrojila na 16 ctverecku 7x7cm), tzn. že ze tří davek udělá 48 minidortíku. Takze na minidortíky padne 36 vaje(12x3) + 6 vajec + 12 vajec = 54 vajicek na vsechno!! 100 je hrozne moc! :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?