Kolik budete mít druhů stavebních koláčků a cukroví?

Ahojky holky, prosím Vás... kolik budete mít druhů stavebních koláčku a cukroví do výslužek a na svatbu? Děkuji :-)
Odpovědět
Ahoj, tak to teď právě řeším. Za šest týdnů jsou svatby Koláčky si nechávám dělat, ale myslím, že je to klasika s tvarohem, makem, povidla. Ono je to trošku jedno, jsou malá a sladké, je z nich nejvíce cítit rum a vanilka. Což je dobře. Co se týká výslužky. Určitě budu mít připraveno a nakrájeno dopředu. Dám na radu profi cukrářky. Osobně si myslím, že půjdu do normálních velkých zákusků - žádné máslové dorty a velké hlavně kvůli ceně mini zákusek versus normální. Do těch krabiček se dát něco musí, minicukroví by se tam vešlo moc. Mám krabičky 22x22 cm a počítám tak 6-8 zákusků. Nejsou to jako z běžné cukrárny, ale takové nazdobené, nahoře s ovocem apod. Pak jsem koupila ještě menší krabičky pro neplánované hosty, muzikanty, fotografa apod. Jsou 18x15 cm s uchopem a tam se vejdou tak 3-4 velké zákusky. Ještě zkusím pořešit zda neudělat malé dorty a dát půl světlého a půl malého. Jak to plánujete Vy? .
Odpovědět
Z mých zkušeností. Dort do výslužky nedávat - rozblemcne se a ušpiní zbylé cukroví. Měli jsme koláčky (mák, tvaroh, povidla, jablíčka) a minidezerty (francouzský styl, makronky, atp...). Cukrářka nám radila množství tak, aby vyšlo na výslužky, nakonec bylo málo. Pokud máte hodně mladých mlsných lidí, tak vemte všeho víc. Do výslužek jsme dávali tak dvě až tři hrsti koláčků (byly fakt pidi, ale výborné) a tak 6 minidezertů plus makronky. A to byly ty větší krabičky s úchytem.
Odpovědět
@claimee díky za názor na výslužky, jsme také všichni "žravci" a tak určitě bude raději hlásit cukrářce více kousků než je tedy obvyklé. A dorty tedy raději ne. díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Na svatbu jsme meli tri druhy kolacku, ceske (4 ruzne naplne), moravske (opet 4 ruzne naplne) a pak takove vetsi kolacky s kombinovanou naplni. Pak jsme meli minidezerty - na stoly myslim 6 druhu (ruzne ovocne rezy a kosicky, venecky, vetrniky) a do vysluzky dalsi 3 druhy (z toho jeden druh byly minirolady zase na 3 ruzne zpusoby a minilaskonky). Svatebni dort, malicky jen pro nas na nakrojeni, pro hosty 2 druhy cupcakes. Cukrovi takove to ruzne linecke a slepovane u nas neni zvykem delat, takze to jsme nemeli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?