Jaký dort - nechci naháče a nechci potahovaný

Je ještě nějaká jiná varianta než naháč (svatba v létě mu nedává žádnou velkou životnost) a potahovaný dort? Jde udělat vzorek z krému? Vydrží to i v létě?
Odpovědět
Naše cukrárna velmi podobný dort dělala, takže to jde :-) ale kdy se svatba konala, to nevím...chce to určitě dort přivézt z lednice až na krájení a nemít ho vystavený už na začátku hostiny (jako se to stalo nám - nenapadlo nás na to myslet), ale to se týká všech dortů, i těch z potahem :-) Určitě najdete někoho, kdo vám ho udělá!
Odpovědět
@izzybickerstaff Díky :-) já vím, že to jde, jen by mě zajímalo, jestli ho někdo taky zažil :-D. Kdo nám ho udělá je předem nějak dané, protože naše restaurace dorty zařizuje každé svatbě a případně námi dodaný dort se připlácí, takže to je takové složité :-(. Na jednu stranu super, že se o to nemusím starat, na druhou stranu se mi jejich dorty (ač chuťově úžasné) prostě nelíbí, protože designem jsou tak 10 - 15 let zpátky :-( mě se líbí jednoduchost. Oni to mají takové...nevím, mě to prostě neoslovuje. Jenže se nám nevyplatí poohlížet se jinde :-(. Cukrárna řekla, že umí téměř vše, ale foto mi žádné dodat nemůžou, asi nemají, tak jdu v pondělí na schůzku a trochu se toho děsím. Nechápu, že dělají x dortů za rok a nemají fotky realizací :-(
Odpovědět
@svatbajanaahonza chápu :-( (nebo spíš nechápu - jak můžou nemít fotky??) Takhle vypadaly ty dorty od nás - obrázky byly přidané v červnu a v září...já myslím, že vydržet by to normálně mělo a výhoda bude, že se to bude určitě líp krájet než naháče a dorty s potahem...
Odpovědět
Něco takového bych klidně brala. My jsme měli ochutnávku a ta hmota byla fakt mega hnusná :-( tak tu nee, když už budeme mít dort za takový prachy, tak nechci aby se v něm někdo přehraboval a poměrně velká část dortu se vyhodila, protože to většinou nikdo nejí :-(. Je to divný, že jo? Já jsem od nich viděla tak 7 dortů, což pro mě jaksi není dostatečný vzorek :-D.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne od boku napadl ještě dort politý čokoládou/karamelem, pokud to je dle vaší chuti, ty by mohly vypadat i hodně moderně a čistě. Nebo dort z cupcakes, to jsou vlastěn samy o sobě minidortíčky, že jo :D Ale dorty oplácané (v dobrém!) krémem se dělaly už dávno, akorát dneska mají pořád takový už hodně retro vzhled - takové peče moje babička, zbožňuju je, ale k vystavení na svatbě nejsou, no :-D
Odpovědět
Jen na okraj - my meli velmi podobny dort jako mas na prvnim obrazku a byl potahovany. Netusim, zda nechces potahovany kvuli chuti nebo ti jde o vzhled.
Odpovědět
Dort z cupcakes se mi nelíbí a čokoláda v srpnu nepřipadá v úvahu :-( . Já dort nepotřebuju mít vystavený celou hostinu, klidně ať ho přivezou až na krájení. Potahovaný nechci kvůli chuti - nikdo to nejí a to co jsme měli možnost vyzkoušet nám totálně zkazilo celý dojem o náplni - ta byla úžasná! Ale ten potah prostě nee :-(. Kdyby šlo o 2 - 3 tisíce, tak to asi neřeším, ale dort bude nejspíš za pár dalších tisíc k tomu a mě přijde prostě škoda, aby se část dortu (potah) vyhodila...
Odpovědět
@svatbajanaahonza my meli potazeny marcipanem a ten byl vyborny...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza pokud nebudes mit dort vystaveny po dobu hostiny, tak ti cokoladove trubicky vydrzi naprosto v pohode :-) nechtela jsem potahovany a chtela jsem ovoce - na vysledek se jukni ke mne do alba :-)
Odpovědět
@marketaaj Díky, ale mě ty trubičky nějak nepasují k svatebním dortům :-( chtěla bych nějaký hodně jemný a nežný dort a ty trubičky se mi nějak nezdají... Není to se mnou jednoduché, co? :-D
Odpovědět
Já chci ten co máte v úvodní fotce - jenom "pomazaný" krémem, žádný naháč ani potah (naháč se mi nelíbí a potah se dle méhl názoru nedá jíst). A prý s tím není problém a v pohodě to vydrží - máme květnový termín. Nicméně jsem z Ostravy a budeme mít dort z Ollies, takže nevím, koho poradit v Praze...
Odpovědět
@shigella No v Praze už právě máme díky a bohužel zároveň přístupu restaurace už předvybráno, takže není co řešit... já jen doufám, že něco takového už dělali a že to zvládnou =-)
Odpovědět
Článek se načítá
@svatbajanaahonza Myslím, že pokud by byl potah z pravého marcipánu nebo i z mléčného (falešný marcipán), tak by ho snad lidi i jedli. My se právě těšíme na ten mléčný marcipán, obě rodiny ho mají moc rády, tak se určitě sní. :-) :-)
Odpovědět
@radkaja Souhlasím, jako potahové hmoty obecně nemám ráda, ale kamarádka měla na dortu klasický pravý marcipán (ten ovšem nebude nikdy bílý) a pochutnala jsem si....... Sama tedy plánuju ovocný dort s tvarohovo-jogurtovým krémem a obestavěný dokola čoko trubičkami, ale to je i z důvodu svatby v červnu - myslím, že se po něm zapráší velmi rychle jak je lehký :)
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza my jsme měli takovýto :-)
Odpovědět
Meli jsme kdysi dilema, zda krasne bily dort z potahovaci hmoty (fuuuuuj) nebo potazeny slabou vrstvou marcipanu, takze nikoliv ciste bily. Zvolila jsem chut pred vzhledem, urcite volte takto, at uz pujdete do pomazaneho, cokoladoveho, jakehokoliv,....
Odpovědět
Měli jsme čokoládovou pěnu s malinami. Ale svatba byla v zimě na sněhu a k tomu se ta kombinace hodí.
Odpovědět
Pokud netrváš na vystavení po celou hostinu, tak je jedno jaký si vybereš, těch pár minut před krájením vydrží cokoliv. Čokoládové trubičky nechceš, ale zajímavé jsou i čokoládové obskládané plátky čokolády nebo celý dort od vrchního až po spodní patro obtočený jakoby jedním plátem čokolády - ale to musí ta cukrárna vážně umět ;-) a blbě se to krájí :-) Nebo svatební cheesecake, nevypadá to vůbec zle a určitě to hosté v létě ocení víc než klasický piškot, lehký osvěžující dortík. Jen nevím jestli by šel naskládat do patra, přece jen, ten krém není tak pevný. Ale byl by to fajn nápad na jeden hlavní vysoký na krájení a mini cheesecakes pro hosty. Navíc jde udělat v jakékoliv barvě.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza to neni:-) ale se kterou z nas to je jednoduche???? co takhle makronky?
Odpovědět
A nebo croquembouche ;-) ale to už je fakt vyšší dívčí :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza a jak vysoká by byla ta "pokuta" za dodání vlastního dortu? Nevyplatilo by se to i s ní,objednat si dort někde,kde to znáte? Jinak pokud nechcete mít dort celou svatbu vystavený,což si v srpnu neumím představit s jakýmkoliv dortem,tak myslím,že ten krémový bude úplně v pohodě :-)
Odpovědět
@donaprsona cca 1500,- což mi přijde už docela dost. Tak mě vyhovuje to, že se dort zařídí v ten velký den beze mě, bude to o velkou starost míň, takže paráda... má to své pro i proti :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza dort by ti dovezla každá dobrá Cukrárna :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?