Kolik se rozdává zvacích koláčů na osobu?

Prosím o radu - četla jsem různé názory, ale v podstatě stále nevím, kolik se rozdává zvacích svatebních koláčků na osobu, poradíte? Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dávali do rodiny jeden košíček s cca 14 malými koláčky :)
Odpovědět
No, ono záleží, jak velké zvací koláče máte - v Čechách se dělají malinké koláčky, na Moravě mnohem větší :) Takže v Čechách jsme do rodiny dávali košíček těch maličkých (to se nepočítalo, kolik), tady na Moravě podle velikosti rodiny 2 -3 koláče na osobu, pokud byla větší rodina, pokud byl někdo sám, tak dostal koláčků pět... ale každý to má asi jinak.. a vždy lichý počet ;)
Odpovědět
u nás na Moravě žádné zvací koláčky neroznášíme
Odpovědět
Tož tolik, aby krabička nebyla prázdná!
Odpovědět
Víš co, já bych to nedělala na kousky nebo na váhu :-D My to teď v rodině dělíme podle toho, kolik jich bude a kolik se jich do toho košíčku vejde, plus aby zbylo na hostinu a případně pro čumendu - pro ženský, co přijdou nevěstu okukovat před barák, až bude odjíždět. Jinak je košíček na domácnost a příbuzní to na kousky neřeší.
Odpovědět
já to udělala tak. že jsem si před sebe dala všechny košíčky a do každého jsem dokolečka a dokola a pořád dokola dávala po 4 koláčcích a když byly košíčky plné tak jsem krásně zjistila, že i něco zbylo pro moje a přítelovi rodiče a bylo to. Ať rodina byla velká nebo jen jeden člověk, každý dostal stejně. (u nás to myslím vyšlo na asi 26 koláčků). A u nás také nebyl problém s objednáváním, paní v cukrárně mi rovnou řekla, že jednu várka koláčku je asi 500 ks. tak jsme to tak rychle propočítali a bylo to, žádná věda. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?