Kolik se dává koláčů??

Zdravím nevěsty. Měla bych jeden dotaz, kolik koláčů byste dali pro jednu osobu, pro dvě, pro tři, atd.???? Vůbec nevím. Už teď vím, že když budeme rozvážet koláče, tak do práce to bude více balíků (pro 12 lidí), ale třeba soused už je sám, tak nevím jak to mám napočítat. Děkuji :-)
Odpovědět
U nás v kraji je zvyk dělat všechny balíky stejné. Ne podle počtu lidí. Není to taky určeno na to aby se z toho lidé najedli, ale aby jen ochutnali. Ale u nás se dělá mix koláče a cukroví
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my jsme chtěli dělat menší a větší, ale nakonec jsme měli všechny stejné ať to bylo pro osobu co je sama či ne, kde bylo v každém balíku celkem 18 koláčů (6 z nich byly domácí trošku menší než ostatní) Kdyby se dávaly menší, tak asi po 12ti.
Odpovědět
U nas jsme davali kosicek kolacku do rodiny,a nekoukali jsme na to jestli je v rodine jedna osoba,nebo pet.
Odpovědět
Určitě bych doporučila dát do rodiny, kde je 5 členů více než pro dvojici. My jsme to tak měli, sama vím, že se na koláčky nebo cukroví vždycky těším. Hodně nevěst dává různé dárečky atd., ale můj názor je, raději větší výslužku než nějakou skleničku atd., na kterou se pak práší ;-) Ale je možné, že každá rodina má svoje zvyklosti. U nás 80% rodiny ocenilo větší výslužku a zmizela jim rychle i když byla větší.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme objednané svatební koláče z jedné pekárny a do košíčku se jich vejde cca 10-12kusů. Ty budeme rozdávat po jednom, ale třeba do práce, kde mám dvacet kolegů vezmu krabičku, kde bude koláčů samozřejmě víc. Nejde o množství, aby se najedla celá rodina, ale o to, že oznámíš svatbu a vzpomněla sis na ně. ;-)
Odpovědět
Pro čtyřčlennou rodinu jsme dávali 12-16 koláčů. Pro jednu osobu 4-6 koláčů. Taky jsme většinou věděli, jaké koláče kdo preferuje, tak jsme třeba dali více makových, nebo tvarohových, taky jsme měli ořechové + samozřejmě cukroví. Teď jsme dostávali v práce koláče od kolegyně, jejíž syn se ženil, a dostávali jsme 2 koláče +cukroví. Takže taky záleží, pro koho to je.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?