Kde na Moravě upečou svatební cukroví dle mých receptů?

Ahojky holky, ráda bych se zeptala,zda některá z vás náhodou nevíte o cukrářství, popř. někom, kdo by mi na svatbu upekl cukroví podle receptů, které bych si donesla? Ideální by bylo okolí Brna, Břeclavi, popř. Znojma. V naší rodině totiž není nikdo, kdo má rád tradiční svatební cukroví - řezy, rolády, košíčky, věnečky a další založené na másle. Všichni by si spíš dali něco lehkého. Tak jsem dohromady dala sbírku receptů a teď bych jen potřebovala někoho, kdo by se do toho pustil. Sami doma to nezvládneme, je toho dost a spousta cukráren mi již takový nápad odmítla. Péct podle mých představ prý není v jejich službách. 8-( Dort to jo, ale cukroví... :-| Díky za každý podnět.
Odpovědět
Zkus nějakou školní jídelnu, tam by Ti paní kuchařky mohly vyjít vstříc... Ale nezaručuju, je to dost zvláštní požadavek...
Odpovědět
podla mna sa boja, ze sa tie kolace nepodaria a ty im potom nezaplatis...
Odpovědět
a nenajdte sa nieco podobne aj v ich repertoari?
Odpovědět
Profilova fotka
lupinecek: v našem městě je učňovské středisko, obor kuchař-cukrář. Pokud bych to potřebovala, asi by mě napadlo obrátit se tam. Děcka se budou snažit a ty zaplatíš jen suroviny a energii (...si myslím...). Zkus zjistit, jestli ve tvém okolí není taky nějaká taková škola. Tvoje "lehké" recepty mě zaujaly ;-) My se chystáme na menší raut a taky nechci žádné máslové cukroví. Přípravu snad zvládnem sami. Myslíš, že by bylo hodně troufalé, poprosit tě o nějakou tvou receptovou inspiraci x-) Pokud ti nevadí podělit se o nějaký ten receptík (třeba do mé IP schránky), budu moc ráda :-) Přeju ti hodně štěstí v zařizování.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že do toho se moc lidí asi nepohrne, protože kdyby se to nějak nepovedlo nebo nedalo by se to jíst, tak chyba bude na straně těch co to pekli.
Odpovědět
Profilova fotka
A co vyzkoušet nějaké ty paní, co pečou doma (třeba na hody apod.)? Ale obávám se, že se asi do nevyzkoušených receptů nikdo nepohrne. Záleží, v jakém jsou duchu - třeba by Ti nabídli něco podobného, co mají vyzkoušené. A taky podle toho, kolik toho budeš chtít. Zajímal by mě na ukázku nějaký recept na lehčí variantu cukroví. Nehodíš sem něco?
Odpovědět
Holky díky za rady, recept sem klidně nějaký hodím, jen co splaším víc času....o víkendu :)
Odpovědět
luc1979: Tak dávam nějaký ten receptík, nezaručuji, že budou chutnat. Já je mám všechny vyzkoušené a vím, že nám chutnají a proto je mám i na svatbu. Ale každý máme jazyk mlsný jinak ;-) Množství surovin na svatbu se samozřejmě musí zvětšit ! Ananasové trubičky se šlehačkou 3dl smetany ke šlehání 150g dužiny z ananasu 140g moučkového cukru vanilkový lusk 50g másla 30g rostlinného tuku (Hera) 60g hladké mouky 1 lžíce sezamových semínek Ananas rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme mouku, cukr, rozpuštěné máslo a semínka z vanilkového lusku a dobře promícháme. Na pečící papír přes šablonu s kulatými otvory rozetřeme těsto a vytvoříme tak oválky. Posypeme sezamem a pečeme do zlatova cca při 140°C. Upečené oválky pak přendáme z papíru na vál a jakmile schládnou natolik, že je můžeme vzít do ruky, stočíme kolem kovové trubičky a necháme úplně vychladnout. Vychladlé stáhneme a naplníme ušlehanou smetanou. Plněné jahodové laskonky 3 bílky ½ lžičky citronové šťávy 150 g cukru krupice Na krém: 200 ml crème fraîche nebo zakysané smetany 200 ml bílého jogurtu 300 g jahod 250 g malin + na ozdobu menší svazek máty, lístky otrhané a nasekané + lístky na ozdobení malý kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný 5 lžic moučkového cukru + na poprášení Troubu předehřejte na 90 °C. Bílky a citronovou šťávu dáme do suché a čisté nádoby robotu. Šleháme, dokud hmota nezdvojnásobí objem a nezačne vytvářet špičky. Hotovo budete mít, když našlehané bílky úplně zaplní metlu. Robot nechte zapnutý a po lžičkách přidávejte cukr – každou várku nechte vždy pořádně spojit s bílky. Šleháme, dokud směs není krásně hladká a lesklá. Plech vyložte pečicím papírem. Ušlehanými bílky naplňte zdobítka a začněte připravovat laskonky, respektive laskonkové košíčky. Nejprve uděláme tečku na pečicí papír a postupně ji obkružujte oválky. Obvod posledního (od středu nejvzdálenějšího) oválku pak dvakrát nebo třikrát obkroužíme i do výšky, abysme vytvořili stěny košíčku. Pečeme (či spíše sušíme) dvě hodiny cca při 120°C záleží na typu trouby, dokud nejsou laskonky krásně křehké. Necháme je úplně vychladnout. Mezitím připravte náplň: crème fraîche rozmíchejte s jogurtem. NĚKOLIK JAHOD NECHÁME STRANOU NA OZDOBU. Ostatní rozmačkejte ve větší míse s většinou malin, přidejte mátu i zázvor, lehce poprašte cukrem a promíchejte; výsledkem by mělo být vláčné pyré. Opatrně ho spojte s jogurtovou směsí a podle chuti doslaďte cukrem. Zbylé jahody nakrájejte na plátky. Částí z nich vyložte vnitřek laskonek, naplňte je jahodovo-malinovým krémem, ozdobte zbývajícími jahodami, malinami i mátovými lístky a poprašte moučkovým cukrem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?