Kolik by mohl stát takovýto dort pro cca 85 lidí?

Profilova fotka
Kdo jste tu cukrářky nebo máte větší zkušenosti s pečením dortů, netušíte, kolik by asi mohl stát dort podobný tomu na obrázku, velikosti (váhově) tak pro 85 osob? Nemám vůbec představu...Je reálné vlézt se i se zdobením do 4 000 Kč? A dá se dort v tomto tvaru a podobě udělat jiný než klasický krémový s ořechama apod.? Chtěli bychom nejlépe nějaký lehký - tvaroh, piškot, ovoce, marmeláda apod. Nebo banánový s čokoládou a šlehačkou. Hlavně žádné máslové krémy, pokud možno a žádné těžké suché těsto. Poradíte? Případně pokud je mnou požadované složení dortu naprosto nevhodné pro podobně vypadající a patrové dorty, jaký byste poradily? Chceme svatbu ve stylu Středozemě (Pán prstenů, Hobit, příp. Pomněnky podle mojí přezdívky), výzdobu budeme mít ve žluté, zelené a světle modré barvě...Ráda si nechám poradit.
Odpovědět
doufám, že poradí i nějaký profík, já těch dortů dělala jen pár a shlédla snad všechny díy Báječných a fantastických dortů a jen tak z poznatků si myslím, že : - Minimálně spodní patra budou muset být klasická - piškot, hutnější krém - aby to všechno unesly - tvaroh a jiné krémy na mléčné bázi nejdou pod potahovku, a tu tam vy máte - rozmočí se to - náš svatební měl 10 kg, třípatrový a měli jsme to asi pro 75 lidí a zbylo, měli jsme ho od známé, takže cena výhodnější a stál kolem 2000 Kč.
Odpovědět
Tak my budeme mit dort pro 50 lidi za cca 5 tis (zalezi, jak moc do pristiho roku jeste podrazi maslo :D ),ale zase z vyborné avsak neprilis levne cukrarny. Mame vybraný v prichuti mango a cokolada s kokosem a kapkou rumu a cokopiskot. Ono je nekdy i lepsi zajit do cukrarny, my meli ochutnavku naplni, pani provozni s nami probrala predstavy a fakticky ve vsem vyhovela. Zas na druhou stranu, takove zvlastni dorty vetsinou delaji nejaci jednotlivci, kteri to maji jako hoby a bude to i levnejsi.
Odpovědět
Nejsem profik takze jen co vim od cuktarky - takovyhle dort jedine maslovy a spoustu marcipanu. Coz ja nemam rada. My meli ctyrpatrovy ale na podstavci - takze kazda vrstva mela pod sebou tac. Byl uuuzasny. Lehky, ovoce, mascarpone....5 tisic 65 lidi. Nicmene nechcete preci uplne stejny dort? Najdete dobrou cukrarku a zeptejte se ji, jiste vymysli neco schudneho, hezkeho a lehkeho.....
Odpovědět
S tímto dortem se cenově do 4000 nedostanete, pokud zvolíte kvalitu, odlehčené krémy, ovoce, belgická čokoláda, jemné korpusy... je pracnější i tím, že nejen je ozdobený, ale i vyztužený, aby byl tak krásný jako předloha, nepropadal se, nebortil... Doporučuji vybrat cukrářku co tomu dá Váš styl, aby to byl Váš originál...Pro Váš počet hostů by měl mít kolem 15 kg, aby byla i malá rezerva na přidání i více. A vím o čem mluvím :-) Pekla jsem pro syna čtyřpatrový 18 kg dort "jen" pro 55 lidí a snědl se do posledního drobečku, protože si lidičky chodili přidávat. Takže v dnešních cenách kolem 500 za kilo dortu si to lehce můžete spočítat. Někde jsou ceny i vyšší ... přeji Vám šťastnou ruku při výběru cukráře, který Vám připraví nezapomenutelný krásný dort pro Váš den.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pečeme exkluzivní svatební dorty. Naše cena za takový dort pro 85 lidi by byla 17000,-kč. ( Ta cena zahrnuje suroviny nejlepší kvality a precizní ruční zdobení).
Odpovědět
Pokud nezvolíte profi cukráře, ale nějakou paní z vesnice, která peče pro radost, případně nějakou malou cukrárnu, tak by to za tu cenu možná šlo, jen budete muset slevit na požadavcích na chuť i vzhled...pokud budete chtít lepší suroviny, (ne ve smyslu, že by ta "teta" řekla, že to udělá z "nějaké" lepší čokoládky a mázne vám tam "lepší" marmeládu) a samozřejmě i lepší vzhled dortu (tady je totiž hrozně tenká linka mezi nevkusným kýčem od paní, co peče pro radost a opravdu krásnou, kvalitní cukrařinou), tak jste na 10tis. Být vámi tak slevím z požadovaného vzhledu a zaměřím se na chuť, nebo si u opravdu dobré cukrářky domluvím, co by bylo reálné vyrobit za cenu, kterou chcete..
Odpovědět
pro 85lidí za 4000,- směšná cena. u nás v cukrárně obyčejný dortík 45/ks a kde máte započtené energie a práci dotyčné která vám ho udělá? nad takovým dortem strávíte spousty hodin. minimum je 80,- za porci a to je vážně hraniční cena :(
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s výše uvedeným. 85 porcí, takové zdobení a do 4 000,-? V tom případě to bude kvalita alá narozneinový dort z chlaďáku v Tescu. My budeme mít asi 25-30 porcí a počítáme s cenou okolo 5 000,-, protože je pro nás důležité, aby byl dort z chutných a kvalitních surovin, ne náhražek a umělin. :)
Odpovědět
@morrighan no to musí být teda suroviny, 200 za porci nebo mega porce :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Jo, porce chceme velké, protože známe své svatebčany a jeden ukázkový minikousek by je asi neuspokojil. :D Takže spíš porcí víc, lidí tak 25, no. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax kousek dortu muze stat i vic nez 200kc...zalezi na slozitosti zdobeni a na kvalite surovin ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monickalea Vycházela jsem z ceníku jedné domácí cukrárny, o které vím, že peče opravdu dobře, kde měli uvedenou cenu 250 Kč z kg dortu + ozdoby (jejichž cenu nedovedu odhadnout). Jaká je běžně váha standardně velkého kousku dortu?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Pokud je cena důležité kritérium, doporučuji objednat menší počet porcí. Porcí se většinou myslí dílek dortu ve velikosti, kterou dostanete v cukrárně, když si objednáte dortík. Moje zkušenost je, že o tak velký kus dortu na svatbě nikdo nestojí. Je tam spousta jídla, takže lidé jsou najedení, navíc i spousta sladkostí. Každému bohatě stačí dílek velikosti čtvrtiny až třetiny porce, dámy si klidně dají sotva centimetr široký plátek. Měli jsme třípatrový dort o 50 porcích, skoro 90 hostů, a stejně polovina dortu zbyla. Podobnou situaci vídám na svatbách často, vždy velmi velký kus dortu zbyde. Mohla bys objednat třípatrový dort pro 45-50 lidí, potažený krémem a ozdobený lístky, jako je 2. a 4. patro na vzoru, náročnější zdobení nechat jen na spodním patře a oblouk nahoře udělat z živých květin, z myrty nebo buxusu. Když nebudeš chtít pravý marcipán, ale bude ti stačit levnější potahovací hmota, ta cena by mohla být reálná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?