Kolik má vážit svatební dort pro 50 lidí?

Profilova fotka
Mám problém a z toho pramení i můj dotaz. Všude mi tvrdí jiné info o váze dortu. Potřebuju svatební dort pro 50 lidí a nevím, kolik má vážit. Máte s tím zkušenosti?? Poradíte? ;-)
Odpovědět
1
2
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Aho dato: no to jo, to je také zajímavý názor. Jasně, že furt řeším dort. Teď se mi líbí dort (mám ho uložen v albu na poslední pozici) a v jdne cukrarně mi řekli, že pro 50 liví by to bylo na 11-12 kg, v druhé, že 6-8 kg. Tak mě to tak zajímalo... protože často se v cukrárnách často platí za kilo dortu, A rozdíl 8 - 12 kg mi už přijde hodně. :-S a nechci, až budu dort rozkrajovat, aby na někoho nevyzbylo... :-D
Odpovědět
taky zalezi jestli to chces jako zakusek po veceri, nebo to jen nakrojit a nechat ho naporcovat az na raut, pak bys tak velky porce nepotrebovala, protoze tam bude hromada jinych dobrot ;-)
Odpovědět
No, holky, podle mě je váha důležitá, jelikož někde vám řeknou, že pečou v ceně - a teď plácnu - 500 kč/kg. Aby pak měl člověk představu, kolik to bude státl ;-) . Bavíme se o dortu, který má Adriene v albu - je marcipánový a tudíž i máslový, jelikož šlehačková náplň pod marcipán není nic moc ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
no ja bych to chtela rozkrajet jako dezert po svatebnim obede ke kave :-)
Odpovědět
Profilova fotka
aby to nakonec nedopadlo tak, že každýmu koupím jednoho harlekýna :-D :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
adi: ty jo ja fakt nemam tuseni, mirca ma asi pravdu. neco mi tam pani sice rikala, ale ja jsem ji donesla obrazek rekla tehle chci, ona rekla to je pro 80 lidi maly, tak ze upece dalsich 30 mini, ja zaplatila zalohu a odesla :-N ted mi to prijde zbytecny , protoze mame normalni dezert, a dort bude nakrajenej az na raut.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Adriene, kolik má vážit svatební dort by ti měli říct v cukrárně... pro ně je základ pro kolik osob dort bude a podle toho je odvozena váha.....my měli třeba 32 lidí na hostině, tak mi v cukrárně řekli, že se počítá cca 10 dkg na porci, takže jsme měli korpus 3,5 kg + 1,5 mandlovou hmotu na potažení....... :-) :-) :-) Ale věřím, že ti v každé cukrárně řeknou něco jiného..... ale tak je to se vším..... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak jak jsem zjišťovala Adriene od známé cukrářky, pro 50 lidí je potřeba min. 8 kg dortu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
bouncing-czech: no to jo, to mi také přijde zbytečný! Jako nad tímhle vážně přemýšlím hodně. Já vím, že jsou cukrářky zkušené, já o tom vážně nepochybuji... ale přece jen. Fakt mi z těch svatebních příprav nedělá nic tolik starostí jako blbý svatební dort :-D len.z: Jenže 10dkg.. . to budu muset být hodně šikovná, abych takhle malé porce krájela. Vždyť budu muset z jednoho patra rozkrojit 17 kousků. A to je dost...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Adri: docela se to tady rozjelo ;-) . Udělat k tomu několik minidortíčků také není špatný nápad - budeš je mít jako rezervu, a pokud zbydou, dáš je rodičům a svědkům domů. Předpokládám, že do výslužek budeš krájet jiný dort, tak aspoň si domů odnesou i ten svatební ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to netuším... my s manželem udělali jen základní řez do dortu a zbytek jsme nechali na obsluze.... a zrovna malé porce nedělali....a dostalo se na všechny..... :-) Ale rozhodně bych se netrápila jak rozkrájim dort..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
budu ho urcite krajet sama... ty minidortíky nejsou špatný nápad :) :-)
Odpovědět
Já budu dortík také krájet sama :-) . Mimochodem, ať je krájí kdo chce, velikost kousků zůstane stejná - prostě, aby vyšlo pro každého. Ani obsluha nemůže krájet aniž by si rozmyslela, kolik kousků musí nařezat, aby na každého vyšlo :-) . Adri, opravdu bych přiobjednala několik minidortíků nebo jeden menší (jenom jedno patro menšího průměru), ale ten samý dortík, aby byl jako rezerva.
Odpovědět
Profilova fotka
no asi neco do zalohy bude chtit, jak se znam :-D No jasný, je jedno, jestli budu krajet ja, nebo obsluha .. tech kousku zustava stale stejne. Na par svatbach jsem uz videla, ze spousta lidi si dort nevezme... ale zas nekdo muze chtit si pridat... atd. No bude to chtit udelat neco navic :)
Odpovědět
Adri, svatební dort by si měl vzít úúúplně každý, byť jenom malý kousíček ;-) . Proto já nebudu dávat předkrm a polévku, aby jim zbylo v bříšku místo a dortík si dali. Předem je o tom budu informovat. A budu krájet já a každý si bude moci říct, že chce třeba jenom pidi kousíček :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, když počítám 100 gr. na porci, tak pro 50 lidí tak cca 5 kg dort? Aspoň u Fishra mají uvedenou váhu porce těch 100 gramů...
Odpovědět
mell: A umíš si představit kousek dortu o váze 100 gramů? Mně to přijde docela divné =-)
Odpovědět
Profilova fotka
no právě že všechny cukrárny dělají malé dorty za hrozně hříšné prachy, doporučují váhu na porci 100 gr... ale nikdo už se pak nepozastaví nad tím, jak těch 100gr uříznot, jak ten kousek ve skutečnosti bude velký a jak to bude vypadat... :-|
Odpovědět
Adri: Bude to štíhlounký a vysoký kousek :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jak modelka :-D :-D :-D
Odpovědět
Joooooooo :-D :-D :-D :-D . Ale co když některý chlap má raději macatější??? :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no právě... a to tady řeším ... :-D :-D :-D chci dort pro normálního chlapa :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak si kupte v cukrárně nějaký zákusek a doma si ho zvažte :-) My měli na hostinu ještě minizákusky, a jeden měl na váhu 25g, takže těch 100g je dost i když se to nezdá, ale určitě bych udělala nějakou rezervu pro přápad, že by se na někoho nedostalo..... třeba když máš dosrt pro 50 lidí, tak ho objednat jako pro 55-60 :-) Já mam zkušenost takovou, že se krájel dort cca hodinu po jídle a všichni byli ještě plný a tak každý křičel, že chce jen malý kousek dortu, protože je nacpaný....., takže nám ještě skoro 1/4 zbyla a to jsem měla taky strach, že bude málo..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Adri, pro 50 lidi ti radim, abys nakrojila vam, rodicum, babickam a pak nechala uz kuchare. My to tak udelali. Jinak koukni ke mne do alba, na posledni fotce trosku vidis, jake byly porce a jak to kuchar krajel. Nevim, kolik vazil, ale bylo z nej podle me tak 60 porci. Lidi jsme meli 50.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě budu objednávat ten dort větší. Alespoň pro těch 55 lidí. Aby kdyby náhodou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
On si ne kazdy da. Hodne lidi ti treba rekne, ze chteji jeden do dvojice. A zkuseny kuchar ti to nakraji lepe a rychleji. Hlavne ho mejte celou dobu v lednici. At se nerozpada pri krajeni a nezkazi. To si predem domluv na hotelu, ze musi mit misto na dort. Dobra je na to lednice na piti, jak je treba od Coca Coly.
Odpovědět
Profilova fotka
janinek: uz toto domluvene mame, ze bude v chladu. Dovezeme ho tam den dopředu. Krájet si ho ale budu jistě sama, tak uvidíme, jak mi to půjde :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?