Kalkulace a velikost svatebního dortu? ... pro porovnání :)

Profilova fotka
Prosím, můžete mi jen tak pro srovnání napsat, na kolik Vám vyjde přibližně Váš svatební dort a jak bude velký? Mně vytvořily kalkulaci dortu přes svatební salón a nevím, jestli se nemám poohlédnout ještě někde jinde. Budeme mít kulatý třípatrový (1. patro průměr 30 cm, 2. 23 cm, 3. 16 cm, výška pater 6 cm), zdobený bílou modelovací hmotou a rudými růžemi. Cca pro 50 hostů. Předpokládaná cena 2800,- Kč. Připadá mi malý, aby vůbec stačil pro všechny? :-.
Odpovědět
No, pokud myslíš, že někde narazíš na levnější, tak to levněji už snad ani nejde. My máme kalkulaci na 60 - 65 porcí na 5.300,- zcela bez zdobení, ale s marcipánem. To mi přijde až prapodivně levné... :-) Ale přijde mi taky dost malinký...
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci narazit na levnější, spíš mám obavy, co z toho vzejde? A nevím, jestli 7 dkg dortu bez modelovací hmoty je dostatečná porce na osobu??
Odpovědět
@valenda Zdá se mi malý, ty patra jsou totiž moc nízká, chtěj je aspoň 10cm. Ukázali ti vůbec aspoň na fotkách jejich dorty? Aby to nebyla nějaká komunistická hrůza a taky je otázka z jakých surovin je dělají, jestli budou chutné. Chtělo by to domluvit si ochutnávku.
Odpovědět
To nevím, ale logicky, když si vezmu, že trochu větší narozeninový dort na rodinnou oslavu těch 30 cm bude mít, a tam je tak 16 porcí? Kdyby? Tak si neumím představit udělat z toho 50 porcí. Tohle bych tipla tak na 35 - 40... ale nejsem žádný odborník, tak mě ber s velkou rezevou. Ani výška patra není zrovna moc velká :-(
Odpovědět
@radkaja Souhlasím! Určitě to chce ochutnávku a pátrala bych po fotkách, aby jsi viděla do čeho se vůbec pouštíš :-D
Odpovědět
@svatbajanaahonza Klasický narozeninový dort na 16 porcí má zhruba 24cm, což je u tohoto ten prostřední Z toho 30cm by tedy mělo být více porcí. Mohly by se krájet i tenčí plátky, než normálně, ale to chce právě, aby byl dost vysoký ne jen 6cm.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc ;-) rozhodně se neunáhlím a posháním ještě i jinde. Taky mi ta výška 6 cm přijde hrozně malá 8-(
Odpovědět
@radkaja Já vím, právě proto říkám, že větší narozeninový ;-) a těch 16 porcí mi přijde adekvátních, u toho menšího bych řekla spíš 12 - aby z toho člověk něco měl a nebyl průhledný :-)
Odpovědět
určitě chtějte vidět jejich práci :-)) osobně dělám dorty vysoké 10cm a jinak ty průměry co píšete při výšce 10cm stačí na 50porcí :) na svatbě se krájí menší porce, někdo počítá pouze se 100g na osobu, já osobně 150-200g.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 10kg, pro 55 lidí a zbylo. Cena byla 2000 Kč, nebyl potažený fondánem.
Odpovědět
@brillante Tak cena od známé asi není zrovna vhodná k porovnání ;-) Za to by někdo nenakoupil ani suroviny...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Dort nebyl od žádné známé, ale ani z nějaké předražené cukrárny. Byl od vyzkoušené cukrářky.
Odpovědět
Článek se načítá
@brillante Aha, ok, bylo to uvedeno u vás v popisku alba
Odpovědět
já měla čtyřpatrový. bez modelovací hmoty, zato se spoustou ovoce. pro 60 lidí, stál 4500. ale já konzultovala přímo s cukrářkou a bylo myšleno pro 60 lidí.
Odpovědět
Mám pro 60 lidí, třípatrový a přibližně bude stát 7000 (čokoládový s ovocem). Přesnou cenu se dozvíme po upečení a nazdobení (je to podle váhy).
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz bude vyska kolem 10cm, tak ty prumery jsou ok a bude stacit pro 50lidi. Muzete se podivat na nase stranky pro porovnani :-)
Odpovědět
zrovna včera jsem byla u cukrářky, my budeme mít 3 patrový, cca 10 -11 kg..cena 3000-3500 Kč, potažený bude hmoutou a jen jemně zdobený. výška patra cca 8 cm., poslední patro vyšší, spodní dort průměr myslím 32 cm. a já to mám pro 70 lidí...vím, že každá jíst nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za rady :-) Už jsem zkontaktovala i další cukrářství, ale jinak určitě necháme zvýšit patra. Raději ať zbyde, než aby bylo málo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?