Je vůbec někdo, kdo neměl svatební dort?

Profilova fotka
Holky, potřebovala bych poradit. Mamina mě nahlodala, aby jsme se vykašlali na objednání svatebního dortu (bude nás asi 80) - takže velkého dortu. V naší rodině je zaužívané, že kdo chce tak přinese dort jako dar, např. kmotři, nějaká jiná teta atd. Svatbu máme v červenci, takže teoreticky počítáme s vedrem a co vím, tak se celkově na svatbách sladké moc nejí, každý je přejedený obědu, rautu, přepitý. Takže by jsme měli jen vdolečky a minizákusky. Na jednu stranu mi to tak příjde i rozumné, ale zase všude kam se podívám, tak všichni s velkou slávou rozkrajují dort..tak teda nevím :-| Co Vy si o tom myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Ta symbolika a moment spolecneho nakrojeni dortu a ochutnani prvniho sousta s manzelem, nepopiram ze by mi bylo lito, kdyby k tomu nedoslo.. ale jinak souhlasim, ze ve vasem pripade je asi zbytecne objednavat nejaky mega slavnostni dort.. objednejte si klidne jen malicky pro sebe a hostum rozdejte dorty, ktere prinesou, usetrite a zbavite se aspon dortu, se kterymi byste pak asi stejne nevedeli co delat.. a ze budou mit hoste neco jineho nez vy? u nas meli nas svatebni dort jen rodice, ostatni hoste dostali cupcakes uplne jinych prichuti, vetsina to ani nepostrehla :D
Odpovědět
no, myslím, že je to dost odvážný krok, nemít dort :D ja byla přesvědčená že nebudem rozvážet koláčky, ale když jsem to oznámila, tak mě všichni tak zprdli, že bych si už nedovolila zrušit podobnou typickou věc svatby :D dort,u jsem se taky chtěla vzdat, kdyz jsem zjistila, že mám za něj dát víc, než za svatební šaty, ale nakonec to tak asi vážně dopadne :D no, pokud do toho vážně půjdete, tak držím palce i na nohách :-N
Odpovědět
My zase nebudeme mít drobné cukroví. Taky velký krok, ale prosadili jsme si ho :-) 8-) Dort nám upeče babička a jsem za to moc ráda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nemja tak my dort nemeli a nelituju. Jidla i sladkeho zbylo strasne moc, jeste aby zbyl i dort... :-D ale my nemeli ani klasickou hostinu, ani klasickou svatebni zabavu jako napr. prvni tanec apod., hostu jsme meli jen par a to oslavovani pred obradem bylo jen takove neformalni. Moje maminka pred svatbou "spatne nesla", ze dort nebude, je hodne na sladke, ale kdyz pak videla kolik mame svatebnich kolacku a dalsich sladkosti, tak sama uznala, ze dort uz by byl moc. Asi bych to ve vasem pripade udelala tak, jak pise @martaveg
Odpovědět
@nemja pokud chcete mít krájení dortu, tak by treba stačil jen symbolicky jednopatrový dortík, takže by nebyl ani moc drahý.
Odpovědět
Musím uznat, že mě cena dortů taky docela dostala :-( U nás se dort nikdy nekupoval, ale vždycky pekl doma. Navíc dávat za něj víc než za oběd pro 15 lidí mě přijde dost šílený :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Před třemi lety jsem byla na svatbě své sestřenky, která také neměla svatební dobrt. Po obědě jsme všichni dostali ke kávě střechu, někteří ji ani nejedli, byli jsme přejedení z oběda, takže pokud ho nechceš - neřeš ho.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme neměli dort ani žádný jiný dortíky nebo koláčky...a všechno vyřešil štrúdl, hotovo, konec zvonec :)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju za příspěvky. No já právě vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Je fakt, že v naší rodině si nikdy žádné krájení dortu nevybavuju, naopak od přítelové rodiny jo. Tak se teda ještě zkusím poptat i kamarádek, co my na to kdo řekne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se neohlížela tolik na druhé a udělala to podle své chuti. Přeci jen to bude hlavně váš den, tak ať jsi spokojená ty a budoucí manžel. A jestli ti dort přijde zbytečný, tak proč nebýt bez něj? PS: Já také neměla na svatbě dort, ale naše svatba byla celá taková nenormální ;-)
Odpovědět
Souhlasím s názorem, že byste si mohli symbolicky nechat udělat malý dort, který symbolicky zakrojíte a ochutnáte společně :) Třeba by bylo vtipné nechat si přinést polárkový dort :D To mě jen tak napadlo, když jste psala, že máte svatbu v červenci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucieto super napad! :-D @nemja
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme měli jen jeden dort, třípatrový. Sice jsme neměli v plánu ho s velkou slávou krájet, na tradice si nepotrpíme, ale tak nějak jsem měla pocit, že na svatbu patří. Dopadlo to tak, že se stejně nevešel na stůl, takže celou svatbu dřepěl v lednici a kdo ho chtěl vidět, šel se na něj podívat tam ;-) Samozřejmě jsme si s ním poradili, něco se rozdalo po svatbě a zbytek šel do mrazáku, ale zpětně vzato kdybysme ho neměli, nic by se nestalo 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít menší symbolický dortík, právě kvůli tomu rozkrojení a v ostatních patrech budou panna cotty. Máme je zaprvé oba rádi a je to relativně lehčí dezertík, který po tříchodovém obědě snad každý zvládne. Byla jsem na moc svatbách, kde se v dortu každej porýpal, stěží snědl půlku svého kousku a zbytek se vracel a vyhazoval a to mi přijdou hodně vyhozené peníze. Uvidíme, jestli bude mít někdo připomínky na naše řešení, ale snad se to bude svatebčanům líbit.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli víte, že dostanete dorty od hostů, tak by mi přišlo velmi kontraproduktivní objednávat ještě další dort. Záleží kolik jich dostanete a kolik bude lidí, ale jestli by na nějaký dort nedošlo, tak by to bylo škoda a mohlo by to být i líto tomu, kdo ho přinesl. My jsme klasický svatební dort neobjednávali (bojkotovali jsme všechny tradice) - měli jsme 3 obyčejné piškotové ovocené dorty z ovocného světozoru a asi 2 medovníky. Snědlo se skoro všechno (tuším kromě 1 medovníku), ale my měli docela zimu, tak to sladké asi jelo víc než ve vedrech.
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych to řešila malinkým dortíkem, který nakrojíte, pokud chceš tu tradici. Vyjde Tě to na nula nula nic peněz a budeš se držet tradice. Nebo vymyslet něco jiného - ten polárkový dort je dobrý nápad. Ale velký dort pro tolik lidí bych nedělala, v létě se to asi nesní. My dort měli dost netradiční, lehký a býval mohl být větší, stejně tak koláčků klidně mohlo být třikrát tolik a snědlo by se to. Nám sladké chybělo dost, nečekali jsme, že se sní tolik - respektive jsme právě moc neobjednávali, protože nám všude tvrdili, jak se to nesní. Svatba ale byla na podzim, takže to je jiná situace. V létě to bude fakt problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Super téma :-) my jsme totiž opravdový dort taky neměli a vypadalo to následovně...Den před svatbou jsem v cukrárně koupila 3 marlenky, svatební (kýčovitou figurku) a v den svatby jsme to v rychlosti rozbalili, naplácli na sebe, figurku z recese nahoru (kvůli hlavně starším generacím, aby neměli pindy, že nemáme svatební dort :-D) a kvůli úplně jiné zábavě - tombola, tanečky atd. jsme ho i zapomněli společně rozkrojit...takže jsem velice ráda, že jsme naprosto zbytečně neinvestovali několik tisíc za honosný dort, který stejně většina lidí nežere :-D :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?