Jaký vybrat dort?

Ahoj holky, prosím poraďte. Přejeme si s přítelem na svatbě dort, který není potažený marcipánem. Ideálně tvarohový / z mascarpone a hodně ovoce. Přítelovi se nelíbí naked cake, takže ten je ze hry. Naše cukrářka nám nabídla ten z 1.fotky, který už dělala (samozřejmě můžeme mít bílé trubičky, mít celá tři patra trubičková atd.) Jsme asi mimo, ale přijde nám, že je drahý - 3500 Kč (60 osob). Vím, že je to tady běžná cena, ale vždyť to je jako třeba narozeninový dort (žádné speciální náročné zdobení, ovoce bude sezonni, atd.). Přemýšlela jsem teda, že bych si nechala od ní udělat jen horní patro a zbytek z miniskleniček (panna cotta a tiramisu) nebo z horního patra a muffinů. Miniskleničky bych si udělala doma, jenže kde vezmeme stojan? :-( Vím, že svatba je jen jednou za život a i ta cena není nijak tragická, ale dort zrovna extra neřeším a přijde mi to prostě dost peněz. Navíc se hosté podle mých zkušeností ze svateb v dortě porýpou a to bych z toho pak byla smutná. Já sama bych raději volila menší, svěží dezert. Máme jít do klasického dortu a oželit peníze nebo byste udělali horní patro a mix skleniček? Jak by patro mohlo vypadat, aby se k tomu hodilo?
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych volila jen to horní patro (tmavé tyčky a jen maliny) a skleničky s malinami, myslím, že by to mohlo vypadat dobře ;-) my jsme měli třipatrový dort, který více méně nikdo nechtěl, ale dezerty do skla zmizely téměř všechny :-D
Odpovědět
@dany69 Mám právě s dorty stejnou zkušenost :-(. Jinak máš pravdu, že bychom mohli udělat vrchní patro s čokotrubičkami a malinami a pak jen panna cotty s malinami + píchnout do toho kousek trubičky :-). Myslíš, že není blbé, že všichni nebudou mít dort? Budeme pak mít ještě sladký koutek, kde budou i cupcaky, mini medovníky, atd., ale aby se někdo neurazil.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k to asi záleží jaké mají vaši hosté chutě.. já jsem třeba věděla, že si většina chlapů dort vůbec nedá, takže pak bych to neřešila. A taky asi záleží na tom, jak to budete mít pojaté.. pokud bude "rozkrojení" dortu s tím, že každý ten kousek dostane tak by to blbé bylo. My jsme ho třeba jenom nakrojili a kdo chtěl tak si přišel vzít v průběhu večera..
Odpovědět
Já bych jako host chtěla určitě dort ochutnat, tak bych byla zklamaná, kdyby se na mně nedostalo. :-p :-)
Odpovědět
Ty jo, to je těžká otázka. Co se týče mě, tak já se třeba na dort vždycky těším a vždycky si ho ráda dám. Na naší svatbě se celý snědl a z mé zkušenosti mi vyplývá, že když je dort dobrý, sní se, když ne, zůstane (porovnávám více svateb). Varianta krájecí dort + skleničky taky nemusí být špatná, ale zase to prostě není dort, ale dezert. :-) I tak to nebude vadit, na druhou stranu mi ale přijde cena 3 600 pro 60 lidí v pohodě (porce za 60 je na svatební dort ok), když vezmu v potaz to, že to budeš mít bez práce. Pak mě ještě ale napadá varianta c, a to udělat si dort sama (nebo někdo z rodiny, šikovnějších kamarádek apod.). Myslím, že tyhle dorty s trubičkami nejsou ani tak těžké na výrobu, protože se nijak nepotahují. Prostě uděláš několikapatrový dort (pozor, musí být podepřené!), obkroužíš to trubičkami a "posypeš" ovocem. Já osobně bych si třeba na potahovaný dort netroufla, ale třeba tohle si myslím, že bych zvládla i já.
Odpovědět
Profilova fotka
Luci my taky premyslime,ze budem mit jen maly dort na rozkrojeni a zbytek sklenickovy dezerty, uz z toho duvodu aby lidi ochutnali jiny veci nez dort co je klasika. :-) A taky mam zkusenost,ze dort kazdej jen rozrype a necha.
Odpovědět
Mno, myslím, že právě lidi nechtějí moc ty dorty potažené macipánem, protože už ten samotný je dost sladký, ale vsadím se, že tenhle by byl hned pryč :-) Ale ta cena je šílená...nikdy jsem si nezjišťovala, kolik to stojí, protože dorty dělám sama, tohle je fakt pálka. Přitom na tom nic není, dá se ztuhnout krém a nahází se dokola ty trubičky... Taky si myslím, že nějaká šikovná kamarádka nebo příbuzná ti tohle udělá bez problémů.
Odpovědět
Ahoj, měli jsme malý dort na rozkrojeni a pak to samé, ale mini dortiky pro každého. Snědl se akorát ten rozkrojeny a asi 5 mini dortiku. Byla jsem ráda, že se to druhý den pěkně rozdělovalo do výslužek.
Odpovědět
Já dorty peču a tohle je dobrá cena. Nebo si upečte dort sama .
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě jde z toho všeho rozhodování taky hlava kolem, dnes je tolik možností....ale zrovna s dortem jsme měli hned jasno :-) Myslím, že dort na svatbu prostě patří...takový ten hřeb všeho sladkého :-) Budeme mít jen jeden, žádné děkovací atd. Ale budeme mít pro padesát lidí a dražší-chtěli jsme od dobré cukrářky, aby byl krásný, ale i moc dobrý :-) Dost jsme se o to zajímali a pokud máš na paní dobré reference, myslím že je to fakt dobrá cena. Ale skleničky jsou taky super! Ty jsme zvolili místo klasického svatebního cukroví :-) Důležité je, aby se to líbilo vám dvěma a pak taky, aby to bylo dobré :-)
Odpovědět
@lucik_k Já si myslím že ten dort je nakonec spíš jako dekorace svatební tabule. Zkus se mrknout do diskuze Pochlubte se svatebními dorty,třeba tam najdeš inspiraci...:-)
Odpovědět
dej dortík na nějaký pěkný podnos, klidně jen to jedno patro, nazdob ho lesním ovocem, a okolo skleničky s malinami, to zní pěkně :-) určitě to bude hezký Jinak mimo potahovky (měli jsme, ale podle mě je hnusná, i když krásná, hodně lidem zase chutnala), marcipánu a naked dortu můžeš mít ještě dort pomatlaný ze stran krémem :-) Nebo dort politý čokoládou.
Odpovědět
Článek se načítá
Zrovna na poslední svatbě se po dortu mohli všichni utlouct, vizuálně byl podobný, takže ne vždy se v něm hosté jen rypaji
Odpovědět
Profilova fotka
Tak takový jsem chtěla taky, ale vzhledem k svatbě v srpnu jsem to zavrhla (navíc náš dort si užije cestování, tudíž nic jiného než potahovaný nešlo - dostaneme ho darem od sestry). Jinak skleniček bych se nebála. Vypadají dobře a já, která na dorty třeba moc nejsem, bych po skleničce šla hned. Určitě tím uspokojíte širší spektrum svatebčanů, než jen s jednodruhovým dortem. Jen na ty čokoládové ruličky pozor - v srpnu bude třeba držet dort hodně v chladu, ale nepřežeňte to - jinak ty ruličky nehezky zešednou.
Odpovědět
@katzchen asi neznas cenu tech trubicek... jen ty trubicky na 3.p dort vyjdou na cca 1500 kc... tak si myslim ze ta cena za 3.p dort s trubickama je super... http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/pro...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano ty trubičky jsou drahé, tak co něco takového?
Odpovědět
@1adriana1 Jo to jsou strojově vyráběné trubičky...ale ony se dají udělat i ručně škrabáním změklé čokolády
Odpovědět
@katzchen jen se to s těmi trubickami dost rozpadá, honili jsme je i po zemi :D je to spíš jen na efekt
Odpovědět
@katzchen no oni se jinak delaji rolovanim... ;-) a to je popravde pekna pakarna ,ktera zabere zbytecne den casu a za tu praci a bordel ti to stoji? me ne....
Odpovědět
@1adriana1 Na vlastní svatbu asi ne, ale stejně pěkný efekt udělají i nalámané kousky mramorované čokolády, jen se to nedá nakrájet :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já zavrhla svatební dort a máme svatební dorty :-)) (máme 6 dortů, cenově nás to vyjde na půlku toho, co by stál svatební nejlevnější..)
Odpovědět
trubičky jsem dělala na velký dvoupatrový dort pro manžela k narozeninám, není to nic složitého, roztopená čokoláda se natře na pečící papír, sroluje, vloží třeba do špulky od nití a nechá v mrazáku ztuhnout. Pak se pěkně vyloupne. Musí se udělat v takové velikosti, jak vysoké je patro dortu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mix skleniček.. proč ne? ;-) Jako host bych je určitě ocenila, zvlášť při letní svatbě :-)
Odpovědět
Díky všem, nezlobte se, že nebudu všechny označovat, to bych tu byla hodně dlouho :-D. Nakonec asi uděláme klasický trubičkový dort, jelikož aspoň nebude nikomu líto, že kousek dortu neochutnal :-). A jako dezert na stoly dáme buď cupcaky nebo mini panna cotty a mini tiramisu :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?