Jednopatrový svatební dort. Nemáte náměty pro zdobení?

Profilova fotka
celkem naléhavě sháním nějakou předlohu pro svatební dort - ale jednopatrový, decentní až strohý. V albech jsou samé dvou a více patrové, myslím tím takové ty krásné dorty z promo fotek, v diskuzích se taky víceméně probírají ty vícepatrové. Chci něco podobného, jako mám v albu, jen bez té růžové - ale chtěla bych námět na nějaké jiné zdobení. Musím už rychle cukrářce říct, co na něm vlastně chci - a nechci, aby byl dort úplně stejný jako v albu. Měla jste některá decentní jednopatrový dort? Klidně přizdobený živými/marcipánovými květy, ale opravdu decentně - žádné kopce šlehačky.
Odpovědět
možná je to blbý, ale co říct cukrářce, ať ti ho udělá jenom bílej (nebo třeba jenom s jemnýma puntíkama nebo kostkama) a nechat si v květinářství uvázat nějakou ozdobu zvlášť?
Odpovědět
Profilova fotka
a co nejake takove zdobeni? sice to jsou viceptrove, ale pro predstavu jsou myslim dobre :-) http://www.cakebybridges.com/wp-conte... http://www.lyofa.cz/gfx/tn_photo_08.jpg (tady je potazeny marcipanem s kvetinami)
Odpovědět
My teda taky budeme chtít jednopatrovej, a pokud se nerozhodnem přímo pro ovocnej, tak to nejspíš vyřešim tak, že čapnu fotku klidně petipatrovýho a řeknu pani cukrářce, že to chci prostě v tomhle stylu, ale jenom jedno patro ;-) jo, taky u těch dortů většinou hodně koukám hlavně na to horní patro a snažim se odmyslet si ten zbytek :-D
Odpovědět
Profilova fotka
krtek: taky bych to tak vyresila. napr. bily s cokoladobou kresbou - jako je ten prvi link, co jsem poslala (bez ruzovych kyticek) a na to zivou kytku:-)
Odpovědět
Já jsem teď hodila jednu fotku do svýho alba - už nevim, od koho jsem si to zkopčila :-N http://www.beremese.cz/album/view.php... Ale tam bych třeba vzala to spodní patro, klidně i nechala ten prázdnej střed a hotovo. Takže jestli nebude ovocnej, tak bude asi tenhle ;-)
Odpovědět
my jsme měli jednopatrový ovocný a byl úúúúúúúžasný x-) x-) x-) jinak naše cukrářka, když jsme tam přišli, tak nám dala fotoalbum, kde měla vyfocené všechny možné dorty, které dělala, takže se třeba můžete zkusit inspirovat i přímo v cukrárně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
estrelito, ten první odkaz je teda super krásný!!!! krtek, taky pěkný, ale už je dost "přeslazený", nebo jak to říct :-) Koukat na vícepatrové na to první patro mě nějak nenapadlo, bože já jsem ťuňťa =-)
Odpovědět
Laala: my měli málo lidí, takže jsme chtěli malý dort, nic "přeslazeně zdobeného" takže jsme vybrali medovník a zapíchli si do něj ozdobu a měli jsme druhý ovocný dort-koláč v pekáčku pro ty, kterým medovník připadá moc sladký. Obojí mělo úspěch.
Odpovědět
Profilova fotka
medovník dáme jako druhou alternativu - a taky až se sní ten svatební hlavní, aby něco bylo...
Odpovědět
Profilova fotka
olušenko, to je ta teplá zmrzlina? :-) Vždycky mě zajímalo, co to jako je :-D
Odpovědět
Profilova fotka
laala, cukráři by ti měli udělat cokoliv a jak to bude vypadat je čistě vaše věc...přece není nutné mít stejný dort jako ostatní nevěsty. :-D My měli sice dvoupatrový čtverec + jednopatrové srdce - čistě bílé s kytičkami a výsledek byl hezký. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte, taky chceme nejaky jednodušší dort, jedno patrový max. 2 patra. neco jako mam v albumu (asi vyhraje to bílé srdce nebo možná ten bílý kulatý dvoupatrový s bílýma kuličkama).a to s tím medovníkem je dobrej nápad!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mně ještě zaujalo tohle: http://3.bp.blogspot.com/_5dFWqZmXeuE... http://www.zenbuzz.org/wp-content/upl... http://www.unique-wedding-favor-idea.... http://kitchenmusings.typepad.com/.a/... ale budu ještě hledat... zatím nejlepší je pořád ten od estrelity, je super!
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem vyměkla a bude dvojpatrový - a ani jeden z uvedených. Nicméně odkaz od Estrelity byl impulsem k vítěznému stylu dortu :-)
Odpovědět
Laala: ten ovocný, ano, to je "Teplá zmrzlina". Ty to znáš nebo to jsi četla u nás v albu? Tak to nazývá ta prodejna, ten Ovocný bar. A je to vynikající. Každý, kdo to měl, byl nadšený. My už tam jezdíme léta jen kvůli tomu, myslím do té cukrárny, do toho Ovocného baru. Je to nějaké těsto dole, pak lehký krém a nakonec směs ovoce, která se mění dle sezóny s takovou měkkou jako želatinou, která ale netuhne, zůstává stále měkká.
Odpovědět
Profilova fotka
taky sem vymekla a mame nakonec dvoupatrovy!i kdyz nam cele horni patro zbyde, ale je to takové víc svatební!
Odpovědět
Profilova fotka
hafhaf, já jsem ho spíš chtěla kvůli počtu lidí, bála jsem se, že nám nebude nízký stačit.
Odpovědět
a kolik máte vůbec kg dort a kolik lidí? Ani nevím jak se to počítá...to bude zase zmatků... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no, já to budu mít prostě na cca 25 100g porcí. Takže 2,5 kilový dort. Podle mě nebude moc velký, bude to takový "bobek". Právě že kdyby byl jednopatrový, musel by být asi jak kolo od vozu :-N
Odpovědět
ja mam tiey nejake pekne v albume...skuste kuknut, ale jednoposxodove moc nie...mne sa pacia dvojky...
Odpovědět
100 g je asi jak velký zákusek? Větrník? nedokážu si představit 100g zákusku...jako 100g šunky či sýra ano, ale toto :-D asi to bude tak akorát co :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kamirka, řekla bych, že pokud máš nějaký vyšší dort (tak 10 cem) a v průměru má tak 30 cm, může to být pláteček v tom nejširším místě široký 4 cm? Nevím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
laala: tak to me tesi, ze jsem pomohla :-) a jak nakonec bude vypadat, prozrad :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?